Soppa365 on lisännyt 270 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Onko banaanileipä leipä vai kakku? Joka tapauksessa se on ihana aamu- tai välipala. Ja helppo valmistaa myös gluteenittomana!

Gluteenittomuustrendi on tuonut paljon uusia jauhoja markkinoille. Kauppoihin on ilmestynyt esimerkiksi kookos-, manteli- ja kikhernejauhoja. Keliaakikoille tämä on hyvä uutinen, ja meille muille hauskaa vaihtelua leivontaan. Itse valmistan banaanileivän sunnuntaisin, jotta minulla olisi kätevä ja mahtava aamupalaleipä, jota riittää melkein koko työviikon ajaksi. Leipä jopa paranee seistessään parisen päivää.

Banaanileipä on paitsi ihana aamupala, myös kätevä tapa pelastaa banaanit, jotka ovat menossa pilalle. Käteväkin se on: kiireisenä arkiaamuna voit napata palan ilman päällystettä mukaan, mutta samaa kakkua pystyt myös nauttimaan lauantaiaamuna vaikkapa dulce de lechen ja marjojen kera!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
75 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton banaanileipä

Ainekset

5
(kypsää) banaania
2
dl
kauramaitoa
0,5 +
dl
+ 1 rkl mantelivoita
4
dl
kaurajauhoa
0,5
dl
kookosjauhoa
1
dl
kookossokeria
2
tl
leivinjauhetta
0,5
dl
rypsiöljyä
1
maustemitta
vaniljajauhetta
3/4
dl
manteleita
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata kolmasosa suklaasta eli 50 gramaa suklaata vesihauteessa. Kuori kaksi banaania ja laita ne leivinpaperille. Sivele sulatettu suklaa banaanien päälle ja anna kovettua hetki jääkaapissa. Murskaa sillä aikaa kolme banaania haarukalla, ja lisää niiden joukkoon maito, sokeri, öljy ja puoli desiä mantelivoita. Sekoita.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti banaaniseokseen. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla päällystettyyn leipävuokaan. Painele jääkaappikylmät suklaabanaanit varovasti taikinaan ja lisää loput päälle taikinasta.
  3. Hienonna mantelit ja loput suklaasta rouheeksi. Ripottele ruokalusikallinen mantelirouhetta sekä hienonnettu suklaa kakun päälle. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen tarjoilua.

Kommentit (3)

kauravesi

Pieni huomautus reseptinlaatijoille.

Kauramaitoa ei ole olemassakaan, vain kaurajuomaa.

Maito nimitystä saa käyttää vain maidosta joka on peräisin lehmästä tai vaikka vuohesta.

Kasveista tehdyt juomat ovat juomia ei maitoa, eihän soijajuomakaan ole soijamaitoa kuten monesti kuulee sanottavan.

Toinen asia on mantelivoi, jota ei ole olemassakaan, parempi käyttää mantelilevite-sanaa, silla mantelivoi ei sisällä lainkaan voita, eikä voi siis olla mitenkään voita.

Vierailija

Missä vaiheeessa tuo ohjeen rypsiöljy laitetaan?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, rypsiöljy lisätty valmistusohjeeseen, kiitos huomiosta :)

Yst. Venla / Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365Tiinapekuri on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Ihanan tahmeassa piiraassa maistuvat kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Tahmeat puolukka-valkosuklaapalat

Ainekset

100
g
voita
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
2
dl
vehnäjauhoja
100
g
valkosuklaata
3
dl
puolukoita
Koristelu
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
  3. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan.
  4. Vuoraa 30x20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele puolukat taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman tahmeaksi.
  5. Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa ja valuta se lusikan avulla raidoiksi piirakan pinnalle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.  

Kommentit (5)

Tammari
Seuraa 
Liittynyt9.8.2015

Paljonko tulee vehnäjauhoja? Puuttuu reseptistä...

Vierailija

En löydä vehnäjauhojen määrää....summittain vedettiin, uunissa on, nyt odotellaan mitä tulee.

Minä1234

Puuttui vehnäjauhojen määrä.

