Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panua Pälviä

Tämä raikas, mutta mausteinen smoothie saa makeutensa aurinkokuivatuista luumuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen minttu-luumusmoothie

Ainekset

2
dl
minttuteetä (esim. Lipton)
1
dl
kuivattuja luumuja
1
dl
luonnonjogurttia
1
dl
maitoa tai valitsemaasi kasvimaitoa (esim. soija- tai kauramaitoa)
1
tl
appelsiininkukkavettä
1
tl
(paahdettuja) aniksen siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä kaksia desiä vettä. Uuta kuumaan veteen kaksi teepussia. Laita yöksi jääkaappiin. 
  2. Juuri ennen tarjoilua soseuta kaikki ainekset blenderissä. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Viilentävän raikas ja aromikas kesäjuoma syntyy herukanlehdistä, teestä ja trendikkäästä sakesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1½ l
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herukanlehtijäätee

Ainekset

1
l
mustaherukanlehtiä
1
l
vettä
1
rkl
vihreän teen lehtiä, esim. Japan sencha
½
dl
sitruunamehua
½
dl
ruokosokeria
LISÄKSI
1
plo (300 ml)
sakea
jääpaloja ja mustaherukanlehtiä

Työvaiheet

  1. Huuhtele mustaherukanlehdet.

  2. Kiehauta vesi kattilassa. Nosta kattila liedeltä. Lisää herukanlehdet. Anna lehtien hautua 15 minuuttia. Lisää teelehdet joukkoon ja hauduta 7 minuuttia. Siivilöi juoma.

  3. Purista sitruunamehu. Lisää se sokerin kanssa juomaan. Jäähdytä juoma jääkaappikylmäksi.

  4. Lisää sake, jääpaloja ja mustaherukanlehtiä juomaan ennen tarjoilua. Kaada juoma laseihin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeaksi vatkattu feta on ollut hitti jo jonkin aikaa. Samalla tekniikalla voi valmistaa muitakin juustoisia dippejä. Erityisen hyvin vatkattavaksi sopii vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vatkattu vuohenjuustodippi

Ainekset

PÄÄLLYS
6
viipaletta
pekonia
1
pieni salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1
tl
punaviinietikkaa
TAHNA
400
g
pehmeää vuohenjuustoa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunanmehua
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni. Paista pannulla. Laita talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi. Kuutioi taatelit ja lisää ne pannulle. Paista sekoitellen noin minuutti.
  3. Tee tahna. Murustele vuohenjuusto tehosekoittimen kulhoon. Lisää jogurtti, hunaja, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai tilkka vettä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja pippurilla.
  4. Laita tahna tarjoilukulhoon. Nosta päälle pekonia ja taateli-sipuliseosta.

Vinkki Viimeisen silauksen dipille antaa vihreä dukkah, joka on seesaminsiemenistä ja pähkinöistä tehty mausteseos.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Labnehin eli valutetun jogurtin maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Pinaatti, feta ja pistaasipähkinät ryhdistävät miedon jogurtin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + 4 h valutus
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetalabneh

Ainekset

1
prk (400 g)
turkkilaista jogurttia
1
pss (65 g)
babypinaattia
1
valkosipulinkynsi
1
pkt (200 g)
fetaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
pistaaseja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
TARJOILUUN
oliiviöljyä, chilihunajaa, kasviksia, leipää

Työvaiheet

  1. Laita jogurtti valumaan harsoliinalla päällystettyyn siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja nosta viileään 4–8 tunniksi riippuen siitä, kuinka kiinteää seosta haluat.
  2. Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Valuta vesi pois. Huuhtele pinaatti kylmällä vedellä. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
  3. Laita pinaatti tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, murustellun fetan, sitruunamehun ja pistaasien kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.
  4. Kun jogurtti on valunut, yhdistä jogurtti ja feta-pinaattiseos. Nosta tarjoilulautaselle. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja chilihunajaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä dippi on peruskauraa Yhdysvalloissa. Dipissä on amerikkalaiseen tapaan tuorejuustoa ja ranskankermaa, mutta ne voi korvata esimerkiksi majoneesilla ja turkkilaisella jogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Dill pickle dip eli maustekurkkudippi

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1-2
rkl
maustekurkkujen lientä
1
kevätsipuli
2 1/2
dl
pilkottuja maustekurkkuja
1
rkl
hienonnettua tilliä
1/2
tl
sokeria
ripaus
suolaa
mustapippuria
TARJOILUUN
perunalastuja, pretzeleitä, leipää, kasviksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon maustekurkkujen liemi.
  2. Hienonna kevätsipuli. Kuutioi maustekurkut. Yhdistä seos tuorejuustoseoksen kanssa.
  3. Sekoita joukkoon tilli, sokeri ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Dippi sopii heti syötäväksi, mutta sen maku muuttuu intensiivisemmäksi, jos sen antaa maustua viileässä vähintään yhden tunnin ajan.

Kommentit (0)