Leivo rinkelit Amerikan malliin ja pilko pöytään runsas täytevalikoima. Täytteiden reseptit löydät kuvista (klikkaa aloituskuvan päällä olevaa nuolta ja selaa eteenpäin).
Täytetyt bagelit
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, fariinisokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekä lopuksi rypsiöljy.
- Alusta taikinaa käsin vähintään 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisa ja pehmeä. Voit myös käyttää yleiskonetta.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota puolitoista tuntia.
- Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina 12 palaan ja pyörittele ne palloiksi. Anna pallojen kohota pöydällä 30 minuuttia.
- Laita keitinvesi ja fariinisokeri suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Puhkaise taikinapalloihin reikä ja suurenna reikää etusormilla pyöritellen. Laske kolme bagelia kerrallaan keitinveteen ja keitä 2–3 minuuttia molemmin puolin. Nosta bagelit reikäkauhalla leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista bageleita 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Voitele pinta bageleiden keitinvedellä ja ripota pinnalle seesamintai unikonsiemeniä. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
Vinkki! Kokeile lisätä taikinan sekaan ripaus kanelia tai samoja siemeniä, joilla koristelet bagelit.