
Ranteita myöjen taikinasa -blogi
Nopea kaurapataleipä
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola.
Sekoita hyvin.
Lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa sekoitat vain kaikki aineet hyvin.
Pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen, kohota leipää 30 min liinalla peitettynä.
Laita 3l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225°.
Ota pata uunista ja ripottele padan pohjalle kaurarouhetta, nakkaa leipä pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin.
Paista 30 min ja ota kansi pois.
Jatka paistamista vielä ilman kantta 15min.
Anna jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera.