Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Paistinpannussa kypsyvien lättäleipien taikina syntyy viidessä minuutissa ja paistaminenkin vie vain pari minuuttia puoleltaan. Lapsikin osaa!

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lättäleipä

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka vettä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, 5–10 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja venyttele tai kauli vajaan sentin ohuiksi leiviksi. Pyyhkäise jauho pois ennen paistamista.
  3. Voit paistaa leivät kuivassa paistinpannussa tai grillissä, 2–3 minuuttia per puoli.
  4. Sipaise lämpimille leiville valkosipulivoita (ks. ohje alhaalla).

Helppo valkosipulivoi

Ainekset

100
g
voita
2
valkosipulinkyttä

Työvaiheet

  1. Laita voi kattilaan. Murskaa valkosipuli joukkoon. Kuumenna, kunnes voi kiehahtaa.
  2. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista.

Kommentit (9)

Vierailija

Voiko jogurtin korvata jollain muulla?

Vierailija

Entäpä gluteenittomana?

Vierailija

Miksi vehnäjauhoilla, joilla ei juurikaan ole ravintoarvoa? Käykö kokojyväjauhot; ruis, ohra, kaura, edes osittain?

Satunnainen himaleipuri

Eiköhän noihin sovellu aivan hyvin muutkin jauhot. Ohrajauhoilla tulisi varmaan hyviä!

Breadandbutter

Hyviä olivat! Tuon ohjeen mukaan tosin tulee leipäsistä liian isoja pannulle, eli itse puolitin ne neljänneksetkin.

pivi

Kaupassa muistelin, että pitikö olla kreikkalaista vai turkkilaista jogurttia ja tietty ostin kreikkalalaista... kai sekin käy? No ainaskin kokeilen nyt sillä.

miä itte

aikanaan oli  partiolaisten resepti todella helppo: jauhoja mitä vaan ja vettä tarpeen mukaan.  Loppu on mielikuvituksesta kiinni. Siihen voi lisätä suolaa tai  vaikka suolaheinää leivinjauhetta jos haluaa kuohkeamman

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Taina Vilkuna KUVA Panu Pälviä

Klassinen tiramisu ei muutoksia kaipaa! Tämä ohje on mitoitettu kahdeksalle. Herkku uppoaa helposti kuitenkin esimerkiksi myös neljään suuhun, eikä yhtään jää yli.

Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen tiramisu

Ainekset

150
g
Savoiardi (Ladyfingers) -keksejä
2
dl
espressoa
1
dl
marsala-viiniä
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
3
prk (750 g)
mascarponea
loraus
kahvilikööriä
Pinnalle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Asettele keksit (neliön tai suorakaiteen muotoisen) vuoan pohjalle. Sekoita espresso ja viini keskenään ja kaada seos keksien päälle.
  2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa vaahdoksi.
  3. Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon kanssa. Lorauta kahvilikööriä joukkoon. Lisää valkuaisvaahto lopuksi varovasti nuolijalla käännellen joukkoon.
  4. Lusikoi vaahto vuokaan keksi-kerroksen päälle. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Klassinen makuyhdistelmä uudella tavalla. Ripaus chiliä piristää söpöt stilton-päärynäpiiraat.

Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Stilton-päärynäpiiraat

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita
250
g
maitorahkaa
4
dl
vehnäjauhoa
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Täyte
3-4
päärynäää
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1
dl
pekaanipähkinöitä hienonnettuna
100
g
Stiltonia tai Aurajuustoa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sitruunan mehua

Työvaiheet

  1. Sekoita voi ja rahka. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää jauhoseos voi-rahkaseokseen. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän. Muotoile taikinasta pallo, ja anna sen jähmettyä kylmässä noin 1 t.
  2. Jaa taikina noin 18 palaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä 1–2 mm:n paksuisiksi, halkaisijaltaan 15 cm:n kokoisiksi pyörylöiksi.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  4. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi.Voitele piiraiden keskiosat pullasudilla chilikastikkeella. Ripottele chilikastikkeen päälle hienonnettuja pähkinöitä ja homejuustomuruja. Nosta piirakoiden reunoja hiukan ylöspäin. Asettele 2–3 päärynäviipaletta kunkin piiraan päälle. Ripottele lopuksi päärynöiden pinnalle chiliä ja muutama tippa sitruunan mehua. Paista piirakoita uunin keskitasossa noin 20 min.

