Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 137 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Smoothiessa voi maistua myös ripaus muffinia! Varsinkin kun tietää mikä terveyspommi kuitenkin on kyseessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-puolukkasmoothie

Ainekset

3
porkkanaa
1 1/2
dl
jäisiä puolukoita
6
taatelia
2
dl
kasvimaitoa, esim. makeuttamatonta soijamaitoa
2
rkl
maapähkinävoita
ripaus
kanelia
ripaus
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Vinkki. Kokeile raaka-aineeksi myös kasviksia ja salaattia, kuten rucolaa tai babypinaattia. Lisämakua saat tuoreista yrteistä. Juurekset, kuten punajuuri tai porkkana, kannattaa raastaa ensin, koska tavallinen tehosekoitin ei välttämättä jaksa soseuttaa niitä kunnolla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Viritä gin & tonic kesään raparperisiirapilla! Cocktail sopii hyvin esimerkiksi kesäjuhlien alkujuomaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperilla maustettu GT

Ainekset

dl
giniä
4
rkl
raparperisiirappia (ohje alla)
8
dl
tonicia
Lisäksi
jäitä, muutama oksa minttua
Raparperisiirappi
1
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee raparperisiirappi. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Siivilöi seos.
  2. Valmista juoma. Kaada gini ja siirappi laseihin. Täytä jäillä. Pidennä tonicilla ja sekoita hyvin. Viimeistele mintulla.

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Nollan pil-pil-kastike on vegaaninen versio Baskimaan kastikkeesta, joka tarjotaan öljyssä haudutetun turskan kanssa. Vahvan yrttinen kastike sopii mainiosti grillatun salaatin seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pil-pil-kastike ja grillattu salaatti

Ainekset

Pil-pil-kastike
1½–2
ruukkua (75 g)
erilaisia yrttejä (basilikaa, persiljaa, tilliä, korianteria, lipstikkaa, ruohosipulia)
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
kikherneiden lientä
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
romainesalaatti
2
tl
rypsiöljyä
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Varaa lieden viereen kylmällä vedellä ja jäillä täytetty kulho. Ryöppää yrttejä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/2 l vettä) noin 15 sekuntia ja nosta reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään. Valuta yrtit ja purista kuiviksi pyyhkeen välissä. Soseuta öljyn kanssa tehosekoittimessa, noin 5 minuuttia.

  2. Laita kikherneiden liemi sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta yrttiöljy koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää vesi, etikka ja suola.

  3. Halkaise romainesalaatti ja sivele leikkauspinnat öljyllä. Grillaa tai paista pannussa, kunnes salaatit ovat saaneet väriä. Nosta lautasille ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nypi mintun lehdet salaatille. Valuta kastiketta päälle. Voit koristella annoksen pikkelöidyillä marjoilla.

Vinkit: 

  1. Pikkelöi lisukkeeksi herukoita 24 tuntia 1-2-3-liemes- sä (1 osa etikkaa, 2 sokeria, 3 vettä).

  2. Saat pikaversion kastikkeesta, kun sekoitat soseutetut yrtit kaupan valmiiseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2569 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Aamiaisella nautit­tu tuhti, kananmunalla kruunattu hatsapuri pitää nälän poissa pitkälle päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaishatsapurit nuotiolla

Ainekset

10
g
tuorehiivaa
1½–2
dl
maustamatonta jogurttia
1
kananmuna
¾
tl
suolaa
4
dl + 1 dl
vehnäjauhoja
Täyte
125–150
g
kuoretonta vuohenjuustoa
1
ruukku basilikaa
3
rkl
öljyä
dl
mozzarellaraastetta
4
kananmunaa
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee taikina juuri ennen retkelle lähtöä. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitet­tyyn jogurttiin. Lisää muna, suola ja 4 desiä jauhoja. Vaivaa, kunnes taikina on elastinen ja tasainen. Laita taikina isoon, vahvaan muovipussiin ja ripota päälle lo­put jauhot. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Paloittele vuohenjuusto toiseen muovi­pussiin. Hienonna basilika ja lisää se öljyn kanssa pussiin.
  3. Kääri raa’at kananmunat yksitellen pa­periin tai suodatinpussiin ja pakkaa rasiaan. Pakkaa retkelle mukaan myös tai­kina, vuohenjuusto, juustoraaste, voi sekä suti.

  4. Nuotiopaikalla valmista hiillos. Jaa tai­kina neljään osaan ja muotoile palloiksi pussissa olevien jauhojen avulla. Litistä pallot ohuiksi kiekoiksi. Jaa mozzarella­raaste taikinoille, jätä reunoille muutama sentti tilaa. Taita taikinan toinen reuna täytteen yli. Nipistele reuna tiiviisti kiinni, taputtele varoen litteäksi ja muotoile ve­neen malliseksi.

  5. Paista hatsapureja ritilällä, suoraan hiil­loksen päällä, kohtalaisella lämmöllä mo­lemmin puolin 4–5 minuuttia, kunnes tai­kina on osittain kypsynyt. Siirrä hatsapurit sitten ritilän reunalle epäsuoraan lämpöön ja jaa vuohenjuustot leiville. Tee keskelle tila kananmunalle. Riko munat yksitellen niin, että valutat osan valkuaisesta asti­aan, ja kumoa keltuainen ja osa valkuai­sesta leivän keskelle. Voitele leipien reunat astiaan valutetulla valkuaisella.

  6. Kypsennä hatsapureja, kunnes kanan­munat hyytyvät. Voitele kuumat leivät voil­la ja tarjoa lämpimänä.

 

Vinkki Voit kypsentää hatsapurit myös uunissa 200 asteessa. Asettele kaikki täytteet taikinalle yhdellä kertaa ja paista 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)