Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Treenin jälkeen on hyvä tankata proteiinia ja hiilareita, jotta palautuminen nopeutuu. Smoothieen saa helposti lisää proteiinia lisäämällä mukaan yhden munan tai pari valkuaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukka-vihreä tee -smoothie

Ainekset

2
banaania
2
dl
jäisiä mustaherukoita
1
dl
kylmää vihreää teetä
3
dl
mantelimaitoa
2
kananmunaa
kourallinen
minttua
1
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki smoothien aineet tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.

Kuohkeuta munalla. Smoothieen saa energiaa rahkasta, jogurtista, pähkinöistä ja siemenistä. Helppo proteiinilisä tulee yhdestä kananmunasta tai parista valkuaisesta, jotka eivät maistu lopputuloksessa mutta kuohkeuttavat rakennetta jonkin verran.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Todella mehevä ja kostea gluteeniton "lasagne" syntyy korvaamalla pastalevyt kesäkurpitsaviipaleilla. Viipaleet kannattaa maustaa suolalla ja pyyhkiä irronneet nesteet pois hetken päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsalasagne

Ainekset

1
kg
keskikokoista kesäkurpitsaa
noin 3
rkl
suolaa
2
dl
raastettua parmesaania
200
g
murusteltua fetaa tai raastettua mozzarellaa
TÄYTE
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
nauta-sikajauhelihaa tai naudanjauhelihaa
2
prk (yht. 800 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.
  2. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.
  4. Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2966 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Viilentävän raikas ja aromikas kesäjuoma syntyy herukanlehdistä, teestä ja trendikkäästä sakesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1½ l
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herukanlehtijäätee

Ainekset

1
l
mustaherukanlehtiä
1
l
vettä
1
rkl
vihreän teen lehtiä, esim. Japan sencha
½
dl
sitruunamehua
½
dl
ruokosokeria
LISÄKSI
1
plo (300 ml)
sakea
jääpaloja ja mustaherukanlehtiä

Työvaiheet

  1. Huuhtele mustaherukanlehdet.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää herukanlehdet. Anna lehtien hautua 15 minuuttia. Lisää teelehdet joukkoon ja hauduta 7 minuuttia. Siivilöi juoma.

  3. Purista sitruunamehu. Lisää se sokerin kanssa juomaan. Jäähdytä juoma jääkaappikylmäksi.

  4. Lisää sake, jääpaloja ja mustaherukanlehtiä juomaan ennen tarjoilua. Kaada juoma laseihin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeaksi vatkattu feta on ollut hitti jo jonkin aikaa. Samalla tekniikalla voi valmistaa muitakin juustoisia dippejä. Erityisen hyvin vatkattavaksi sopii vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vatkattu vuohenjuustodippi

Ainekset

PÄÄLLYS
6
viipaletta
pekonia
1
pieni salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1
tl
punaviinietikkaa
TAHNA
400
g
pehmeää vuohenjuustoa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunanmehua
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni. Paista pannulla. Laita talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi. Kuutioi taatelit ja lisää ne pannulle. Paista sekoitellen noin minuutti.
  3. Tee tahna. Murustele vuohenjuusto tehosekoittimen kulhoon. Lisää jogurtti, hunaja, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai tilkka vettä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja pippurilla.
  4. Laita tahna tarjoilukulhoon. Nosta päälle pekonia ja taateli-sipuliseosta.

Vinkki Viimeisen silauksen dipille antaa vihreä dukkah, joka on seesaminsiemenistä ja pähkinöistä tehty mausteseos.

Kommentit (0)