Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahdetut viinirypäleet ovat mainion makeita ja sopivat melkein mihin vaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut viinirypäleet

Ainekset

1
rs
tummia viinirypäleitä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhtele viinirypäleet ja kuivaa niitä. Nostele viinirypäleet rankoineen uunipellille tai -vuokaan. Hiero pintaan oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda 10- 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat vähän rypistyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Porkkanavoi yhdistää paahteisen voin, makeat porkkanat ja ihanat mausteet. Tarjoa se rapeiden saaristolaisnäkkäreiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanavoi ja saaristolaisnäkkärit

Ainekset

500
g
porkkanoita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääritahnaa tai jauhettua inkivääriä
½
tl
kardemummaa
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
jauhettua neilikkaa
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat juuresharjalla tai kuori ne. Pilko reiluiksi paloiksi ja poista kannat.
  2. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Pyöräytä porkkanat seoksessa niin, että mausteet tarttuvat. Kumoa porkkanat leivinpaperille pellille. Pilko voi päälle nokareiksi.
  3. Paahda porkkanoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Jäähdytä.
  4. Soseuta porkkanat monitoimikoneen leikkuuterällä tai kulhossa sauvasekoittimella. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa levitteenä.

Vinkki! Saat porkkanavoista vegaanisen vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin.

Saaristolaisnäkkärit

Ainekset

dl
appelsiinimehua
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
½
dl
kaljamaltaita
4
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, maltaat ja puolet ruisjauhoista. Vatkaa tasaiseksi. Mittaa taikinaan loput ruis- ja vehnäjauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunnin, kunnes se on kaksinkertainen. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa se 16 yhtä suureen palaan.
  3. Levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele päälle reilusti jauhoja. Nostele paperille 8 taikinapalaa. Taputtele ne jauhotetuin käsin tasaisiksi. Ripottele päälle hieman jauhoja ja kauli palat pyöreiksi näkkäreiksi, joiden halkaisija on runsaat 10 senttiä. Ajele levyjen päältä näkkärikaulimella tai pistele leipiä haarukalla.
  4. Ota leipien keskeltä pieni pala pois jauhoissa pyöräytetyllä snapsilasilla tai pienellä piparkakkumuotilla. Nosta pikkupalat toiselle leivinpaperille.
  5. Vetäise näkkärit leivinpaperin avulla pellille. Paista 250-asteisessa uunissa 6–9 minuuttia näkkärien paksuudesta riippuen. Paista toinen pellillinen sekä pikkunäkkärit samoin.
  6. Tarjoa näkkärit alkupalojen kanssa. Säilytä kuivassa paikassa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2093 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Pitkään uunissa muhinut puuro on täydellinen viikonloppuaamupala. Uunipuuro saa rutkasti lisää luonnetta, kun sen joukkoon sujautetaan kurpitsasosetta ja päälle ripotellaan rouhittuja manteleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsapuuro uunissa

Ainekset

2
dl
kurpitsasosetta (noin 250 g kurpitsaa)
5
dl
kaurahiutaleita
½
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa
2
rkl
voita
Lisäksi
1
rkl
voita uunivuokaan
½
dl
manteleita
2
dl
puolukkaa
1
dl
vaahterasiirappia
1
rkl
tahinia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita palat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Kaada vesi pois ja soseuta kurpitsa sauvasekoittimella.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 3–4 l) voilla.
  3. Mittaa kaurahiutaleet vuokaan. Ripota suola ja lisää 2 dl kurpitsasosetta nokareina hiutaleiden päälle. Kaada maito vuokaan. Lisää voi nokareina pinnalle. Kypsennä puuroa uunissa 1 tunti 15 minuuttia.
  4. Rouhi mantelit veitsellä. Ota puuro uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisää mantelit ja puolukat puuron pinnalle. Laita puuro takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes mantelit saavat hieman väriä.
  5. Sekoita vaahterasiirappi ja tahini keskenään ja tarjoa puuron kanssa.

Kommentit (0)