Ranteita myöjen taikinasa -blogi
Ihanat, helpot, rapeakuoriset sämpylät pienellä vaivalla! Ja kyllä, 1 rkl suolaa 😉
Herkkusämpylät
Ainekset
Työvaiheet
1. sekoita lämmin vesi, kuivahiiva, suola, grahamjauhot ja sekoita hyvin
2. lisää ruisjauhot ja hiivaleipäjauhoja ja sekoita
3. älä vaivaa sekoita vain sen verran, että saat kaikki hyvin sekaisin
4. peitä kulho ja laita se jääkaappiin
5. aamulla nostele taikinaa kahdella lusikalla kasoja uunipeltille leivinpaperin päälle
6. älä säikähdä, vaikka taikina on aika liisteriä, sen kuuluukin olla
7. voit halutessasi ripotella vähän jauhoja sämpylöiden päälle ja leikkaa pari viiltoa per sämpylä
8. laita uuni päälle 230'c ja laita pelti uuniin. Paista n.30min (koosta ja uunista riippuen). Ohje on Sikke Sumarin jota tapani mukaan muokkasin.
Vinkki:
* varaa tarpeeksi iso kulho
Herkullisia v
Nämä on! Juuri paistoin iltapalaksi lämpimäisiä!