Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Smoothie, joka maistuu mustikkapullalta! Juoman kuohkean rakenteen salaisuus on herajauheen, mehukeiton ja rasvaisen jogurtin yhdistelmässä. Mustikkapullasmoothie sopii vaikka palautusjuomaksi treenin jälkeen.

Voit vaihtaa mustikat puolukkaan, mansikkaan tai vadelmaan. Juomasta tulee entistä kuohkeampi, jopa pehmytjäätelömäinen, jos valmistat sen pakastetuista banaaninpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkapullasmoothie

Ainekset

2
dl
mustikoita
1
banaani
5
dl
mustikkamehukeittoa
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
vaniljalla maustettua herajauhetta
4
rkl
chiansiemeniä
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon.

  2. Soseuta sileäksi juomaksi. Voit valmistaa juoman myös kulhossa sauvasekoittimella.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Granolaa on helppo valmistaa itse. Tässä versiossa maistuvat maapähkinävoi ja paahdettu manteli. Nauti jogurtin ja hunajalla maustettujen puolukoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteligranolaa, survottua hunajapuolukkaa ja jogurttia

Ainekset

3
dl
kaurahiutaleita
2
dl
kokonaisia manteleita rouhittuna
1
dl
mantelilastuja
½
dl
maapähkinävoita
1
rkl
öljyä
½
dl
hunajaa
¼
tl
suolaa
Survotut hunajapuolukat
2
dl
puolukoita
3
rkl
hunajaa
Lisäksi
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Levitä kaurahiutaleet, rouhitut mantelit ja mantelilastut leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita maapähkinävoi, öljy, hunaja ja suola keskenään, lisää seos pellille ja sekoittele kaurahiutaleiden ja mantelien joukkoon. Levitä granolaseos mahdollisimman tasaisesti pellille.
  3. Paista granolaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Sekoittele puolessa välissä paistamista, ja tarkkaile paistumista ettei granola ruskistu liikaa. Lusikoi hyvin jäähtynyt granola kannelliseen rasiaan. Granola säilyy huoneenlämmössä noin kuukauden.

  4. Survo puolukat kulhossa esimerkiksi perunasurvimella. Lisää hunaja. Nosta purkkiin. Survos säilyy jääkaapissa noin viikon.

  5. Nostele annoskulhoihin turkkilaista jogurttia, survottua hunajapuolukkaa ja manteligranolaa. Nauti heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun retkellä on mukana savukalatahnaa, leipää ja etikkaista pippurisipulia, eväskattaus on kalastajan makuun, vaikka Ahti ei olisikaan antelias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikkutahna

Ainekset

1
prk (200 g)
savumuikkuja
1
dl
majoneesia
½
sitruuna
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Valuta savumuikut.

  2. Soseuta savumuikut ja majoneesi sileäksi.

  3. Pese sitruuna ja raasta kuori muikkutahnaan. Lisää tahnaan 1 rkl sitruunamehua, mausta valkopippurilla ja sekoita.

  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pippurisipuli

Ainekset

1
iso salaattisipuli
3
dl
vettä
1
rkl
viherpippureita
1
rkl
roseepippureita
LIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
½
dl
väkiviinaetikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin.

  2. Kiehauta 3 dl vettä pienessä kasarissa. Lisää pippurit ja keitä 30 sekuntia. Siivilöi pippurit ja lisää ne purkkiin.

  3. Yhdistä liemen aineet pienessä kasarissa, keitä sekoittaen 1 minuutti tai kunnes sokeri liukenee nesteeseen.

  4. Kaada kuuma liemi sipuleille, sulje purkki ja anna sipuleiden maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kasaa kotijuuston päälle makujen sinfonia suolaisesta kurkkusalsasta ja makeasta hunajasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkusalsalla koristeltu kotijuusto

Ainekset

2
suolakurkkua
1/3
tuorekurkkua
2
rkl
pieniä kapriksia
1
kevätsipulin varsi
1
(n. 250 g)
kotijuusto
2
tl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut, kaavi siemenet pois teelusikalla ja leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi.

  2. Yhdistä kurkkukuutiot ja kaprikset kulhossa. Hienonna sipulinvarsi ja sekoita se kurkkusalsaan.

  3. Valuta kotijuusto ja murenna se lautaselle. Lusikoi kurkkusalsa päälle. Valuta hunaja ja rouhi pippuri pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2677 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilainen jääkahvi on nerokas tapa valmistaa kylmä kahvi. Menetelmässä kuuma kahvi uutetaan suoraan jääpalojen päälle, jolloin juoma jäähtyy saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen jääkahvi

Ainekset

dl
lähes kiehuvaa vettä (93 astetta)
½
l
(225 g) jääpaloja
6
rkl (30 g)
karkeaa kahvijauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi.

  2. Laita jäät kannuun. Kostuta suodatinpaperi viileällä vedellä ja laita suodattimeen. Lisää kahvijauhe.

  3. Valuta vettä suodattimeen sen verran, että kahvijauhe kostuu. Anna tekeytyä 30 sekuntia. Valuta sitten vettä tasaisesti kahvijauheen päälle, kunnes kaikki vesi on käytetty. Tarjoa jääkahvi heti.

Kommentit (0)