Vierailija

Laitoin jauhoja 2dl ja tuli ihan ok, ei kovin kuohkea mutta hyvä maku

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Raaka-aineluettelosta puuttuneet vehnäjauhot on nyt lisätty paikoilleen. Kiitos kun kerroitte virheestä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Juuriselleri ei suostu enää olemaan se vaatimaton kuutio keittojuuresten joukossa.

Juuriselleri nousi huomion kohteeksi, kun se kannettiin ravintoloissa kokonaisena pääruuaksi. Muhkuraisesta juureksesta sanotaankin, että se on kuin kasvikunnan paisti. Vertaus on perusteltu, sillä kun juuriselleriä paahtaa pitkään, lopputulos maistuu pähkinäisen lihaisalta. Kokin kannattaa olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2½ h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juuriselleri

Ainekset

1
iso juuriselleri (noin 1 kg)
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
savunmakuista sormisuolaa
Lisäksi
savunmakuista sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese ja harjaa selleri hyvin. Jos juuria on paljon, voit leikata osan niistä pois. Nosta selleri uunivuokaan ja viillä terävällä veitsellä pieniä viiltoja ympäri selleriä.
  2. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Varo, että ne eivät pala. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa.
  3. Valele selleri kauttaaltaan öljyllä. Ripottele päälle ½ tl korianterinsiemeniä ja ½ tl suolaa. Paahda selleriä uunissa ja toista öljyäminen ja maustaminen 30 minuutin välein. Kypsennä yhteensä noin 2 tuntia, kunnes selleri on päältä ruskistunut ja sisältä täysin pehmeä.
  4. Leikkaa selleri lohkoiksi ja ripottele savusuolaa päälle.

Vinkki! Jos selleri on pieni, lyhennä kypsennysaikaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1026 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Syvän makuinen punaviinipohjainen pata valmistuu portobelloista. Lohtupata parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen lihapata

Ainekset

300
g
portobellosieniä
2
rkl
vehnäjauhoja
4
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
3
oksaa rosmariinia
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
dl
vettä
1
dl
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ohuiksi. Pyöritä jauhoissa.
  2. Lämmitä 4 rkl öljyä kasarissa tai padassa ja ruskista sieniä erissä muutaman minuutin ajan. Malta paistaa sienet tarpeeksi pienissä erissä, jotta ne imevät kunnolla makua. Lisää 2 rkl öljyä ja kuori ja lohkoa sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Kääntele tomaattipyree joukkoon ja lisää loputkin ainekset. Kiehauta ja käännä lämpö miedolle. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1026 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Jos ikävöit mummon lihapullia, nämä papupullat osuvat maultaan lähimmäs. Mehevän herkulliset pallerot maistuvat parhaalta tomaattikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kvinoan jäähdytys ja massan tekeytyminen jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Paremmat papupullat

Ainekset

1
tlk
mustapapuja
½
dl
kvinoaa
2
salottisipulia (tai 1 keltasipuli)
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
hienonnettua persiljaa
1
dl
vegaanista juustoraastetta
2
tl
perunajauhoja
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
fenkolia
1
tl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1
prk
valmista pastakastiketta
300
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.Valuta ja huuhdo mustapavut ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes pavut halkeilevat. Ota pois uunista ja jäähdytä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
  2. Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kunnolla.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
  4. Laita pavut, sipulit ja mausteet tehosekoittimeen – tai käytä sauvasekoitinta – ja aja tasaiseksi. Lisää loput ainekset käsin ja tarkista maku. Siirrä jääkaappiin tekeytymään 30 minuutin ajaksi.
  5. Pyöritä massasta pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele öljyllä. Paista noin 25 minuuttia.
  6. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuumenna pastakastike paistinpannulla ja lisää spagetti ja kypsät pullat varovasti joukkoon.

Vinkki! Ravintohiivahiutaleet ovat vegaanin parmesaani, ripottele halutessasi niitä pasta-annoksen päälle. Juustoisen ja pähkinäisen maun lisäksi ne nostavat ruuan ravintoarvoja.

Kommentit (0)