Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Smoothie, joka maistuu mustikkapullalta! Juoman kuohkean rakenteen salaisuus on herajauheen, mehukeiton ja rasvaisen jogurtin yhdistelmässä. Mustikkapullasmoothie sopii vaikka palautusjuomaksi treenin jälkeen.

Voit vaihtaa mustikat puolukkaan, mansikkaan tai vadelmaan. Juomasta tulee entistä kuohkeampi, jopa pehmytjäätelömäinen, jos valmistat sen pakastetuista banaaninpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkapullasmoothie

Ainekset

2
dl
mustikoita
1
banaani
5
dl
mustikkamehukeittoa
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
vaniljalla maustettua herajauhetta
4
rkl
chiansiemeniä
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon.

  2. Soseuta sileäksi juomaksi. Voit valmistaa juoman myös kulhossa sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Nämä raikkaan hedelmäiset alkumaljat sopivat yhtä hyvin aamupalalle. Jos haluat, siivilöi hedelmien siemenet pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-kookosjuoma

Ainekset

kg
melonia (siemenetön)
2
limettiä
2
dl
kookos-mantelimaitoa (Alpro)
2
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lohko ja kuori meloni. Leikkaa lohkot reiluiksi paloiksi. Purista limeteistä mehu.
  2. Lisää ainekset monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta juoma tasaiseksi.

Kiivi-kookosjuoma

Ainekset

8
kiiviä
4
mintun oksaa
2
dl
kookos-mantelimaitoa (Alpro)
3
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko kiivit. Lisää ainekset monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta juoma tasaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kolmen aineksen alkoholiton kuplajuoma syntyy minuuteissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkakuplajuoma

Ainekset

2
limettiä
2
dl
seljankukkamehu-tiivistettä, esim. Brunneby
1
l
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko limetit. Lisää limetit kannuun tai laseihin.
  2. Lorauta joukkoon seljankukkamehu.
  3. Lisää kylmä kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos käytät kivennäisveden sijasta kuohuviiniä, saat alkujuomaksi tyylikkäät seljankukkabellinit. Tarkista mehutiivisteen laimennussuhde pullon kyljestä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.