Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 508 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolemainen

Paistinpannulla paistettaviin lättänäleipiin tarvitset vain jauhoja, suolaa ja vettä. Leivät maistuvat taivaallisilta vaikkapa hummuksen kera.

Kun leipä loppuu, etkä ehdi tai jaksa mennä kauppaan, apu on lähellä. Maailman yksinkertaisin leipäohje lainaa muotonsa rieskoilta ja kypsennystavan ohukaisilta.

Rieskojen tapaan taikinaan tarvitaan vain jauhoja, suolaa ja vettä. Tarkoitukseen sopivat niin hiivaleipä- kuin vehnäjauhot. Voit halutessasi vaihtaa osan jauhoista ohra- tai sämpyläjauhoihin.

Koska taikinaa ei kohoteta, se on saman tien valmis kypsennettäväksi. Uunin sijaan leivät paistetaan paistinpannulla kauniin pilkullisiksi.

Paras lopputulos syntyy, kun paistamiseen ei käytetä lainkaan rasvaa. Siksi kannattaa valita pinnoitetun pannun sijaan valurauta- tai teräspannu, joka ei kärsi kuivana kuumentamisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannuleivät

Ainekset

4
dl
hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
n. 2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden joukkoon vesi. Sekoita aineet käsin kimmoisaksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ne jauhotetulla työtasolla parin millin paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
  3. Paista leivät yksitellen kuumalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Leipien pintaan saa tulla ruskeita pilkkuja.

Vinkki! Leivät paistetaan kuivalla pannulla ilman rasvaa. Ravistele irtojauhot leipien pinnasta ennen pannulle nostamista, sillä jauhot käryävät helposti.

Kommentit (16)

piiuite

Niin ihanan nopeaa ja maukasta. Hiuvaleipäjauhon korvasin grahamilla.

Vierailija

Pelasti illan tämä resepti! Mulla ei ole uunia, mutta levy ja pannu löytyy. Kiitos! :-)

Vierailija

Vaikuttaa ihan sultsinoilta! Tai ainaskin melkein. Isä paistoi niitä aikoinaan suoraan liedellä samantyyppisestä taikinasta kuin karjalanpiirakoiden kuori. Täytyypä kokeilla.

Masalalainen M

Hunajaa ja sulatejuustonokare päälle niin nam!!

Tine2778

Kiitos ohjeesta! Meillä näitä on nyt tehty monesti, mutta sovelsin näitä. Eli gluteenitonta oon tehny. Samat aineet, jauhot gluteenitonta Rainbown seosta ja noin rkl psylliumia. Vaimo on tykännyt. Hän syö niitä sulatejuuston kera.

Casberg

Ohjeen innoituksena ovat olleet arvatenkin intialaiset chapati-leivät. Tosin onhan ympäri maailmaa tehty nostattamattomia leipiä kautta ihmiskunnan historian. Nämä käyvät mainiosti Tikka Masalan, Butter Chickenin ym. oheen lisukeleiviksi, valelkaa paistamisen jälkeen kirkastetulla voilla.

Nähnyt

Näitähän paistetaan kaikkialla Afrikassa, Intiassa ym Aasiassa.

Evakko

Intialaisen chapati-leivän ohje on sama. Paistamisen jälkeen leivän toinen puoli voidellaan sulalla voilla ennen pinoamista.
Karjalaiset sultsinat paistetaan samoin. Vehnäjauhojen tilalle vain ruisjauhot. Voilla voitelun jälkeen sultsinat täytetään riisi- tai mannapuurolla. Nam!

Vierailija

Taikina pitää vetäytyä ,paistaminen seuraavana päivänä ,taikina imeltyy ,ruskistuu helpommin ja makoisampaa ja ruuansulatuksessa sulavampaa

Maijamy

Siis riittääkö minuutti molemmin puolin paistoajaksi?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Riittää, jos leivät on kaulittu aivan ohuiksi. Tarvittaessa toki minuutti pari kauemmin.

Tutkiva journalismi

Hyvä ja helppo ohje näin coronaviruksen aikana. Kun kauppojen hyllyt notkuu tyhjyyttään, niin tässä on poropeukalollekkin ohje millä saa leipää pöytään.

