Soppamuija on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 20 keittokirjaan.

Tämä vatsaa hellivä kaurainen chia - vispipuuro tuo mieleen lapsuudet mummolassa. Vispipuurosta saat nopean aamupalan, kun laitat chian geeliytymään edellisenä iltana.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puhtikaura-Chia vispipuuro

Ainekset

3
rkl
Chia siemeniä
2,5
dl
kauramaitoa
2,5
dl
puolukoita
½
banaani
0,5
dl
Puhtikaurajauhetta
1
rkl
agavesiirappia

Työvaiheet

Laita Chiansiemenet ja kauramaito astiaan ja sekoita. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita uudelleen. Jätä seos yöksi jääkaappiin turpoamaan. Vaihtoehtoisesti voit antaa seoksen turvota jääkaapissa vähintään 15 min.Blendaa tehosekoittimessa chia-geeli, puolukat, banaani ja puhtikaurajauhe tasaiseksi massaksi. Jos seos jää liian paksuksi, lisää 0,5dl vettä. Lisää lopuksi agavesiirappi, sekoita ja tarkista maku.Nautiskele chia-vispipuuro lorauksella kauramaitoa ja ripauksella puolukoita.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtin raikastama vadelmapavlova

Ainekset

2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
  2. Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kiusaus saa mehevyyttä ja proteiinia, kun teet sen vaihteeksi kurpitsasta ja broilerinjauhelihasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerikiusaus

Ainekset

600
g
kurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
500
g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
200
g
herkkusieniä
2
dl
kanalientä
2
dl
laktoositonta ruokakermaa (10 %)
Lisäksi
voiteluun margariinia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Paista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle kurpitsaraaste ja mausteet. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. oitele uunivuoka. Lado vuokaan kurpitsajauhelihasekoitusta ja peruna-sipulisekoitusta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat.
  3. Viipaloi herkkusienet ja laita viipaleet riviin kiusauksen pinnalle.
  4. Sekoita keskenään kanaliemi ja ruokakerma ja kaada liemi kiusauksen päälle.
  5. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Peitä kiusaus tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jotta pinta ei ruskistu liikaa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleivän juurevan maun ja kuohkean rakenteen salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Härkäpapurouheseos lisää leivän proteiinipitoisuutta.

Annoksia
1 leipä, 12 viipaletta
Valmistusaika
1 t 20 min + taikinan tekeytyminen 8-12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Spelttipataleipä

Ainekset

4
dl
vettä
herneenkokoinen pala hiivaa
1
dl
härkäpapurouheseosta, Verso
2
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
3
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon tuorehiiva. Mittaa joukkoon härkapapurouhe, suola ja hunaja. Anna turvota 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Nosta kulho muovipussin sisälle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 8–12 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta valurautapata uuniin.
  4. Kaada leipätaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Taittele taikina pyöreäksi leiväksi. Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Voitele kuuma pata öljyllä voitelusiveltimen avulla. Nosta leipä pataan ja aseta kansi päälle.
  6. Kypsennä leipää 35 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes leivän kuori on kauniin ruskea.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuplavihreät letut juhlistavat kevään alkua. Tavallista mehevämmät pinaattilätyt nautitaan siitakesienillä vahvistetun parsakastikkeen kanssa. Näitä kehtaa tarjota vieraillekin!

Annoksia
8–10 isoa lettua
Valmistusaika
1 t + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja parsakastike

Ainekset

Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
dl
maitoa
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl öljyä
½
tl
suolaa
Parsakastike
1
nippu
vihreää parsaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
4–6
rkl
voita tai öljyä lettujen paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Soseuta se maidon kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kananmuna pinaattimaitoon kulhossa ja lisää loput taikinan ainekset. Sekoita ja anna turvota 30 minuuttia.
  2. Paista lettuja voissa tai öljyssä pannussa (Ø noin 24 cm) kuumalla levyllä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
  3. Poista parsoista kova tyvi ja leikkaa parsat neljään osaan. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Sulata voi pannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää parsat ja kerma pannuun ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes parsat kysyvät ja kerma keittyy kasaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä pinaattilettujen kanssa.

Kommentit (0)