Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Trendikäs mylk on juoma ilman maitoa. Tyrni-mylk herättää aamulla ja antaa energiabuustin iltapäivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
3 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-mylk

Ainekset

4
dl
mantelimaitoa
3/4
dl
tyrnimehutiivistettä
2
rkl
hunajaa
1 1/2
tl
kurkumaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai ravistaen pullossa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Ruisleipä tuo smoothieen ihanasti hapokkuutta ja ruokaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruisleipä-marjajuoma

Ainekset

200
g
vaniljarahkaa
2
dl
piimää tai maitoa
3
dl
pakastemarjoja (esimerkiksi mansikkaa, vadelmaa ja/tai mustaherukkaa)
1
pala
ruisleipää
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki juoman ainekset tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi juomaksi. Voit valmistaa juoman myös korkeassa kulhossa sauvasekoittimella.

Vinkki! Kun annat ruisleivän pehmetä piimä- tai maitotilkassa ennen soseuttamista, juomasta tulee helpommin herkullisen sileä.

Kommentit (0)

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Munakas on ihanan helppo ja nopea ruoka, jota voi varioida loputtomiin. Tämä munakas on lainannut makumaailmansa kinkkupizzalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkkupizzamunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
pizzamaustetta
8
kirsikkatomaattia
2
dl
salaattipinaattia
dl
juustoraastetta
50
g
palvikinkku- tai kalkkunaviipaletta
mustapippuria
Paistamiseen
1
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon maito ja pizzamauste. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Huuhtele ja viipaloi kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti lävikössä.
  3. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla tilkka öljyä. Lisää pannulle munakasmassa. Siirtele munakasmassaa paistamisen aikana pannun reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytymään. Lisää päälle tasaisesti juustoraaste, kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja kinkkuviipaleet. Kypsennä vielä noin 1 minuutin.
  4. Jaa munakas kahteen osaan ja liuta puolikkaat lautasille. Rouhaise päälle mustapippuria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ruokaisat patongit käyvät hyvin lounaasta. Leipien sisälle tulee vegaanista coleslawia ja rapeaksi paistettua Delikauraa tai nyhtökauraa. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-kauralla täytetty patonki ja vegaaninen coleslaw

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
pkt (120 g)
Delikauraa (savu-BBQ)
½
dl
makeaa thai chilikastiketta
¼
dl
teriyaki-kastiketta
2
pientä patonkia tai 1 iso
Vegaaninen coleslaw
1
l (yhteensä)
porkkana- ja kaaliraastetta
1
valkosipulinkynsi
dl
vegaanista majoneesia
1
tl
kokojyväsinappia
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin coleslaw. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja sokeri. Kuori ja raasta porkkanat ja kaalit. Sekoita maustetun majoneesin joukkoon, anna tekeytyä.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista delikauraa 2 minuuttia. Lisää makea thaichilikastike ja teriyakikastike. Paista vain sen verran, että kauravalmiste muuttuu ihanan tahmeaksi.
  3. Puolita patongit pituussuunnassa ja täytä bbq-kauralla sekä coleslaw’lla. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Vinkki! Jos et löydä Delikauraa, korvaa se puolikkaalla paketilla tomaatinmakuista nyhtökauraa.

Kommentit (0)