Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 415 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Välipalakaurakeksit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta ilman lisättyä sokeria, voita ja vehnäjauhoja.

 

Vaikeustaso
Helppo

Banaani-kaurakeksit

Ainekset

2
banaania
2 ½
dl
kaurahiutaleita
3/4
dl
rusinoita tai kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Muussaa banaanit ja sekoita aineet keskenään.
  2. Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Maujukan
Seuraa 
Liittynyt15.3.2016

Banaani kaurakeksi kokeitavaksi

Thread has been locked.
Hyvä terveys on lisännyt 119 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Kevyissä juureslastuissa on reilusti makua – ja upea väri. Valitse mahdollisimman pitkulainen ja solakka bataatti, jolloin lastuista tulee kauniin pyöreitä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Bataattilastut ja hernedippi

Ainekset

1
bataatti
2
rkl
öljyä
Hernedippi
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
1
rkl
limetin mehua
1/4
tl
suolaa
1
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti ohuiksi lanteiksi kulhoon. Tämä onnistuu parhaiten joko mandoliinilla tai raastinraudan viipaleterällä. Mittaa kulhoon öljy ja suola, ja sekoita.
  2. Levitä bataattilastut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa noin 50–60 minuuttia. Mitä ohuempia lastut ovat, sen nopeammin ne kypsyvät ja rapeutuvat. Tarjoa joko lämpiminä tai kylminä.
  3. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Mittaa hernedipin ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Ripottele pinjansiemenet hernedipin pinnalle ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1746 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Michelin-kokki Jouni Toivanen valmistaa muurinpohjaletut perinteitä kunnioittaen. Tarkemmin sanoen yläsavolaisia perinteitä.

Annoksia
n. 10 lettua
Valmistusaika
20 min + taikinan turpoaminen1 t
Vaikeustaso
Helppo

Huippukokin muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
täys- tai raakamaitoa
2 1/2
dl
ohrajauhoja
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
n 100
g
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita ohra- ja vehnäjauhot kylmään maitoon. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
  2. Kuumenna muurinpohjapannu tasaisen lämpöiseksi, ei liian kuumaksi.
  3. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää taikinaan. Lisää suola ja sekoita tasaiseksi.
  4. Laita 1 tl voita pannuun ja levitä se esimerkiksi koivuvispilällä tai pitkävartisella silikonisudilla. Valuta kauhallinen taikinaa pannuun letun reunoista alkaen (Ø 25–30 cm). Täytä halutessasi reiät vetämällä vielä hyytymätöntä lettutaikinaa lastalla kevyesti reikien päälle. Pienet reiät eivät haittaa. Kun letun reuna on kunnolla ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä. Käännä lettu ja paista myös toinen puoli rapeaksi.
  5. Kääri lettu rullalle ja sipaise hieman voita pinnalle. Nauti lettu kylmän mansikkamehun tai maidon kera.

Vinkki Jos kuumennat pannun puilla, hyvä vinkki on käyttää pieniä leppähalkoja, jotka lämmittävät pannun hitaasti ja pitävät lämmön tasaisena.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 119 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen "pasta" syntyy viljan sijaan porkkanasuikaleista. Ne viimeistellään marinoiduilla sienillä ja yrtti-gremolatalla. Kevyttä ja maukasta!

Annoksia
2
Valmistusaika
35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Terveyspasta porkkanasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
Gremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2
ruukku
persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”.
  2. Puhdista ja paloittele herkkusienet.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta).
  4. Sekoita gremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.
  5. Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle gremolataa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 239 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tekla Wannas

Maitohorsman kukinto ei maistu tuoreena juuri miltään, mutta käsiteltynä siitä paljastuu hienostunut ja voimakas aromi.

Maitohorsmajuoman ja mehujäiden ohje on peräisin Tekla Wannaksen Kukkamakuja -kirjasta.

Annoksia
5
Valmistusaika
2 päivää
Vaikeustaso
Helppo

Maitohorsmajuoma ja mehujäät

Ainekset

Maitohorsmajuoma
1,5
litraa
maitohorsman kukintoja (n. 50 g)
2
litraa
vettä
4
dl
sokeria
20
g
sitruunahappoa
Lisäksi mehujäihin
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele maitohorsman kukinnot kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Laita kukinnot kannelliseen astiaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se kukintojen päälle. Jäähdytä seos jääkaapissa ja anna sen maustua yön yli.
  2. Siivilöi seuraavana päivänä kukinnot pois nesteestä. Sekoita sokeri ja sitruunahappo juomaan. Voit tarjoilla juoman tällaisena jäiden kanssa esimerkiksi alkoholittomana cocktailina.
  3. Jos haluat tehdä juomasta mehujäitä, sekoita mukaan vielä 2 dl sokeria. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään 8 tuntia. Koristele halutessasi syötävällä kimalteella.

Huom! Älä kerää maitohorsmia tai muitakaan kasveja saastuneilta paikoilta tai esimerkiksi autotien läheisyydestä.

Kommentit (0)