Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 567 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½
dl
kaurahiutaleita
3/4
dl
rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.
  2. Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Maujukan
Seuraa 
Liittynyt15.3.2016

Banaani kaurakeksi kokeitavaksi

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Munakas on ihanan helppo ja nopea ruoka, jota voi varioida loputtomiin. Tämä munakas on lainannut makumaailmansa kinkkupizzalta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkkupizzamunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
pizzamaustetta
8
kirsikkatomaattia
2
dl
salaattipinaattia
dl
juustoraastetta
50
g
palvikinkku- tai kalkkunaviipaletta
mustapippuria
Paistamiseen
1
tl
öljyä

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon maito ja pizzamauste. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Huuhtele ja viipaloi kirsikkatomaatit. Huuhtele pinaatti lävikössä.
  3. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla tilkka öljyä. Lisää pannulle munakasmassa. Siirtele munakasmassaa paistamisen aikana pannun reunoilta keskelle päin, kunnes munakas alkaa hyytymään. Lisää päälle tasaisesti juustoraaste, kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja kinkkuviipaleet. Kypsennä vielä noin 1 minuutin.
  4. Jaa munakas kahteen osaan ja liuta puolikkaat lautasille. Rouhaise päälle mustapippuria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ruokaisat patongit käyvät hyvin lounaasta. Leipien sisälle tulee vegaanista coleslawia ja rapeaksi paistettua Delikauraa tai nyhtökauraa. Nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-kauralla täytetty patonki ja vegaaninen coleslaw

Ainekset

1
rkl
öljyä
1
pkt (120 g)
Delikauraa (savu-BBQ)
½
dl
makeaa thai chilikastiketta
¼
dl
teriyaki-kastiketta
2
pientä patonkia tai 1 iso
Vegaaninen coleslaw
1
l (yhteensä)
porkkana- ja kaaliraastetta
1
valkosipulinkynsi
dl
vegaanista majoneesia
1
tl
kokojyväsinappia
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin coleslaw. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja sokeri. Kuori ja raasta porkkanat ja kaalit. Sekoita maustetun majoneesin joukkoon, anna tekeytyä.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista delikauraa 2 minuuttia. Lisää makea thaichilikastike ja teriyakikastike. Paista vain sen verran, että kauravalmiste muuttuu ihanan tahmeaksi.
  3. Puolita patongit pituussuunnassa ja täytä bbq-kauralla sekä coleslaw’lla. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Vinkki! Jos et löydä Delikauraa, korvaa se puolikkaalla paketilla tomaatinmakuista nyhtökauraa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Matalalla lämmöllä hissukseen, ja lopputuloksesta tulee upea! Viimeistään nyt on aika nostaa kotimainen lanttu parrasvaloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
4 h
Vaikeustaso
Helppo

BBQ-lanttu

Ainekset

1
lanttu (n. 1 kg)
1
rkl
öljyä
BBQ-rub
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
muskottipähkinää
BBQ-kastike
1
dl
ketsuppia
1
dl
colajuomaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pese lanttu ja poista kuoresta kolhiintuneet kohdat. Leikkaa kanta tasaiseksi niin, että lanttu pysyy pystyssä. Tee päälle noin 2 cm syvät ristiviillot.
  2. Tee BBQ-rub yhdistämällä sen aineet. Voitele lanttu ensin öljyllä ja hiero rub pintaan. Kypsennä uunissa 2½–3 tuntia.
  3. Yhdistä BBQ-kastikkeen aineet kattilassa ja keitä seos puoleen, noin 5–10 minuuttia. Levitä osa kastikkeesta
  4. paahtuneen lantun pinnalle, nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paahda lanttua vielä 20 minuuttia BBQ-kastiketta välillä lisäten.
  5. Leikkaa lanttu jäähtyneenä paksuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja paahda parilalla tai grillissä.

Kommentit (0)