Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahdetut viinirypäleet ovat mainion makeita ja sopivat melkein mihin vaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut viinirypäleet

Ainekset

1
rs
tummia viinirypäleitä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhtele viinirypäleet ja kuivaa niitä. Nostele viinirypäleet rankoineen uunipellille tai -vuokaan. Hiero pintaan oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda 10- 15 minuuttia, kunnes rypäleet ovat vähän rypistyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kuitupitoisia jyviä, rapeaksi paistettua tofua ja raikkaita kasviksia. Kasaa evääksi helpot vegekulhot, joilla jaksaa koko päivän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Helpot vegekulhot evääksi

Ainekset

4
dl
ateriajyviä (Myllärin)
vettä ja suolaa keittämiseen
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
limetinmehua
½
tl
suolaa
Paistettu tofu
1
pkt (270 g)
kiinteää tofua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
mietoa chilimausteseosta
1
rkl
soijakastiketta
Päälle
2
avokadoa
½
kurkkua
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
1
rs (70 g)
versoseosta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valuta tofu ja laita se lautaselle muutaman talouspaperin väliin. Nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna ylimääräisen nesteen imeytyä vartin ajan. 
  2. Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita limetinmehu, öljy ja suola kattilassa. Kumoa päälle valutetut jyvät ja sekoita.
  3. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy ja kuivamausteet pannulla. Lisää tofupalat ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. Mausta soijalla ja anna sen imeytyä tofupaloihin. Nosta pannu liedeltä.
  4. Leikkaa avokadot viipaleiksi, kurkku pieniksi kuutioiksi ja puolita tomaatit.
  5. Jaa jyvät kulhoihin tai eväsrasioihin. Lisää päälle tofupalat, kasvikset ja seesaminsiemenet. Purista limettiä avokadojen päälle, jotta ne säilyvät vihreinä.

Vinkki! Jos tarjoat ruuan saman tien, voit yhdistää lämpimät ja kylmät ainekset samaan kulhoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta eikä jäätelöä tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana. Täydellistä! Tarjoa valmis herkku suosikkihedelmiesi kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + pakastus vähintään 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijäätelö hedelmillä

Ainekset

1
tlk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa
1
tlk
soijavispiä
1
tlk
kauravispiä (tai 2 tlk jompaakumpaa)
½
prk (250 g)
mantelinmakuista soijajogurttia
Lisäksi
paahdettuja manteleita, kookoslastuja ja hedelmiä

Työvaiheet

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa. Vatkaa vispit ja kondensoitu maito keskenään pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Sekoita jogurtti jäätelömassan joukkoon.
  2. Peitä kulho tuorekelmulla ja siirrä pakastimeen yöksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana.
  3. Tarjoa manteleiden, kookoslastujen ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä

Indonesialaisen rendang-curryn ihanassa kasvisversiossa naudanliha vaihdetaan härkikseen tai nyhtökauraan. Ne imevät itseensä herkullisesti curryn makuja ja niiden rakennekin on samankaltainen kuin pitkään haudutetussa lihassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vege-rendang

Ainekset

Maustetahna
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
mustapippuria
Pataan
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
rkl
soijakastiketta
250
g
härkistä tai nyhtökauraa
4
kaffirlimetinlehteä
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
limetti
tuoretta korianteria
Tarjoiluun
keitettyä jasmiiniriisiä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maustetahna. Kuori ja puolita salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta (ja halutessasi siemenet, jos haluat miedon ruuan). Kuori ja raasta inkivääri hienolla terällä. Mittaa kaikki maustetahnan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  2. Siirrä tahna (pinnoitettuun) kattilaan tai pataan. Kuumenna liedellä maustetahnaa koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.
  3. Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä kaffirlimetinlehdet, fariinisokeri ja suola.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruuan hautua hiljalleen kuplien kannen alla noin 30 minuutin ajan, välillä sekoitellen.
  5. Keitä sillä välin jasmiiniriisi.
  6. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Kaunottaren ja Kulkurin pasta onnistuu myös vegaanisesti! Tomaattikastikkeen tekemisessä odotus palkitaan – jos vain on aikaa, sen voi antaa muhia tunninkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaattikastike vegepyöryköillä

Ainekset

2
timjamin oksaa
2
kirvelin oksaa
2
persiljan oksaa
2
sipulia
1
iso porkkana
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
1
prk
paseerattua tomaattia
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
pkt
kasvispyöryköitä (esim. Härkis original)
Lisäksi
250
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Sido yrtit toisiinsa kiinni värjäämättömällä puuvillalangalla. Leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipuli ja porkkanaraaste. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska sekä yrttinippu ja laakerinlehdet.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia. Jos on aikaa, niin tunti on hyvä, lisää välillä vettä tarvittaessa. Lisää kastikkeen joukkoon kasvispullat ja anna muhia hiljalleen, kunnes pullat ovat lämmenneet ja imeneet kastikkeen makua itseensä. Poista yrttinippu ja tarjoa spagetin kanssa.

Vinkki! Voit laittaa kastikkeeseen myös paistettua jauhelihaa, broileripyöryköitä tai turvotettua soijarouhetta.

Kommentit (0)