Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Onko banaanileipä leipä vai kakku? Joka tapauksessa se on ihana aamu- tai välipala. Ja helppo valmistaa myös gluteenittomana!

Gluteenittomuustrendi on tuonut paljon uusia jauhoja markkinoille. Kauppoihin on ilmestynyt esimerkiksi kookos-, manteli- ja kikhernejauhoja. Keliaakikoille tämä on hyvä uutinen, ja meille muille hauskaa vaihtelua leivontaan. Itse valmistan banaanileivän sunnuntaisin, jotta minulla olisi kätevä ja mahtava aamupalaleipä, jota riittää melkein koko työviikon ajaksi. Leipä jopa paranee seistessään parisen päivää.

Banaanileipä on paitsi ihana aamupala, myös kätevä tapa pelastaa banaanit, jotka ovat menossa pilalle. Käteväkin se on: kiireisenä arkiaamuna voit napata palan ilman päällystettä mukaan, mutta samaa kakkua pystyt myös nauttimaan lauantaiaamuna vaikkapa dulce de lechen ja marjojen kera!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
75 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton banaanileipä

Ainekset

5
(kypsää) banaania
2
dl
kauramaitoa
0,5 +
dl
+ 1 rkl mantelivoita
4
dl
kaurajauhoa
0,5
dl
kookosjauhoa
1
dl
kookossokeria
2
tl
leivinjauhetta
0,5
dl
rypsiöljyä
1
maustemitta
vaniljajauhetta
3/4
dl
manteleita
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata kolmasosa suklaasta eli 50 gramaa suklaata vesihauteessa. Kuori kaksi banaania ja laita ne leivinpaperille. Sivele sulatettu suklaa banaanien päälle ja anna kovettua hetki jääkaapissa. Murskaa sillä aikaa kolme banaania haarukalla, ja lisää niiden joukkoon maito, sokeri, öljy ja puoli desiä mantelivoita. Sekoita.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti banaaniseokseen. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla päällystettyyn leipävuokaan. Painele jääkaappikylmät suklaabanaanit varovasti taikinaan ja lisää loput päälle taikinasta.
  3. Hienonna mantelit ja loput suklaasta rouheeksi. Ripottele ruokalusikallinen mantelirouhetta sekä hienonnettu suklaa kakun päälle. Paista 180 asteessa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen tarjoilua.

Kommentit (5)

kauravesi

Pieni huomautus reseptinlaatijoille.

Kauramaitoa ei ole olemassakaan, vain kaurajuomaa.

Maito nimitystä saa käyttää vain maidosta joka on peräisin lehmästä tai vaikka vuohesta.

Kasveista tehdyt juomat ovat juomia ei maitoa, eihän soijajuomakaan ole soijamaitoa kuten monesti kuulee sanottavan.

Toinen asia on mantelivoi, jota ei ole olemassakaan, parempi käyttää mantelilevite-sanaa, silla mantelivoi ei sisällä lainkaan voita, eikä voi siis olla mitenkään voita.

Vierailija

Missä vaiheeessa tuo ohjeen rypsiöljy laitetaan?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, rypsiöljy lisätty valmistusohjeeseen, kiitos huomiosta :)

Yst. Venla / Soppa365

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

mikä suklaa käy tähän, maidoton tietenkin mutta olisiko tarkempaa tietoa että mikä toimii? lisäksi kysyn, onko tuo kookosjauhe jotenkin olellinen (mitä tekisin lopuilla kookosjauheella?). kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Värikäs ranskalaispelti sopii perjantai-illan herkuksi. Edamamepavut lisätään pellille hieman myöhemmin, etteivät ne kuivu rusinoiksi. Sopivan raikas soosi ranskiksille on runsaan tuoreyrttinen chimichurri .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranupelti

Ainekset

1
ps (450 g)
juuresranskalaisia (pakaste)
1
ps (250 g)
edamamepapuja (pakaste)
1
ps (n. 250 g)
käyttövalmista kasviproteiinia (pakaste, esim. Oumph! Salty & Smoky)
CHIMICHURRI
1
punainen chili
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku korianteria
1
dl
rypsiöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sokeria
VALKOSIPULIMAJONEESI
2
valkosipulinkynttä
dl
(vegaanista) majoneesia
LISÄKSI
2–3
vihreää jalapenoa
½
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Levitä juuresranskikset pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. Nosta pelti uunista ja lisää jäiset edamamet sekä kasviproteiini ranskalaisten joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

  3. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se muutamaan osaan. Laita kaikki chimichurrin ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita majoneesin joukkoon.

  5. Leikkaa jalapenot viipaleiksi ja levitä ne kypsän ranupellin päälle. Revi korianteria pinnalle. Tarjoa chimichurri ja valkosipulimajoneesi joko erikseen tai ranskalaisten päälle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ruskistettu voi ja manteli ovat financierin tärkeimmät ainek­set. Vadelman raikkaus sopii ranskalaisleivokseen ja värjää sen kauniin roosan väriseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmafinancier

Ainekset

150
g
voita
3
dl
sokeria
5
valkuaista
2
dl
mantelijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
dl
vadelmasosetta (n. 2 dl pakastevadelmia sulatettuna)
LISÄKSI
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa noin 30 cm x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

  2. Sulata voi pannulla ja jatka kuumentamista keskilämmöllä, kunnes voi ruskistuu ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta. Tähän menee noin 8–10 minuuttia. Anna ruskistetun voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.

  4. Yhdistä mantelijauhe ja vehnäjauhot. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella (siemeniä ei tarvitse poistaa). Kääntele ruskistettu voi, jauhoseos ja vadelmasose valkuais-sokerivaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. Leikkaa jäähtynyt financier pieniksi harkoiksi ja siivilöi tomusokeria päälle. Ripottele koristeeksi kuivattua vadelmaa.

Kommentit (0)