Kodin Kuvalehti on lisännyt 537 reseptiä.
Linkitetty 378 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

 

Vaikeustaso
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½
dl
kaurahiutaleita
3/4
dl
rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.
  2. Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Maujukan
Seuraa 
Liittynyt15.3.2016

Banaani kaurakeksi kokeitavaksi

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Thomas Svartsjö KUVA Tuomas Kolehmainen

Helsinkiläisravintolan sametinpehmeä vispipuuro tuo silmiin onnen kyyneleet. Se valmistetaan puolukoiden sijaan vadelmista. Viimeisen silauksen antavat sitruuna ja vaniljakerma.

Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ateljé Finnen vadelmavispipuuro ja vaniljakerma

Ainekset

400
g
(pakaste)vadelmia
1
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
½
sitruunan kuori raastettuna
Vaniljakerma
½
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

 

  1. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes marjat mehustuvat. Siivilöi marjat kulhon päällä. Lisää marjoista valuneeseen mehuun vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl vadelmalientä.
  2. Kiehauta vadelmaliemi kattilassa ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia usein sekoittaen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se keittämisen lopuksi puuroon. Kaada puuro toiseen astiaan. Anna puron jäähtyä jääkaapissa kylmäksi, noin 2 tuntia.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa. 4. Keitä vaniljakerma. Halkaise vaniljatanko ja raavi puolikkaan siemenet kattilaan. Lisää myös tangon puolikas, kerma ja sokeri. Keitä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Poimi vaniljatanko pois ja anna kerman jäähtyä jääkaappikylmäksi, noin 30 minuuttia.
  4. Annostele vispipuuro lautasille, kaada vaniljakerma ympärille. Koristele annokset vadelmilla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapilvi

Ainekset

2
Kpl
Munaa
2
Kpl
Sokeri
1
Tl
Vanilijasokeri
2 1/2
Dl
Vehnäjauho
3/4
Dl
Kaakaojauhetta
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Ripaus
Suola
1 1/2
Dl
Piimä
160
G
Voita
120
G
Suklaa
Marenki:
3
Kpl
Valkuaista
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Dl
Vettä
Kuorrutus:
400-500
G
Suklaa
3
Rkl
Öljyä

Työvaiheet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän kanssa vuorotellen muna-sokeri vaahtoon. Sulata suklaa ja voi lisää varovasti nostellen taikinan sekaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 170 asteessa 15-20 min. Jäähdytä.

Marenki:
Keitä vesi ja sokeri 123 asteeseen, vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Kaada sokeri-vesi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon kokoajan sekoittaen. Vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi.

Pursota marenki muffinien päälle, anna jähmettyä kunnolla pakastimessa.

Kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa sekoita öljy sekaan. Kasta marengin pinta suklaassa.

Kommentit (0)

Käyttäjä6976 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Edullinen , Helppo ja nopea

Annoksia
8-15
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Ruis-kaura-vehnä herkkusämpylät

Ainekset

4
dl
lämmin vesi
n.2
dl
kaurahiutaleita
n.2,5
dl
myllyn paras ruijauho
n.3
dl
puolikarkea vehnäjauho
50gr
pala
hiivapala
2
rkl
rypsiöljy
2,5
tl
suola

Työvaiheet

Lisää vesi kulhoon, lisää hiiva paloiteltuna...sekoita hiiva veteen...lisää öljy ja suola, lisää kaurahiutaleet ja ruisjauhot....sekoita tasaiseksi....lisää vehnäjauhot ja sekoita nopeasti ainekset tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Laita liina kulhon päälle ja anna kohota 45min - 1tunti.

laita uuni kuumenemaan 225astetta celsiusta.levitä leivinpaperi pellille ja levitä vehnäjauhoja käsiisi enne jokaisen sämpylän pyörittelyä. riittää kun kouralla otat sopivan köntän taikinaa aina sämpylää kohden...... ja laita pellillinen sämpylöitä uuniin 20-25 min kunnes ovat kullan ruskeita päältä. ota pelti uunista ja laita liina päälle n.15 minuutiksi .....sämpylät ovat valmiita :)

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 824 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Nimestään huolimatta vegaaninen herkku sopii pikkunaposteltavaksi illanistujaisiin ja television äärelle. Tämä pähkinäpötkö on oikeaa superfoodia, sillä raaka-aineita ei kypsennetä.

Annoksia
yksi pötkö
Valmistusaika
15 min + 1 t jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pähkinäsalami

Ainekset

1 1/2
dl
hasselpähkinöitä
1
ps (200g)
kuivattuja taateleita
2
rosmariininoksaa
1/2
tl
suolaa
10
parapähkinää
1/2
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Rouhi hasselpähkinät hienoksi, pilko taatelit muutamaan osaan. Irrottele rosmariinista oksat. Nosta kulhoon hasselpähkinärouhe, taatelit, rosmariininlehdet. Mausta suolalla, ja soseuta seos sauvasekoittimella tahnaksi.

  2. Levitä tahna leivinpaperille noin 15 cm pituiseksi ja 10 cm levyiseksi levyksi. Levitä parapähkinät ja pistaasipähkinät levyn päälle. Rullaa pötköksi paperin avulla. Sulje rulla päistään kuin karkkipötkö. Anna kovettua jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.

     

Kommentit (2)

Tuohtunut

Mun mielestä on kohtuutonta, kun Suomi 100v ei ole vielä edes kunnolla kuopattu niin heti ollaan hakemassa tätä "Euroopan meininkiä". Mikä vika olisi esimerkiksi nimessä "vegaaninen kannuswursti"?

Judas Iskariot

Joo'o, seuraavan kerran kun pitää tehdä pähkinäpökäleitä, ja vielä vegaanisena, niin kaivanpa tämän reseptin arkistoista. Not.