Vierailija

Voiko nämä paistaa uunissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, leipien paistaminen onnistunee rieskojen tyyliin erittäin kuumassa (275 astetta) uunissa ilman leivinpaperia (se palaa noissa lämpöasteissa). Pitää kuitenkin olla tarkkana paistoajan kanssa, että leivät ehtivät kypsyä mutta eivät pääse kärähtämään. Kannattaa siis tarkkailla uunin luukun läpi, kuinka kypsyminen edistyy.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cheddarilla mehevöitetty skonssi- leipä on ihanaa sellaisenaan teen kanssa tai keiton kaverina. Kuohukerma tekee taikinasta pehmeän ja maukkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-cheddarskonssileipä

Ainekset

100
g
voita
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
VOITELUUN
½
dl
kuohukermaa
VÄLIIN
150
g
cheddarjuustoa
24
keskikokoista salvianlehteä
PINNALLE
cheddaria
salvianlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leipävuoka (25 cm x 11 cm).

  2. Kuutioi kylmä voi moni- toimikoneen kulhoon. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Käytä konetta muutaman kerran sykäyksittäin, jotta voi sekoittuu jauhoihin. Voi saa jäädä pieniksi nokareiksi. (Jos et omista monitoimikonetta, voit nyppiä ainekset muruiksi sormin.)

  3. Siirrä voi-jauhoseos kulhoon. Sekoita joukkoon kerma ja muna. Kääntele seos pehmeäksi taikinaksi. Vältä vaivaamasta taikinaa, se saa olla juuri ja juuri sekoittunut.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se käsin 15 cm x 35 cm:n levyksi. Leikkaa levy ensin pituussuunnassa puoliksi ja sitten pystysuunnassa kuuteen osaan. Taikinapaloja tulisi olla yhteensä 12.

  5. Sivele palat kermalla. Raasta pinnalle juusto ja painele päälle salvianlehtiä.

  6. Kokoa skonssileipä. Paina kaksi taikinapalaa vastakkain ja laita pala vuokaan pitkä sivu ylöspäin. Toista sama lopulla taikinalla. Sivele leivän pinta kermalla ja ripottele päälle juustoa sekä salvianlehtiä.

  7. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Peitä leivän pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

  8. Leikkaa hieman jäähtyneenä viipaleiksi. Leipä on parasta valmistuspäivänä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeaksi vatkattu feta on ollut hitti jo jonkin aikaa. Samalla tekniikalla voi valmistaa muitakin juustoisia dippejä. Erityisen hyvin vatkattavaksi sopii vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vatkattu vuohenjuustodippi

Ainekset

PÄÄLLYS
6
viipaletta
pekonia
1
pieni salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1
tl
punaviinietikkaa
TAHNA
400
g
pehmeää vuohenjuustoa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunanmehua
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni. Paista pannulla. Laita talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi. Kuutioi taatelit ja lisää ne pannulle. Paista sekoitellen noin minuutti.
  3. Tee tahna. Murustele vuohenjuusto tehosekoittimen kulhoon. Lisää jogurtti, hunaja, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai tilkka vettä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja pippurilla.
  4. Laita tahna tarjoilukulhoon. Nosta päälle pekonia ja taateli-sipuliseosta.

Vinkki Viimeisen silauksen dipille antaa vihreä dukkah, joka on seesaminsiemenistä ja pähkinöistä tehty mausteseos.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Labnehin eli valutetun jogurtin maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Pinaatti, feta ja pistaasipähkinät ryhdistävät miedon jogurtin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + 4 h valutus
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetalabneh

Ainekset

1
prk (400 g)
turkkilaista jogurttia
1
pss (65 g)
babypinaattia
1
valkosipulinkynsi
1
pkt (200 g)
fetaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
pistaaseja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
TARJOILUUN
oliiviöljyä, chilihunajaa, kasviksia, leipää

Työvaiheet

  1. Laita jogurtti valumaan harsoliinalla päällystettyyn siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja nosta viileään 4–8 tunniksi riippuen siitä, kuinka kiinteää seosta haluat.
  2. Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Valuta vesi pois. Huuhtele pinaatti kylmällä vedellä. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
  3. Laita pinaatti tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, murustellun fetan, sitruunamehun ja pistaasien kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.
  4. Kun jogurtti on valunut, yhdistä jogurtti ja feta-pinaattiseos. Nosta tarjoilulautaselle. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja chilihunajaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1489 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannari syntyy helpommin kuin piirakka. Se ja raikas salaatti ovat takuuvarma valinta ruokaisaksi iltapalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-pinaattipannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
litra maitoa
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
½
dl
sulatettua voita
LISÄKSI
1
pötkö (noin 200 g) chorizoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
60
g
babypinaattia
PÄÄLLE
150
g
raastettua manchegoa tai muuta voimakasta juustoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.

  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuori ja kuutioi chorizo ja sipuli. Paista chorizoa pannulla muutaman minuutin ajan, lisää sipuli ja jatka pari minuuttia. Lisää babypinaatin lehdet ja pyöräytä tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.

  3. Sekoita chorizo-pinaattiseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Kommentit (0)