Meidän Perhe on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 339 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Paistinpannussa kypsyvien lättäleipien taikina syntyy viidessä minuutissa ja paistaminenkin vie vain pari minuuttia puoleltaan. Lapsikin osaa!

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lättäleipä

Ainekset

7
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
2
tl
suolaa
500
g
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tarvittaessa jauhoja tai tilkka vettä. Vaivaa taikina kimmoisaksi, 5–10 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele palloiksi ja venyttele tai kauli vajaan sentin ohuiksi leiviksi. Pyyhkäise jauho pois ennen paistamista.
  3. Voit paistaa leivät kuivassa paistinpannussa tai grillissä, 2–3 minuuttia per puoli.
  4. Sipaise lämpimille leiville valkosipulivoita (ks. ohje alhaalla).

Helppo valkosipulivoi

Ainekset

100
g
voita
2
valkosipulinkyttä

Työvaiheet

  1. Laita voi kattilaan. Murskaa valkosipuli joukkoon. Kuumenna, kunnes voi kiehahtaa.
  2. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista.

Kommentit (13)

Vierailija

Voiko jogurtin korvata jollain muulla?

Vierailija

Entäpä gluteenittomana?

Vierailija

Miksi vehnäjauhoilla, joilla ei juurikaan ole ravintoarvoa? Käykö kokojyväjauhot; ruis, ohra, kaura, edes osittain?

Satunnainen himaleipuri

Eiköhän noihin sovellu aivan hyvin muutkin jauhot. Ohrajauhoilla tulisi varmaan hyviä!

Breadandbutter

Hyviä olivat! Tuon ohjeen mukaan tosin tulee leipäsistä liian isoja pannulle, eli itse puolitin ne neljänneksetkin.

pivi

Kaupassa muistelin, että pitikö olla kreikkalaista vai turkkilaista jogurttia ja tietty ostin kreikkalalaista... kai sekin käy? No ainaskin kokeilen nyt sillä.

miä itte

aikanaan oli  partiolaisten resepti todella helppo: jauhoja mitä vaan ja vettä tarpeen mukaan.  Loppu on mielikuvituksesta kiinni. Siihen voi lisätä suolaa tai  vaikka suolaheinää leivinjauhetta jos haluaa kuohkeamman

vierailija

Voiko tuohon taikinaan lisätä kuullotettua sipulia Ja valkosipulia?

365

Gluteeniton version tein maissijauhoja lisäsin juustoraastetta taikinaa tuli ihan sairaan hyviä

Ei enää koskaan

Tehtiin tämän ohjeen mukaan ja meni täydellisesti metsään! Vajaa sentti tarkoitti sitä, että leivät eivät ikinä valmistuneet; oikea mitta saattaisi olla 2 millimetriä. Paistettiin valurautapannulla ja induktioliedellä, lieden teho melkein täysillä. Vaikka kuinka kauan paistoi, pinta oli kova ja sisältö taikinaa. Eipä tarvitse tehdä enää!

Vierailija

Eipä ole paljon "Lättäleivällä" eroa Naanleipään.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on: suklaajuustokakku, jota olet etsinyt! Tämä kakku maistuu kaikille ja sopii myös vegaaneille. Pieni mutta täyteläinen suklaajuustokakku on todella riittoisa.

Tarkista, että ostat vegaanisia keksejä. Esimerkiksi Pirkan ja LU:n digestivet eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita.

Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 10 t hyytyminen

Vegaaninen suklaajuustokakku

Ainekset

Pohja
150
g
digestivekeksejä
50
g
maidotonta rasiamargariinia (sininen Keiju)
2
tl
espresso-pikakahvijauhetta
Suklaamousse
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
1
dl
kauramaitoa (esim. Oatly iKaffe)
2
ps (à 4 g)
Vegegel-jauhetta (Oetker)
200
g
vegaanista tummaa suklaata
1
prk (2½ dl)
vaahtoutuvaa soijakermaa (Alpro)
1
prk (150 g)
vegaanista tuorejuustoa (Oatly på mackan)
3/4
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Viimeistelyyn
20
g
vegaanista suklaata rouhittuna
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Mittaa murujen joukkoon kylmä rasva ja pikakahvijauhe. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (Ø 18 cm) leivinpaperilla. Kumoa keksiseos vuokaan. Taputtele se vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Mittaa kahvi ja kauramaito kattilaan. Lisää Vegegel-jauhe. Kuumenna sekoittaen, kunnes seos kuplahtaa kerran ja muuttuu väriltään kirkkaaksi. Nosta liedeltä. Anna jäähtyä muun täytteen valmistuksen ajan.
  4. Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  6. Lisää huoneenlämpöinen suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sitten joukkoon Vegegel-liuos.
  7. Kaada suklaamousse pohjan päälle vuokaan. Muotoile pinta lusikalla kauniin huolettomaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
  8. Viimeistele suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Vinkki! Kakkuun on käytetty Fazerin Premium-suklaata, joka on valmistettu ilman maitoa. Tuotteessa on kuitenkin maininta, että se saattaa sisältää maitojauhetta tuotantolinjan jäämien vuoksi. Kakun pinnalla on syötäviä pelargonin kukintoja, joita tuottaa esimerkiksi Mimis.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Voitko vastustaa? Juuri paistettuja herkullisia lettuja!
Voitko vastustaa? Juuri paistettuja herkullisia lettuja!

Lämpimät, juuri paistetut letut ovat ihan maagisia, niitä ei voi noin vain ohittaa. Jo räiskäleiden tuoksu kaappaa jokaisen makunystyrät. Letuissa on jotain ihanan lohduttavaa, olisiko se niiden tuttu ja turvallinen maku vai muistot kivoista lapsuuden lettukekkereistä?

Gluteenittoman lettutaikinan haasteet

Onneksi letuista ei tarvitse luopua vaikka noudattaisi maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota. Kasvismaidot sopivat täydellisesti lettutaikinaan, gluteenittomat jauhot sen sijaan tuovat hieman lisähaastetta. Koska gluteenittomissa...

Annoksia
6-7
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat maidottomat ja gluteenittomat letut

Ainekset

5
dl
mantelimaitoa (paahdettu, makeuttamaton)
1
kpl
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä
1,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
psylliumjauhetta (hieno karkeus)
2
tl
hienoa sokeria
0,5
tl
suolaa
Paistamiseen kasvismargariinia tai rypsiöljyä.
Varaa lisäksi noin 0,5 dl mantelimaitoa, jos haluat notkistaa lettutaikinaa lisää paiston aikana.

Työvaiheet

1. Sekoita vispilällä kulhossa mantelimaito, kananmuna ja rypsiöljy. Yhdistä kuivat ainekset keskenään, lisää nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota kunnolla, vähintään 30 minuuttia. Taikina saattaa turvota kulhossa lisää myös paistamisen aikana. Jos taikina tuntuu liian jäykältä, lisää tilkka mantelimaitoa, sekoita ja jatka paistamista.

2. Lämmitä teflonpintainen paistinpannu kuumaksi ja paista letut kasvismargariinilla tai rypsiöljyllä. Paiston aikana lettu turpoaa hieman, mutta lautasella jäähtyessään se palautuu ohueksi.

Nauti letut tuoreeltaan makean tai suolaisen täytteen kera. Letut maistuu hyviltä myös seuraavana päivänä. Säilytä ylijääneet räiskäleet jääkaapissa ja lämmitä niitä joko mikroaaltouunissa tai pannulla.

Kommentit (0)