Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 178 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Maukas vihersmoothie syntyy vihreistä hedelmistä, pinaatista ja mintusta.

Annoksia
1 annos
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä vitamiinismoothie

Ainekset

½
avokado kuutioituna
1
omena kuutioituna
1
kiivi kuutioituna
1
dl
tuoretta lehtipinaattia
tuoretta minttua
vettä

Työvaiheet

  1. Surauta aineksista smoothie tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää tarvitaessa vettä, jotta saat sopivan juoksevan koostumuksen.

Kommentit (1)

Tartel
Seuraa 
Liittynyt23.2.2016

Lisäsin tähän vielä tuorekurkkua ja nesteeksi tuoreista omenista puristettua mehua ja hyvää tuli.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Amanda Aho

Tee vihreästä matchasta päräyttävän raikas ja sitruunainen cocktail. Juoma toimii mainiosti myös ilman alkoholia.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-cocktail

Ainekset

6
sitruunamelissan lehteä
3
cl
sitruunamehua
4
cl
matchateetä
4
cl
omenamehua
4
cl
vodkaa
3
cl
vaniljasiirappia (ks. ohje alhaalla)
jäitä
Koristeeksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi.
  2. Murskaa sitruunamelissan lehdet ja tilkka sitruunamehua keskenään. Lisää loput ainekset ja ravista esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä jäiden kanssa puoli minuuttia. Täytä lasi jäillä ja siivilöi juoma päälle. Koristele  cocktail sitruunamelissalla.

Vaniljasiirappi

Ainekset

1
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri tai vaniljatangon puolikkaan siemenet ja käännä lämpö pois. Anna siirapin hautua jälkilämmöllä 20 minuuttia. Jäähdytä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pretzelit paistetaan vaihteeksi pehmeinä versioina. Kiiltävän pinnan salaisuus on pulahdus soodaveteen ennen paistoa.

Annoksia
8 rinkeliä
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pehmeät pretzelit

Ainekset

1/3
pkt
tuorehiivaa
2 1/2
dl
lämmintä vettä
2
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Keittämiseen
2
rkl
ruokasoodaa
Päälle
1
kananmuna
meri- tai sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrassaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo.
  2. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi (noin 45 min).
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile paloista 30-35 cm:n pötköt, jotka ovat päistään hieman kapeammat. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Keitä 2 l vettä isossa kattilassa. Lisää ruokasooda ja sekoita (veden kuohahtaminen kuuluu asiaan). Pienennä lämpö keskilämmölle.
  6. Keitä rinkeleitä muutamassa erässä pikaisesti, noin 30 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivaa ylimääräinen vesi pelliltä pois.
  7. Voitele rinkelit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle suolaa. Paista uunissa noin 12 minuuttia. 

VINKKI Pretzelit maistuvat parhailta samana päivänä.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Paahda munakoisot herkullisiksi vohveliraudalla! Kuuma rauta toimii kuin grilliparila ja raudan painamat kolot imevät itseensä mukavasti kastiketta. Paahdetut munakoisot maistuvat sellaisenaan tai vaikka vohveliraudalla paahdettujen leipien välissä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misomunakoisot vohveliraudalla

Ainekset

1
pieni (250 g)
munakoiso
2–3
rkl
öljyä
Misokastike
1
rkl (1 ps)
misotahnaa
1
rkl
miriniä
2
tl
hunajaa
Lisäksi
sormisuolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä molemmin puolin. Öljy imeytyy munakoisoihin.
  2. Sekoita misotahna, mirin ja hunaja keskenään.
  3. Kuumenna vohvelirauta. Nosta 4–5 munakoisoviipaletta vohveliraudan väliin ja sulje rauta kevyesti. Anna munakoisojen kypsyä noin 3 minuuttia niiden koosta riippuen, kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti.
  4. Nostele munakoisot lautaselle ja sivele ne misoseoksella. Ripottele sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai vohveliraudalla paahdetun leivän välissä.  

Vinkki! Kokeile myös muita kastikkeita munakoisoihin. Helpoimman soosin saat sekoittamalla yhteen tilkan makeaa chilikastiketta ja soijaa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Savukalatoastit valmistuvat kätevästi vohveliraudalla. Niiden salaisuus on simppeli wasabituorejuusto, joka antaa kalalle herkullista potkua.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukalatoastit

Ainekset

8
isoa grahampaahtoleipäpalaa
Päälle
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3–4
tl
wasabia
1
dl
tilliä hienonnettuna
2–3
sipulinvartta hienonnettuna
200
g
lämminsavulohta
50
g
babypinaattia
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja wasabi. Tarkista, että maku on mielestäsi sopivan tulinen. Levitä tahna tasaisesti kaikille leiville.
  2. Ota neljä leipää erilleen. Levitä niiden päälle hienonnettu tilli, sipulinvarret, savulohi ja pinaatti. Purista päälle sitruunaa ja paina toinen leipä kanneksi.
  3. Kuumenna vohvelirauta, sivele se kevyesti öljyllä ja paista yksi täytetty toasti kerrallaan, kunnes se on paahtunut kauniiksi. Tarjoa saman tien.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella myös täytettyjä tortilloja eli quesadilloja.

Kommentit (0)