Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 475 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolemainen

Paistinpannulla paistettaviin lättänäleipiin tarvitset vain jauhoja, suolaa ja vettä. Leivät maistuvat taivaallisilta vaikkapa hummuksen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannuleivät

Ainekset

4
dl
hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
n. 2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden joukkoon vesi. Sekoita aineet käsin kimmoisaksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ne jauhotetulla työtasolla parin millin paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
  3. Paista leivät yksitellen kuumalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Leipien pintaan saa tulla ruskeita pilkkuja.

Vinkki! Leivät paistetaan kuivalla pannulla ilman rasvaa. Ravistele irtojauhot leipien pinnasta ennen pannulle nostamista, sillä jauhot käryävät helposti.

Kommentit (15)

piiuite

Niin ihanan nopeaa ja maukasta. Hiuvaleipäjauhon korvasin grahamilla.

Vierailija

Pelasti illan tämä resepti! Mulla ei ole uunia, mutta levy ja pannu löytyy. Kiitos! :-)

Vierailija

Vaikuttaa ihan sultsinoilta! Tai ainaskin melkein. Isä paistoi niitä aikoinaan suoraan liedellä samantyyppisestä taikinasta kuin karjalanpiirakoiden kuori. Täytyypä kokeilla.

Masalalainen M

Hunajaa ja sulatejuustonokare päälle niin nam!!

Tine2778

Kiitos ohjeesta! Meillä näitä on nyt tehty monesti, mutta sovelsin näitä. Eli gluteenitonta oon tehny. Samat aineet, jauhot gluteenitonta Rainbown seosta ja noin rkl psylliumia. Vaimo on tykännyt. Hän syö niitä sulatejuuston kera.

Casberg

Ohjeen innoituksena ovat olleet arvatenkin intialaiset chapati-leivät. Tosin onhan ympäri maailmaa tehty nostattamattomia leipiä kautta ihmiskunnan historian. Nämä käyvät mainiosti Tikka Masalan, Butter Chickenin ym. oheen lisukeleiviksi, valelkaa paistamisen jälkeen kirkastetulla voilla.

Nähnyt

Näitähän paistetaan kaikkialla Afrikassa, Intiassa ym Aasiassa.

Evakko

Intialaisen chapati-leivän ohje on sama. Paistamisen jälkeen leivän toinen puoli voidellaan sulalla voilla ennen pinoamista.
Karjalaiset sultsinat paistetaan samoin. Vehnäjauhojen tilalle vain ruisjauhot. Voilla voitelun jälkeen sultsinat täytetään riisi- tai mannapuurolla. Nam!

Vierailija

Taikina pitää vetäytyä ,paistaminen seuraavana päivänä ,taikina imeltyy ,ruskistuu helpommin ja makoisampaa ja ruuansulatuksessa sulavampaa

Maijamy

Siis riittääkö minuutti molemmin puolin paistoajaksi?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Riittää, jos leivät on kaulittu aivan ohuiksi. Tarvittaessa toki minuutti pari kauemmin.

Tutkiva journalismi

Hyvä ja helppo ohje näin coronaviruksen aikana. Kun kauppojen hyllyt notkuu tyhjyyttään, niin tässä on poropeukalollekkin ohje millä saa leipää pöytään.

Vierailija

Voiko nämä paistaa uunissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, leipien paistaminen onnistunee rieskojen tyyliin erittäin kuumassa (275 astetta) uunissa ilman leivinpaperia (se palaa noissa lämpöasteissa). Pitää kuitenkin olla tarkkana paistoajan kanssa, että leivät ehtivät kypsyä mutta eivät pääse kärähtämään. Kannattaa siis tarkkailla uunin luukun läpi, kuinka kypsyminen edistyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
1
dl
jäisiä mustaherukoita
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
4
dl
kauramaitoa
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa blenderiin kaikki smoothieaineet kiiviä lukuun ottamatta. Anna käydä tasaiseksi. Kaada juoma laseihin. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Salaattipiirakassa uuniin pääsee pelkkä piirakkapohja. Jäähtyneen pohjan täytteeksi laitetaan piparjuurituorejuustosta ja ranskankermasta tehty kastike, savukalaa, kurkkua, babypinaattia ja keitettyä kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea savukalasalaattipiirakka

Ainekset

2 ½
dl
ruisjauhoja
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
¾
tl
suolaa
½–¾
dl
kylmää vettä
½
dl
öljyä
TÄYTE
2
keitettyä kananmunaa
150
g
ranskankermaa
100
g
piparjuurituorejuustoa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa ja sokeria
50
g
babypinaatinlehtiä
½
tuorekurkkua
250
g
savukalaa, esimerkiksi pieniä savumuikkuja tai lämminsavustettua lohta
½
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
öljyä
hiutalesuolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ruisjauhot, siemenet ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja muotoile palloksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ruisjauhoja apuna käyttäen piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm) hieman isommaksi pyöreäksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin päällä vuokaan ja painele taikina myös vuoan reunoille.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa vuoassa. Nosta jäähtynyt piirakkapohja tarjoilulautaselle.
  3. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori munat.
  4. Sekoita ranskankerma, piparjuurituorejuusto, dijonsinappi ja sitruunanmehu kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Lusikoi ranskankerma-tuorejuustoseos pohjan päälle.
  5. Huuhtele babypinaatinlehdet ja kuivaa salaattilingossa. Pese tuorekurkku ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kananmunat munaleikkurilla.
  6. Nostele piirakan päälle pinaatinlehtiä, kurkkua, savukalaa, kananmunaviipaleita ja hienonnettua tilliä. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele päälle vielä hiutalesuolaa.
     

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Poro-leipäjuustopiiras on uskomattoman helppo piirakka. Se syntyy upeista, herkullisista ja simppeleistä raaka-aineista. Halutessaan piirastaikinan voi tehdä itse:) Tämä piiras sopii monenlaisiin tilanteisiin. Lisukkeena maistuu vallan mainiosti esimerkiksi raikas vihersalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + paisto 30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Poro-leipäjuustopiiras

Ainekset

1
pkt
pyöreä suolainen piirastaikina (esim. Myllyn Paras)
1
ps
kylmäsavustettua pororouhetta
350
g
leipäjuustoa
2
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa (15%)
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

Sulata piirakkataikina.
Säädä uuni 190-asteeseen.
Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi leipäjuusto.
Ripottele leipäjuuston palaset ja pororouhe pohjan päälle.
Riko kulhossa rikki kananmunien rakenne.
Lisää joukkoon ruokakerma ja mausta mustapippurilla.
Kaada kananmuna-kermaseos piiraan päälle.
Paista 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.