Kodin Kuvalehti on lisännyt 551 reseptiä.
Linkitetty 408 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

 

Vaikeustaso
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½
dl
kaurahiutaleita
3/4
dl
rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.
  2. Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Maujukan
Seuraa 
Liittynyt15.3.2016

Banaani kaurakeksi kokeitavaksi

Thread has been locked.
Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleivän juurevan maun ja kuohkean rakenteen salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Härkäpapurouheseos lisää leivän proteiinipitoisuutta.

Annoksia
1 leipä, 12 viipaletta
Valmistusaika
1 t 20 min + taikinan tekeytyminen 8-12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Spelttipataleipä

Ainekset

4
dl
vettä
herneenkokoinen pala hiivaa
1
dl
härkäpapurouheseosta, Verso
2
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
3
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon tuorehiiva. Mittaa joukkoon härkapapurouhe, suola ja hunaja. Anna turvota 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Nosta kulho muovipussin sisälle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 8–12 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta valurautapata uuniin.
  4. Kaada leipätaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Taittele taikina pyöreäksi leiväksi. Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Voitele kuuma pata öljyllä voitelusiveltimen avulla. Nosta leipä pataan ja aseta kansi päälle.
  6. Kypsennä leipää 35 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes leivän kuori on kauniin ruskea.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuplavihreät letut juhlistavat kevään alkua. Tavallista mehevämmät pinaattilätyt nautitaan siitakesienillä vahvistetun parsakastikkeen kanssa. Näitä kehtaa tarjota vieraillekin!

Annoksia
8–10 isoa lettua
Valmistusaika
1 t + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja parsakastike

Ainekset

Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
dl
maitoa
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl öljyä
½
tl
suolaa
Parsakastike
1
nippu
vihreää parsaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
4–6
rkl
voita tai öljyä lettujen paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Soseuta se maidon kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kananmuna pinaattimaitoon kulhossa ja lisää loput taikinan ainekset. Sekoita ja anna turvota 30 minuuttia.
  2. Paista lettuja voissa tai öljyssä pannussa (Ø noin 24 cm) kuumalla levyllä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
  3. Poista parsoista kova tyvi ja leikkaa parsat neljään osaan. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Sulata voi pannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää parsat ja kerma pannuun ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes parsat kysyvät ja kerma keittyy kasaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä pinaattilettujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Nämä kalapuikkoja jäljittelevät tillimannapuikot maistuvat myös vegaaneille. Rapean kuoren salaisuus on pankojauho.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + jäähtyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalattomat puikot

Ainekset

dl
mannasuurimoita
1
dl
hienonnettua tilliä
3
dl
kasvimaitoa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
2
sitruunaa
3
dl
panko-korppujauhoa
1-2
rkl
öljyä

Työvaiheet

 

  1. Laita ensin valkosipuli-rosmariiniperunat kypsymään. Tee sitten kaurakermakastike (ks. ohjeet alla).
  2. Mittaa mannasuurimot valmiiksi. Hienonna tilli.
  3. Yhdistä kasvimaito ja vesi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja pippuri. Purista yhden sitruunan mehu kattilaan. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes puuro on kypsää, 5–15 minuuttia. Ota kattila levyltä ja lisää tilli. Kaada puuro vuokaan (noin 23 x 15 cm). Anna jäähtyä noin 20 minuuttia.
  4. Kaada pankojauho lautaselle. Leikkaa jähmettynyt mannakakku noin 3 x 10 cm:n puikoiksi. Pyöräytä puikot pankojauhossa ja paista öljyssä kuumassa pannussa.
  5. Viipaloi sitruunat. Paista viipaleet yhdeltä sivulta pannussa.
  6. Tarjoa mannapuikot sitruunan, valkosipuli-rosmariiniperunoiden ja kaurakermakastikkeen kanssa.

Valkosipuli-rosmariiniperunat

Ainekset

1
kg
perunoita
2
valkosipulinkynttä
1
rosmariininoksa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lohko perunat kuorineen ja laita ne uunivuokaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Irrota rosmariinista lehdet. Sekoita valkosipuli, rosmariini, öljy ja mausteet perunoihin. Paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kullanruskeita.

 

Kaurakermakastike

Ainekset

2
dl
vegaanista ranskankermaa
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
sitruuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Helppoa, hyvää ja kaikille sopivaa! Italiassa on ratkaistu tämäkin kaava. Kikhernejauhoista tehty pannukakku eli farinata on gluteeniton ja vegaaninen. Halutessasi voit lisätä siihen myös juustoa, ja pannukakkuun voi vaihtaa myös makeat täytteet.

Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
10 min + taikinan turvotus 3-12 t + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen pannukakku eli farinata

Ainekset

3 ¾
dl
kikhernejauhoja
5
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
pieni
kesäkurpitsa
10
kirsikkatomaattia
1
dl
oliiviöljyä, josta 3 rkl vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot kädenlämpöiseen veteen vähän kerrallaan. Anna seistä vähintään 3 tuntia tai esimerkiksi yön yli.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita vuoka (noin 35 x 22 cm) uuniin kuumenemaan ilman leivinpaperia.
  3. Kuori taikinan pinnalle muodostunut vaahto. Sekoita rosmariini, suolaja mustapippuri taikinaan.
  4. Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise kirsikkatomaatit.
  5. Voitele kuuma vuoka kolmella ruokalusikallisella öljyä. Sekoita loppu öljy taikinaan. Kaada taikina kuumaan vuokaan (pannukakun paksuus noin 1,5 cm).
  6. Asettele kesäkurpitsanviipaleet ja tomaatit farinatan pinnalle. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes farinata näyttää kypsältä pannukakulta ja kasvikset ovat saaneet hieman väriä.

Kommentit (0)