Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 146 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Aamukiireen pelastus: mittaa illalla ainekset kulhoon ja anna tuorepuuron tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Annoksia
1-2
Valmistusaika
5 min + turpoamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-banaani-tuorepuuro

Ainekset

1
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
kauraleseitä
dl
kauramaitoa
½
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
pieni banaani
½
dl
puolukoita
(1
tl
sokeria tai hunajaa)

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet ja leseet kulhoon. Lisää kauramaito. Raasta joukkoon inkivääri ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin puoli tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  2. Kuori ja viipaloi banaani ja lisää se puolukoiden kanssa puuroon. Mausta sokerilla tai hunajalla. Tarjoa heti.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Voitko vastustaa? Juuri paistettuja herkullisia lettuja!
Voitko vastustaa? Juuri paistettuja herkullisia lettuja!

Lämpimät, juuri paistetut letut ovat ihan maagisia, niitä ei voi noin vain ohittaa. Jo räiskäleiden tuoksu kaappaa jokaisen makunystyrät. Letuissa on jotain ihanan lohduttavaa, olisiko se niiden tuttu ja turvallinen maku vai muistot kivoista lapsuuden lettukekkereistä? Kurkkaa  myös  letuille...

Gluteenittoman lettutaikinan haasteet

Onneksi letuista ei tarvitse luopua vaikka noudattaisi maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota. Kasvismaidot sopivat täydellisesti lettutaikinaan, gluteenittomat jauhot sen sijaan tuovat hieman lisähaastetta. Koska gluteenittomissa...

Annoksia
6-7
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat maidottomat ja gluteenittomat letut

Ainekset

5
dl
mantelimaitoa (paahdetuista manteleista)
1
kpl
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä
1,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
tl
psylliumjauhetta (hieno karkeus)
2
tl
hienoa sokeria
0,5
tl
suolaa
Paistamiseen kasvismargariinia tai rypsiöljyä.
Varaa lisäksi noin 0,5 dl mantelimaitoa, jos haluat notkistaa lettutaikinaa lisää paiston aikana.

Työvaiheet

1. Sekoita vispilällä kulhossa mantelimaito, kananmuna ja rypsiöljy. Yhdistä kuivat ainekset keskenään, lisää nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota kunnolla, vähintään 30 minuuttia. Taikina saattaa turvota kulhossa lisää myös paistamisen aikana. Jos taikina tuntuu liian jäykältä, lisää tilkka mantelimaitoa, sekoita ja jatka paistamista.

2. Lämmitä teflonpintainen paistinpannu kuumaksi ja paista letut kasvismargariinilla tai rypsiöljyllä. Paiston aikana lettu turpoaa hieman, mutta lautasella jäähtyessään se palautuu ohueksi.

Nauti letut tuoreeltaan makean tai suolaisen täytteen kera. Letut maistuu hyviltä myös seuraavana päivänä. Säilytä ylijääneet räiskäleet jääkaapissa ja lämmitä niitä joko mikroaaltouunissa tai pannulla.

Kommentit (0)