Eija S. on lisännyt 72 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.

Kakkuviikarin vispailuja -blogi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Pellillinen

Siemennäkkäri

Ainekset

2
dl
maissijauhoja
3/4
dl
auringonkukan siemeniä
1/2
dl
pellavansiemeniä
1/2
dl
seesaminsiemeniä
1/2
dl
kurpitsansiemeniä
2 1/2
dl
kiehuvaa vettä
1/2
dl
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

1. Laita uuni 150°C (kiertoilma).

2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.

3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.

5. Laita käsi pakastepussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti). Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.

6. Paista uunissa noin tunti ja anna näkkileivän sitten jäähtyä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät ovat todella helppoja tehdä ja rapean maukkaita, sillä ne sisältävät myös terveellistä kuitua.
Tätä sämpylätaikinaa nostatetaan vain kerran ja loput hoitaa uuni. Taikina leivotaan suoraan taikinakulhosta sämpylöiksi pellille. Käytä mieluummin kuivahiivaa, sillä se kestää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + nost. 30 min ja paistaminen n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät ja helpot rukiiset sämpylät

Ainekset

2,5
dl
rasvatonta maitoa
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
ruisjauhoja
1
rkl
öljyä
3
dl
sämpyläjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita vielä uunia päälle.

Lämmitä maito taikinakulhossa mikrossa 40 sekunttia. Lisää sitten hiiva, sokeri, suola ja sekoita hyvin, niin että hiiva liukenee nesteeseen.

Lisää ruisjauhot ja 1 rkl öljyä, sekoita hyvin.

Lisää sämpyläjauhot ja vehnäjauhot, sekoita ja vaivaa sitten käsin, niin kauan että taikina irtoaa astiasta.

Laita uuni päälle 50 asteeseen hetkeksi, niin että se tuntuu lämpimältä ja laita taikina kohoamaan uuniin 30 minuutiksi, 2 ritilälle uunin alaosaan, laita kulhon päälle leivinpaperi ja ota uuni pois päältä.

Leivo sitten 8 pyöreää sämpylää, onnistuu muuten helposti suoraan taikinakulhosta ja laita pellille leivinpaperin päälle sopivin välein.

Laita sämpyläpelti uuniin keskitasolle ja uuni päälle 200 asteeseen, paista n. 20 min, tarkista pohjasta ovatko hyvin paistuneet ja kauniin väriset sekä kevyet.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Tämä mureapohjainen sienipiirakka toimii aina! Voit käyttää piirakkaan mitä vain löytämiäsi pannuvalmiita metsäsieniä. Paras lopputulos syntyy erilaisten sienten kimarasta.

Helppo taikina valmistuu sekoittamalla. Perunahiutaleiden ansiosta se on riittoisa, maukas, eikä hajoa leikattaessa.

Taikina saa jähmettyä vuokaan jääkaapissa ainakin täytteen valmistuksen ajan. Se siirretään kuumaan uuniin suoraan jääkaapista. Näin taikina ei valahda pois vuoan reunoilta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
30 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sienipiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunahiutaleita
¾
tl
leivinjauhetta
1
dl
kylmää vettä
Taikinan taputteluun
½
dl
vehnäjauhoja
Täyte
400–500
g (reilu 1 l)
pannuvalmiita metsäsieniä paloiteltuna (esim. suppilovahveroita, orakkaita ja tatteja, paistettuna noin 300 g)
1
pieni
sipuli
1
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
tl
suolaa)
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua timjamia
3
munaa (M-koko)
2
dl
kermaa (rasvaa 15 %)
2
dl (80–100g)
vahvaa juustoa raastettuna (esim. pecorino)

Työvaiheet

  1. Valmista pohja. Sulata voi juuri ja juuri sulaksi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, perunahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne ja vesi voisulan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  2. Leikkaa irtopohjaisen piiras- tai kakkuvuoan (Ø 28 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. (Voit myös valmistaa piirakan tavalliseen piirasvuokaan. Tällöin voit voidella vuoan pohjan kevyesti, mutta älä voitele reunoja: näin piiraan reunat eivät valahda paistamisen aikana.)
  3. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle jauhot. Taputtele taikina jauhojen avulla piirasvuoan pohjalle ja reunoille parin kolmen sentin korkeudelle. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vuokaan täytteen valmistuksen ajan.
  4. Valmista täyte. Pilko sienet karkeasti. Kumoa ne pannulle ja paista ilman rasvaa, kunnes enin neste on haihtunut. Hienonna sipuli ja lisää se sienten joukkoon. Lisää myös öljy. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut.
  5. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. (Suolan määrään vaikuttaa se, mitä juustoa käytät: esimerkiksi pecorino on niin suolaista, että suolalisäyksen voi jättää pois.)
  6. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten joukkoon jäähtynyt sieniseos.
  7. Nosta jähmettynyt taikinapohja suoraan jääkaapista 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Esikypsennä 10 minuuttia.
  8. Kaada pohjan päälle sienitäyte ja levitä tasaiseksi. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  9. Anna piirakan jäähtyä hetki, ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2278 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Makeantuliset kimchiletut maistuvat erityisen hyviltä oluen tai korealaisen riisiviinin makgeollin kanssa. Näiden lettujen taikinaan ei tule kananmunaa: taikinaa paistetaan riittävän kauan, kunnes se muuttuu lettumaiseksi ja sen voi kääntää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4 lettua
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kimchiletut

Ainekset

Taikina
225
g
kimchiä (n. 2½ dl kuutioituna)
2
rkl
kimchin lientä
3
kevätsipulia
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
½
tl
sokeria
Kastike
1
kevätsipuli
6
rkl
soijakastiketta
1
rkl
vettä
4
tl
miriniä (makeaa riisiviiniä)
4
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
n. 1
dl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Leikkaa kimchi pieniksi kuutioiksi. Ota purkista 2 rkl kimchin lientä. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita taikinan aineet kulhossa.

  2. Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa (Ø noin 22 cm). Kaada kauhallinen taikinaa pannuun ja levitä ohueksi letuksi. Voit paistaa letut myös pikkuletuiksi lettupannussa. Paista 3–5 minuuttia matalalla lämmöllä, kunnes pohja on kullanruskea ja rapea.

  3. Käännä lettu lastalla tai lautasen avulla. Valuta 1 rkl öljyä letun ympärille, nosta lastalla letun reunoja ja kääntele pannua, jotta öljy valuu letun alle. Paista 3–5 minuuttia.

  4. Paista loput letut samoin.

  5. Hienonna keväsipuli ja sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa lettujen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Aaisalaisista keittiöistä tutut siitakesienet istuvat hyvin myös saksalaistyyliseen liekkipiirakkaan. Voit valmistaa saman piirakan myös suppiksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + taikinan vetäytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Liekkipiiras siitakesienistä

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vettä
1+1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
rs (100 g)
siitakesieniä
1
punasipulia
1
omena
2
oksaa
rosmariinia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
100
g
kylmäsavulohta siivuina
2
oksaa
rosmariinia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele taikinapallo ruokalusikallisella öljyä ja kääri se tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti uuniin kuumenemaan.

  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ja ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Viipaloi sienet, kuori ja suikaloi sipulit ja omena. Hienonna rosmariini.

  4. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla ja levitä se pohjan päälle. Laita sienet, sipulit, omena ja kylmäsavulohi siivuina pinnalle. Ripottele päälle vielä rosmariinia.

  5. Ota kuuma pelti uunista ja vedä täytetty pohja leivinpaperin avulla pellille. Paista piirasta kuumassa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinareunat hieman tummuvat.

Kommentit (0)