Trendikäs mylk on juoma ilman maitoa. Tyrni-mylk herättää aamulla ja antaa energiabuustin iltapäivään.
Tyrni-mylk
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai ravistaen pullossa.
Trendikäs mylk on juoma ilman maitoa. Tyrni-mylk herättää aamulla ja antaa energiabuustin iltapäivään.
Majoneesi
Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.
Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.
Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.
Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.
VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.
Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.
Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.
Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.
Mittaa hiutaleet uunivuokaan. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja suola. Peitä vuoka foliolla ja laita se 100-asteiseen uuniin hautumaan tunniksi.
Lisää puuroon maito ja voi. Laita puurovuoka syvälle uunipellille ja täytä pelti vedellä. Hauduta puuroa uunissa vesihauteessa toinen tunti.
Nosta uunin lämpötila 120 asteeseen. Voit lisätä puuroon tarvittaessa tilkan maitoa. Kypsennä vielä 30 minuuttia.
Sulata pakastetut lakat. Sekoita marjoja ja sokeria kulhossa niin, että marjat mehustuvat. Tarjoa puuron kera. Lisää halutessasi voisilmä.
Ladataan...