Huippuhelpot mantelicroissantit saavat aamiaisvieraat huokailemaan onnesta. Kokeile vaikka! Kostuta päivän vanhat croissantit meheviksi, täytä ne mantelimassalla, lyttää, kuorruta ja paahda. Näistä ei jää muruakaan jäljelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 kpl
25 min
Mantelicroissantit
Ainesosat
4
(päivän vanhaa) croissantia
1
dl
maitoa
2
rkl
mantelilastuja
1
rkl
tomusokeria
Mantelimassa
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tomusokeria
1
muna
50
g
huoneenlämpöistä voita
5
tippaa
karvasmanteliaromia (tai ½ tl vanilja-aromia)
Vaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelimassan ainekset keskenään.
- Kaada maito kulhoon. Leikkaa croissantit lähes halki ja kasta nopeasti maidossa. Laita croissantit uunipellille leivinpaperin päälle.
- Levitä vähän yli puolet mantelimassasta croissantien sisään ja paina croissantit litistyksiin. Levitä loput massasta päälle. Ripottele mantelilastuja pinnalle.
- Kypsennä croissanteja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Ripottele tomusokeria koristeeksi ja tarjoa lämpimänä.