Onko söpömpiä nähty? Sämpylät ovat kuin minikurpitsoja.
Kurpitsasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä kurpitsasose: Kuori ja kuutioi kurpitsa. Keitä kuutioit kiehuvassa vedessä kypsiksi 20 minuuttia. Soseuta.
-
Kuumenna vesi ja maito 42 asteeseen, kumoa kulhoon ja sekoita joukkoon kurpitsasose ja kuivahiiva. Lisää öljy, hunaja, suola ja kurkuma.
-
Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi.
-
Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
-
Leivo taikina sämpylöiksi ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota sämpylöitä 10–15 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa terävällä veitsellä sämpylöiden reunoille 4–5 viiltoa. Paina sämpylän keskelle kurpitsansiemen koristeeksi.
-
Paista 8–10 minuuttia.