Vinkki! Kuorineen viipaloidut päärynät, joissa on siemenkota jäljellä, ovat kauniita piiraiden pinnassa. Siemenet kannattaa kuitenkin poistaa, sillä niitä on ikävä syödä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Talvinen metsä lautasella! Raikkaan kermaisen jäädykkeen maustavat kermassa haudutetut kuusenhavut.

Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + 8 t + 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kuusijäädyke

Ainekset

1
l (50 g)
kuusen havuja
6
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
appelsiini (kuori)
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1/4
tl
suolaa
Päälle
3/4
dl
kuorittuja manteleita
muutama kuusenoksa
1
rkl
tomusokeria
(siirappia)

Työvaiheet

  1. Kerää havut kuusenoksien päästä. Huuhtele oksat ja pilko ne pienemmiksi.
  2. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää havut kerman joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi.
  3. Siivilöi kerma. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi. Rapsuta vaniljan siemenet veitsen kärjellä kermaan. Raasta appelsiinin oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Lisää appelsiiniraaste, tuorejuusto, tomusokeri ja suola kerman joukkoon. Vatkaa seos tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  4. Kaada seos jäädykevuokaan. Suojaa vuoka foliolla ja nosta pakastimeen jäätymään vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Paahda manteleita kuivassa, kuumassa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä.
  6. Ota jäädyke jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjolle. Koristele pinta manteleilla ja pienikokoisilla kuusenoksilla. Siivilöi päälle tomusokeria. Halutessasi valuta päälle siirappia.

VINKKI Havut jäädykkeen päällä ovat vain koristeita, niitä ei syödä. Muistathan, että havuja saa kerätä vain maanomistajan luvalla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 149 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lakritsi-sitruunakakku

Ainekset

Lakritsi-suklaapohja
100
G
Sokeria
7
G
Lakritsijauhe
100
G
Tumma suklaa
50
G
Voita
2
Kpl
Kananmuna
Sitruunatahna
130
G
Sokeri
1
Kpl
Kananmuna
2
Kpl
Keltuainen
2
Kpl
Sitruuna
50
G
Voita
Sitruunamousse
3-4
Kpl
Liivatelehtiä
200
G
Kerma
240
G
Sitruunatahna
Suklaa kuorrutus
300
G
Tumma suklaa
150
G
Kermaa

Työvaiheet

Pohja:
Sekoita sokeri ja lakritsijauhe keskenään. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita lakritsi seos sekä suklaa seos muna vaahdon joukkoon, varovasti nostellen. Kaada taikina 16 cm voideltuun kakkurenkaaseen. Paista 180 asteessa, n.20 min.

Sitruunatahna:
Kypsennä vesihauteessa sokeri,muna, keltuainen, ja sitruuna. Jäähdytä. Vatkaa voi sekaan.

Sitruunamousse:
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitruunatahna joukkoon. Nostele liinatelehdet kuumaan kattilaan älä purista vettä pois. Sulata tasaiseksi nesteeksi. Kaada liivate neste moussen sekaan koko ajan sekoittaen.

Suklaa kuorrute:
Mittaa suklaa astiaan. Kuumenna kerma. Kaada suklaan päälle. Anna olla hetki, sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute on liian paksua lisää hieman öljyä sekaan.

Irrota jäähtynyt pohja renkaasta, pese rengas. Voitele sen jälkeen ja ripottele pintaan tomusokeri. Aseta pohja takaisin renkaaseen. Kaada sitruunamousse päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 3h. Irrota hyytynyt kakku vuoasta, kaada pintaan kuorrute.

Kommentit (0)