Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 223 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Maukas vihersmoothie syntyy vihreistä hedelmistä, pinaatista ja mintusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä vitamiinismoothie

Ainekset

½
avokado kuutioituna
1
omena kuutioituna
1
kiivi kuutioituna
1
dl
tuoretta lehtipinaattia
tuoretta minttua
vettä

Työvaiheet

  1. Surauta aineksista smoothie tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää tarvitaessa vettä, jotta saat sopivan juoksevan koostumuksen.

Kommentit (1)

Tartel
Seuraa 
Liittynyt23.2.2016

Lisäsin tähän vielä tuorekurkkua ja nesteeksi tuoreista omenista puristettua mehua ja hyvää tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kerkkäjauheen ryydittämä latte on kuin japanilainen jauhetusta vihreästä teestä tehty matcha. Virkistävä mukillinen höyryää niin makua kuin ravintoaineita.

Nuuhkaisu kuusenkerkkäjauhepurkkiin ja tunnet olevasi havumetsässä! Pihkantuoksuisessa vihreässä kuusenkerkkäjauheessa on myös intensiivinen metsäinen maku. Pakastekuivattu kerkkäjauhe sopii latteen, mutta sillä voi maustaa myös jogurtin tai vihersmoothien. Kokeile myös riistapadan tai ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuusenkerkkälatte

Ainekset

2
dl
kaurajuomaa tai maitoa
2
tl
hunajaa tai fariinisokeria
1
tl
kerkkäjauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna kaurajuoma kattilassa juotavan kuumaksi. Kiehuvassa nesteessä kerkkäjauheen C-vitamiini häviää.

  2. Sekoita hunaja tai sokeri ja kerkkäjauhe joukkoon. Vatkaa juoma kuohkeaksi sauvasekoittimella.

  3. Ripottele pintaan hyppysellinen kerkkäjauhetta.

Vinkki! Kuohkein kauralatte syntyy barista-kaurajuomasta. Kuusenkerkkälatteen sopii myös mantelimaito.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät ovat todella helppoja tehdä ja rapean maukkaita, sillä ne sisältävät myös terveellistä kuitua.
Tätä sämpylätaikinaa nostatetaan vain kerran ja loput hoitaa uuni. Taikina leivotaan suoraan taikinakulhosta sämpylöiksi pellille. Käytä mieluummin kuivahiivaa, sillä se kestää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + nost. 30 min ja paistaminen n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät ja helpot rukiiset sämpylät

Ainekset

2,5
dl
rasvatonta maitoa
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
ruisjauhoja
1
rkl
öljyä
3
dl
sämpyläjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita vielä uunia päälle.

Lämmitä maito taikinakulhossa mikrossa 40 sekunttia. Lisää sitten hiiva, sokeri, suola ja sekoita hyvin, niin että hiiva liukenee nesteeseen.

Lisää ruisjauhot ja 1 rkl öljyä, sekoita hyvin.

Lisää sämpyläjauhot ja vehnäjauhot, sekoita ja vaivaa sitten käsin, niin kauan että taikina irtoaa astiasta.

Laita uuni päälle 50 asteeseen hetkeksi, niin että se tuntuu lämpimältä ja laita taikina kohoamaan uuniin 30 minuutiksi, 2 ritilälle uunin alaosaan, laita kulhon päälle leivinpaperi ja ota uuni pois päältä.

Leivo sitten 8 pyöreää sämpylää, onnistuu muuten helposti suoraan taikinakulhosta ja laita pellille leivinpaperin päälle sopivin välein.

Laita sämpyläpelti uuniin keskitasolle ja uuni päälle 200 asteeseen, paista n. 20 min, tarkista pohjasta ovatko hyvin paistuneet ja kauniin väriset sekä kevyet.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahdetuista paprikoista, chilistä ja vaaleista pavuista tehty raikas ja sopivan tulinen tahna toimii dippinä, levitteenä ja lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen paprikatahna

Ainekset

4
punaista paprikaa
2
punaista chiliä
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
1
sitruuna
1
tl
hunajaa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita paprikat ja chilit leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15 minuutta. Paprikoista tulee paahdettaessa mehukkaita ja pehmeitä ja chilin maku pyöristyy.

  2. Valuta pavut siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista paprikoista ja chileistä kanta ja siemenet.

  3. Laita paprikat, chilit ja pavut tehosekoittimeen. Purista sitruunasta mehu joukkoon. Lisää hunaja ja savupaprika. Soseuta tasaiseksi ja mausta suolalla.

  4. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi chilillä ja savupaprikalla.

Vinkki Valkoiset pavut voi korvata kikherneillä, pähkinöillä, siemenillä tai maapähkinävoilla. Kun pavut jättää pois, tahnasta tuleekin mausteinen paprikakastike.

Kommentit (3)

Tuttu

Kauanko tahna säilyy jääkaapissa?

Vierailija

Kokeilemalla se selviää :) Luota aisteihisi.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, hyvin peitettynä se säilyy ainakin pari kolme päivää!