Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 161 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahdetut viinirypäleet ovat mainion makeita ja sopivat melkein mihin vaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut viinirypäleet

Ainekset

1
rs
tummia viinirypäleitä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhtele viinirypäleet ja kuivaa niitä. Nostele viinirypäleet rankoineen uunipellille tai -vuokaan. Hiero pintaan oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda 10- 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat vähän rypistyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Nollan pil-pil-kastike on vegaaninen versio Baskimaan kastikkeesta, joka tarjotaan öljyssä haudutetun turskan kanssa. Vahvan yrttinen kastike sopii mainiosti grillatun salaatin seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Pil-pil-kastike ja grillattu salaatti

Ainekset

Pil-pil-kastike
1½–2
ruukkua (75 g)
erilaisia yrttejä (basilikaa, persiljaa, tilliä, korianteria, lipstikkaa, ruohosipulia)
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
kikherneiden lientä
tl
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
romainesalaatti
2
tl
rypsiöljyä
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
¼
ruukku
minttua

Työvaiheet

  1. Varaa lieden viereen kylmällä vedellä ja jäillä täytetty kulho. Ryöppää yrttejä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/2 l vettä) noin 15 sekuntia ja nosta reikäkauhalla kylmään veteen jäähtymään. Valuta yrtit ja purista kuiviksi pyyhkeen välissä. Soseuta öljyn kanssa tehosekoittimessa, noin 5 minuuttia.

  2. Laita kikherneiden liemi sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta yrttiöljy koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää vesi, etikka ja suola.

  3. Halkaise romainesalaatti ja sivele leikkauspinnat öljyllä. Grillaa tai paista pannussa, kunnes salaatit ovat saaneet väriä. Nosta lautasille ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Nypi mintun lehdet salaatille. Valuta kastiketta päälle. Voit koristella annoksen pikkelöidyillä marjoilla.

Vinkit: 

  1. Pikkelöi lisukkeeksi herukoita 24 tuntia 1-2-3-liemes- sä (1 osa etikkaa, 2 sokeria, 3 vettä).

  2. Saat pikaversion kastikkeesta, kun sekoitat soseutetut yrtit kaupan valmiiseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Aamiaisella nautit­tu tuhti, kananmunalla kruunattu hatsapuri pitää nälän poissa pitkälle päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaishatsapurit nuotiolla

Ainekset

10
g
tuorehiivaa
1½–2
dl
maustamatonta jogurttia
1
kananmuna
¾
tl
suolaa
4
dl + 1 dl
vehnäjauhoja
Täyte
125–150
g
kuoretonta vuohenjuustoa
1
ruukku basilikaa
3
rkl
öljyä
dl
mozzarellaraastetta
4
kananmunaa
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee taikina juuri ennen retkelle lähtöä. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitet­tyyn jogurttiin. Lisää muna, suola ja 4 desiä jauhoja. Vaivaa, kunnes taikina on elastinen ja tasainen. Laita taikina isoon, vahvaan muovipussiin ja ripota päälle lo­put jauhot. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Paloittele vuohenjuusto toiseen muovi­pussiin. Hienonna basilika ja lisää se öljyn kanssa pussiin.
  3. Kääri raa’at kananmunat yksitellen pa­periin tai suodatinpussiin ja pakkaa rasiaan. Pakkaa retkelle mukaan myös tai­kina, vuohenjuusto, juustoraaste, voi sekä suti.

  4. Nuotiopaikalla valmista hiillos. Jaa tai­kina neljään osaan ja muotoile palloiksi pussissa olevien jauhojen avulla. Litistä pallot ohuiksi kiekoiksi. Jaa mozzarella­raaste taikinoille, jätä reunoille muutama sentti tilaa. Taita taikinan toinen reuna täytteen yli. Nipistele reuna tiiviisti kiinni, taputtele varoen litteäksi ja muotoile ve­neen malliseksi.

  5. Paista hatsapureja ritilällä, suoraan hiil­loksen päällä, kohtalaisella lämmöllä mo­lemmin puolin 4–5 minuuttia, kunnes tai­kina on osittain kypsynyt. Siirrä hatsapurit sitten ritilän reunalle epäsuoraan lämpöön ja jaa vuohenjuustot leiville. Tee keskelle tila kananmunalle. Riko munat yksitellen niin, että valutat osan valkuaisesta asti­aan, ja kumoa keltuainen ja osa valkuai­sesta leivän keskelle. Voitele leipien reunat astiaan valutetulla valkuaisella.

  6. Kypsennä hatsapureja, kunnes kanan­munat hyytyvät. Voitele kuumat leivät voil­la ja tarjoa lämpimänä.

 

Vinkki Voit kypsentää hatsapurit myös uunissa 200 asteessa. Asettele kaikki täytteet taikinalle yhdellä kertaa ja paista 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Linssipata on loistava, proteiinipitoinen lounas, joka on helppo tehdä myös vegaanisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikin linssipata

Ainekset

2
tlk (380/230 g)
kypsiä vihreitä linssejä
1
sipuli
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
½–1
tl
harissatahnaa
1
sitruuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
avokadoa

Työvaiheet

  1. Valuta linssit siivilässä kulhoon. Älä heitä linssien lientä pois.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tomaatit puoliksi.

  3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, tomaatit ja harissatahna. Kuullota 2–4 minuuttia, lisää sitten linssit sekä 1½ dl linssien lientä.

  4. Anna seoksen hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää linssien lientä, jos seos tuntuu kuivalta.

  5. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltaista kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 3 ruokalusikallista.

  6. Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitrusraaste sekä mehu. Tarjoa lisäksi avokadoa. Mausta avokado halutessasi sitruunamehulla ja soijakastikkeella.

Kommentit (0)