Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahvi ja hedelmät soseutetaan samaan herkulliseen aamusmoothieen. Pähkinäinen aamupiristäjä on täydellinen kiireiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + jäähdytys yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä kahvi-banaanismoothie

Ainekset

3
jäistä banaania
2
dl
hasselpähkinämaitoa
2
dl
kylmää vahvaa kahvia (vahvan kahvin ystävälle extraksi espressoshotti)
1/2
dl
(paahdettua) hasselpähkinärouhetta
1
tl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani jo edellisenä iltana. Pakasta. Keitä kahvi. Paahda hasselpähkinöitä kattilassa miedolla-keskivahvalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita kahvin kanssa ja laita yöksi jääkaappiin.
  2. Ennen nauttimista laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi.

Vinkki: Jos pidät ylellisestä ja silkkisestä suutuntumasta, siivilöi smoothie ennen tarjoilua.


     

Kommentit (1)

Vierailija

Ohjeessa lukee 3 banaania, tämän on pakko olla virhe.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kuvittaja Sanna Mander söi lapsuudessaan Tukholmassa yrteillä maustettua munakasta. Nyt se on yksi hänen suosikkiruoistaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Persialainen uunimunakas

Ainekset

2
dl
lehtikaalia suikaloituna
1
ruukku
persiljaa
1
ruukku
tilliä
1
ruukku
korianteria
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
tl
leivinjauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
lisäksi
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
(murskattua valkosipulia)
granaattiomenansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Suikaloi lehtikaali, hienonna yrtit ja kevätsipulit. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet munien joukkoon ja sekoita.
  2. Kaada seos pieneen voideltuun kakkuvuokaan (Ø 15 cm) ja paista noin 35 minuuttia, kunnes munakkaan pinta on hyytynyt. Peitä munakas foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.
  3. Tarjoa munakas (valkosipulilla maustetun) jogurtin ja granaattiomenansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kuohuviini ja vesimeloni yhdistyvät helpoiksi mimosoiksi. Lisää limetinmehua tuomaan pientä terää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 lasillista
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonimimosat

Ainekset

600
g
siemenetöntä vesimelonia kuorittuna
1
limetin mehu
(2
rkl
sokeria)
1
plo (75 cl)
kuohuviiniä

Työvaiheet

  1. Poista vesimelonista kuori. Paloittele meloni tehosekoittimen kulhoon. Soseuta limettimehun (ja sokerin) kanssa. Siivilöi.
  2. Jaa melonimehu laseihin ja kaada kuohuviini päälle.

Kommentit (1)

Jerry Puuvilla

Ihan huippu!

Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Trendikkäät mocktailit tehdään nyt vihannesmehuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä mocktail

Ainekset

1
ruukku
lehtikaalia
½
ruukkua
minttua
1
sitruuna
2
dl
sitruunalimonadia

Työvaiheet

  1. Irrota ensin lehtikaalista ja mintusta muutama lehti koristeiksi. Kuori pestystä sitruunasta kuori ohuelti lastuina.
  2. Irrota lehtikaalit varsineen ruukusta. Irrota myös minttu ruukusta varsineen. Huuhtele siivilässä ja nosta tehosekoittimen kulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää puolet limusta. Soseuta tasaiseksi muutaman minuutin ajan.
  3. Nostele laseihin jääpaloja. Kaada mehu siivilän läpi laseihin. Viimeistele lopulla limonadilla ja koristele sitruunankuorella ja lehdillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyi

Emilia Soppa365 on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Ihana alkukesän herkku! Suolaiset nokkosvohvelit sopivat iltapalaksi sellaisenaan ja salaattien kanssa. Paista vohvelit ulkona niin käryt jäävät pihalle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
30 min + 30 min taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nokkosvohvelit

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
3
munaa
4
dl
maitoa
1
dl
kivennäisvettä
½
dl
pullomargariinia tai voisulaa
1
dl
kiehautettuja ja valutettuja nokkosia (noin 2 l käsittelemättömiä nokkosen lehtiä)
Paistamiseen
pullomargariinia tai voisulaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa. Riko joukkoon munat ja lisää reilu puolet maidosta. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito, kivennäisvesi ja rasva. Anna taikinan turvota puoli tuntia. 
  2. Käsittele sillä aikaa nokkoset. Huuhdo nokkosen lehdet lävikössä. Keitä niitä väljässä vedessä noin 5 minuuttia ja valuta lävikössä. Jäähdytä vielä huuhtelemalla lehdet kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Ota nokkosista noin desin verran, hienonna ne ja lisää taikinaan.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja sipaise se rasvalla. Ota vajaa desi taikinaa pannulle ja paista rapeaksi vohveliksi. Paista vohveleita sitä mukaa kun niitä kuluu, sillä vohvelit ovat parhaimmillaan rapeina.

Vinkki! Lisukkeeksi sopii esimerkiksi tuoreella mintulla ja hunajalla maustettu tsatsiki.

Kommentit (0)