Me Naiset on lisännyt 1025 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
Ohja Riikka Väliahde Kuva Mikko Hannula

Kerroksittain koottu smoothie on ylellinen niin ulkonäöltään kuin maultaan, mutta samalla täynnä hyviä ravintoarvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Supersmoothie vadelmasta ja suklaasta

Ainekset

Kookos-suklaakerros
2
dl
kookosmaitoa
4
rkl
chia-siemeniä
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
hunajaa
Banaani-suklaakerros
2
banaania
100
g
tummaa suklaata
3
dl
kauramaitoa
Vadelmakerros
200
g
vadelmia (tuore tai pakaste)
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja.
  2. Sulata vadelmat, jos käytät pakastevadelmia. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunajaa.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaanit, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Vinkki! Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin vaikka jo edellisenä iltana, mutta kokoa vasta juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Juuriselleri ei suostu enää olemaan se vaatimaton kuutio keittojuuresten joukossa.

Juuriselleri nousi huomion kohteeksi, kun se kannettiin ravintoloissa kokonaisena pääruuaksi. Muhkuraisesta juureksesta sanotaankin, että se on kuin kasvikunnan paisti. Vertaus on perusteltu, sillä kun juuriselleriä paahtaa pitkään, lopputulos maistuu pähkinäisen lihaisalta. Kokin kannattaa olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2½ h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juuriselleri

Ainekset

1
iso juuriselleri (noin 1 kg)
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
savunmakuista sormisuolaa
Lisäksi
savunmakuista sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese ja harjaa selleri hyvin. Jos juuria on paljon, voit leikata osan niistä pois. Nosta selleri uunivuokaan ja viillä terävällä veitsellä pieniä viiltoja ympäri selleriä.
  2. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Varo, että ne eivät pala. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa.
  3. Valele selleri kauttaaltaan öljyllä. Ripottele päälle ½ tl korianterinsiemeniä ja ½ tl suolaa. Paahda selleriä uunissa ja toista öljyäminen ja maustaminen 30 minuutin välein. Kypsennä yhteensä noin 2 tuntia, kunnes selleri on päältä ruskistunut ja sisältä täysin pehmeä.
  4. Leikkaa selleri lohkoiksi ja ripottele savusuolaa päälle.

Vinkki! Jos selleri on pieni, lyhennä kypsennysaikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Levitä lohelle feta-kasvispeti ja nosta uuniin paahtumaan! Kreikkalaiset maut sopivat ihanasti yhteen uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen uunilohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
Kasvispeti
8
perunaa
4
tomaattia
1
kesäkurpitsa
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (200 g)
fetaa
2
dl
oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
ruukku vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 20 minuuttia. Lohko sillä aikaa tomaatit, leikkaa kesäkurpitsa suupaloiksi, pese ja viipaloi sitruuna. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Murenna feta. Paloittele kypsät perunat neljään osaan.
  2. Sekoita kasvispedin aineet sitruunoita lukuun ottamatta uunivuoassa. Levitä sitruunaviipaleet päälle.
  3. Leikkaa lohen nahkapuolelle 3 cm:n välein viillot lihan puoleenväliin asti. Ripottele pinnalle 1 tl suolaa ja laita kala sitruunaviipaleiden päälle vuokaan. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  4. Kypsennä vuokaa 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes lohi on lohkeavan kypsää. Tarjoa tuoreen raikkaan vesikrassin kanssa.

Kommentit (0)

MimmiMämmi on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään

Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä ja kyselleet sen reseptiä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1,5 h (Taikina reilu 0,5h jääkaapissa)
Vaikeustaso
Helppo

-Täydellinen purjo-pekonipiiras-

Ainekset

Pohja
160
g
voita, huoneenlämpöisenä
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1,5
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
2
rkl
vettä
Täyte
1
pkt
savustettua pekonia, 120 g
1
kpl
purjo, yksi iso tai kaksi hoikempaa
2
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynsiä
2
rkl
dijon-sinappia,maun mukaan
2
tl
siirappia
mustapippuria jauhettuna
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
1,5
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Laita  uuni lämpenemään 225 c

2.   Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on  koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.

3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin. 

4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c 15-20 min.

5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

 6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.

7. Jauhota pöytä  ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min  200 c.

8. Lisää purjo-sipuliseos  ja viipaloidut  pekonit esipaistetun taikinan päälle. 

9. Sekoita kerma, munat  ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Paista 200c n.30-40 min. 

Kommentit (3)

Vierailija

Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?

Vierailija

Samaa tässä juuri mietiskelen.

MimmiMämmi
Seuraa 
Liittynyt9.10.2019

Totta! Korjasin virheen reseptiin .

Kiitos :)

-mimmi 

Mimmimämmi