Meidän Perhe on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 233 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Paistinpannussa kypsyvien lättäleipien taikina syntyy viidessä minuutissa ja paistaminenkin vie vain pari minuuttia puoleltaan. Lapsikin osaa!

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lättäleipä

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka vettä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, 5–10 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja venyttele tai kauli vajaan sentin ohuiksi leiviksi. Pyyhkäise jauho pois ennen paistamista.
  3. Voit paistaa leivät kuivassa paistinpannussa tai grillissä, 2–3 minuuttia per puoli.
  4. Sipaise lämpimille leiville valkosipulivoita (ks. ohje alhaalla).

Helppo valkosipulivoi

Ainekset

100
g
voita
2
valkosipulinkyttä

Työvaiheet

  1. Laita voi kattilaan. Murskaa valkosipuli joukkoon. Kuumenna, kunnes voi kiehahtaa.
  2. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista.

Kommentit (11)

Vierailija

Voiko jogurtin korvata jollain muulla?

Vierailija

Entäpä gluteenittomana?

Vierailija

Miksi vehnäjauhoilla, joilla ei juurikaan ole ravintoarvoa? Käykö kokojyväjauhot; ruis, ohra, kaura, edes osittain?

Satunnainen himaleipuri

Eiköhän noihin sovellu aivan hyvin muutkin jauhot. Ohrajauhoilla tulisi varmaan hyviä!

Breadandbutter

Hyviä olivat! Tuon ohjeen mukaan tosin tulee leipäsistä liian isoja pannulle, eli itse puolitin ne neljänneksetkin.

pivi

Kaupassa muistelin, että pitikö olla kreikkalaista vai turkkilaista jogurttia ja tietty ostin kreikkalalaista... kai sekin käy? No ainaskin kokeilen nyt sillä.

miä itte

aikanaan oli  partiolaisten resepti todella helppo: jauhoja mitä vaan ja vettä tarpeen mukaan.  Loppu on mielikuvituksesta kiinni. Siihen voi lisätä suolaa tai  vaikka suolaheinää leivinjauhetta jos haluaa kuohkeamman

vierailija

Voiko tuohon taikinaan lisätä kuullotettua sipulia Ja valkosipulia?

365

Gluteeniton version tein maissijauhoja lisäsin juustoraastetta taikinaa tuli ihan sairaan hyviä

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Suolaisen pullan kierteissä maistuvat tuore oregano, mehukas kesäsipuli, feta ja parmesaani. Rouskuvaa makulisää tuovat pinjansiemenet.

Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplajuusto-bostonlevy

Ainekset

Taikina
5
dl
vettä
50
g
tuorehiivaa
3
dl
parmesaaniraastetta
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
7
dl
vehnäjauhoja
1
dl
oliiviöljyä
Fetatäyte
400
g
fetajuustoa
1
nippu
kevätsipulia
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
pinjan- tai kurpitsansiemeniä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista taikina. Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen hienoksi raastettu parmesaani, hunaja ja suola. Lisää spelttijauhot ja vähitellen vehnäjauhoja. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
  2. Valmista täyte. Murustele feta. Hienonna sipulit varsineen ja oregano. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  3. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Jaa täyte levylle. Kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi ja asettele palat leivinpaperin päälle uunipellille. Palojen väliin saa jäädä noin puolensentin raot.
  4. Anna leivän kohota peitettynä noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Paista leipää uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniin kullanruskeat.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Kun huippukokki tekee mokkapaloista täydellisiä, pari tuttua leivontasääntöä menee uusiksi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen mokkapalat

Ainekset

250
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
3/4
dl
täysmaitoa
Kuorrute
5
rkl
vahvaa espressoa
50
g
voita
500
g
tomusokeria
1 1/2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sulata 250 g voita kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa ja ruskistuu. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita ruskistettu voi joukkoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 250 asteessa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista espresso. Ruskista 50 g voita kuten kohdassa 1, mutta älä jäähdytä. Pidä kattila levyllä miedolla lämmöllä ja sekoita muut kuorrutteen aineet voin joukkoon. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, lisää siihen tilkka kahvia. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
  4. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
  5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 107 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun valmistat myslin itse, voit olla varma siitä, ettei se sisällä liikaa suolaa tai sokeria.

Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Pannumysli

Ainekset

2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
tattarihiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
rkl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
pekaanipähkinöitä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa hiutaleet ja siemenet. Rouhi veitsellä pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja sekoita myslin joukkoon yhdessä öljyn ja siirapin kanssa.
  2. Paahda mysliä kuumalla, kuivalla pannulla noin 5–7 minuuttia koko ajan sekoittaen. Sekoita rusinat viimeiseksi joukkoon. Mysli säilyy hyvänä huoneenlämmössä muutaman viikon ajan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Koko perheen kaapintyhjennysjälkkäri! Voit käyttää mantelikakun tilalla myös kaupan keksejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
2
Vaikeustaso
Helppo

Mess

Ainekset

Mantelikakku
150
g
mantelimassaa
dl
sokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
3
kananmunaa
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
Karamellikastike
250
g
voita
100
g
maitosuklaata
3
dl
muscovadosokeria
dl
kermaa
ripaus suolaa
Lisäksi
1
Snickers-patukka pakastettuna
1
dl
Wilhelmina-keksejä murennettuna
1
dl
marenkia murennettuna
1
dl
suolapähkinöitä
2
banaania
2
dl
vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Pakasta yksi Snickers-patukka. Varmista, että mantelimassa on huoneenlämpöistä. Laita (kiertoilma)uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm).
  2. Pese ja raasta appelsiininkuori. Vatkaa mantelimassa ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiininkuori.
  3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot maito-voiseokseen. Kääntele seos varovasti manteliseokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasossa 30 minuuttia. Kakku saa jäädä vähän kosteaksi.
  5. Tee karamellikastike. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää ripaus suolaa. Yhdistä vaahto ja suklaa. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
  6. Rouhi jäinen Snickers sekä keksit, marengit ja pähkinät. Murenna mantelikakku. Kuori ja viipaloi banaanit. Kokoa laseihin vuorotellen kakkua, karamellikastiketta, banaania, vaniljakastiketta, keksimuruja, suolapähkinöitä, marenkia ja snickersiä.

Kommentit (0)