Käyttäjä19838 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Tämä vatsaa hellivä kaurainen chia - vispipuuro tuo mieleen lapsuudet mummolassa. Vispipuurosta saat nopean aamupalan, kun laitat chian geeliytymään edellisenä iltana.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puhtikaura-Chia vispipuuro

Ainekset

3
rkl
Chia siemeniä
2,5
dl
kauramaitoa
2,5
dl
puolukoita
½
banaani
0,5
dl
Puhtikaurajauhetta
1
rkl
agavesiirappia

Työvaiheet

Laita Chiansiemenet ja kauramaito astiaan ja sekoita. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita uudelleen. Jätä seos yöksi jääkaappiin turpoamaan. Vaihtoehtoisesti voit antaa seoksen turvota jääkaapissa vähintään 15 min.Blendaa tehosekoittimessa chia-geeli, puolukat, banaani ja puhtikaurajauhe tasaiseksi massaksi. Jos seos jää liian paksuksi, lisää 0,5dl vettä. Lisää lopuksi agavesiirappi, sekoita ja tarkista maku.Nautiskele chia-vispipuuro lorauksella kauramaitoa ja ripauksella puolukoita.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Amanda Aho

Tee vihreästä matchasta päräyttävän raikas ja sitruunainen cocktail. Juoma toimii mainiosti myös ilman alkoholia.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-cocktail

Ainekset

6
sitruunamelissan lehteä
3
cl
sitruunamehua
4
cl
matchateetä
4
cl
omenamehua
4
cl
vodkaa
3
cl
vaniljasiirappia (ks. ohje alhaalla)
jäitä
Koristeeksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi.
  2. Murskaa sitruunamelissan lehdet ja tilkka sitruunamehua keskenään. Lisää loput ainekset ja ravista esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä jäiden kanssa puoli minuuttia. Täytä lasi jäillä ja siivilöi juoma päälle. Koristele  cocktail sitruunamelissalla.

Vaniljasiirappi

Ainekset

1
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri tai vaniljatangon puolikkaan siemenet ja käännä lämpö pois. Anna siirapin hautua jälkilämmöllä 20 minuuttia. Jäähdytä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pretzelit paistetaan vaihteeksi pehmeinä versioina. Kiiltävän pinnan salaisuus on pulahdus soodaveteen ennen paistoa.

Annoksia
8 rinkeliä
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pehmeät pretzelit

Ainekset

1/3
pkt
tuorehiivaa
2 1/2
dl
lämmintä vettä
2
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Keittämiseen
2
rkl
ruokasoodaa
Päälle
1
kananmuna
meri- tai sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrassaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo.
  2. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi (noin 45 min).
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile paloista 30-35 cm:n pötköt, jotka ovat päistään hieman kapeammat. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Keitä 2 l vettä isossa kattilassa. Lisää ruokasooda ja sekoita (veden kuohahtaminen kuuluu asiaan). Pienennä lämpö keskilämmölle.
  6. Keitä rinkeleitä muutamassa erässä pikaisesti, noin 30 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivaa ylimääräinen vesi pelliltä pois.
  7. Voitele rinkelit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle suolaa. Paista uunissa noin 12 minuuttia. 

VINKKI Pretzelit maistuvat parhailta samana päivänä.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista
Lämmintä kauraleipää suoraan uunista

Tällä ohjeella gluteeniton ja maidoton peltikauraleipä on todella helppo valmistaa. Saat leivästä pehmeää ja kuohkeaa. Leipäpalat eivät murene käsiin, vaan leipäruudut ovat helposti halkaistavissa, silloin kun haluat sipaista väliin voita tai margariinia. Leivän maku säilyy herkullisena useamman...

Pehmeää kauraherkkua pellillinen

Tämä leipäohje syntyi puolivahingossa. Leipä oli lopussa ja kauppaan en halunnut lähteä. Kaivelin kaappia summa mutikassa ja käteen osui Free From Glutein -jauhoseosta (Lidl) jota olin aiemmin ostanut kokeeksi. Uskon, että muutkin...

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)