Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 129 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Aamukiireen pelastus: mittaa illalla ainekset kulhoon ja anna tuorepuuron tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Annoksia
1-2
Valmistusaika
5 min + turpoamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-banaani-tuorepuuro

Ainekset

1
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
kauraleseitä
dl
kauramaitoa
½
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
pieni banaani
½
dl
puolukoita
(1
tl
sokeria tai hunajaa)

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet ja leseet kulhoon. Lisää kauramaito. Raasta joukkoon inkivääri ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin puoli tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  2. Kuori ja viipaloi banaani ja lisää se puolukoiden kanssa puuroon. Mausta sokerilla tai hunajalla. Tarjoa heti.
Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen "pasta" syntyy viljan sijaan porkkanasuikaleista. Ne viimeistellään marinoiduilla sienillä ja yrtti-gremolatalla. Kevyttä ja maukasta!

Annoksia
2
Valmistusaika
35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Terveyspasta porkkanasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
Gremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2
ruukku
persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”.
  2. Puhdista ja paloittele herkkusienet.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta).
  4. Sekoita gremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.
  5. Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle gremolataa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 239 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tekla Wannas

Maitohorsman kukinto ei maistu tuoreena juuri miltään, mutta käsiteltynä siitä paljastuu hienostunut ja voimakas aromi.

Maitohorsmajuoman ja mehujäiden ohje on peräisin Tekla Wannaksen Kukkamakuja -kirjasta.

Annoksia
5
Valmistusaika
2 päivää
Vaikeustaso
Helppo

Maitohorsmajuoma ja mehujäät

Ainekset

Maitohorsmajuoma
1,5
litraa
maitohorsman kukintoja (n. 50 g)
2
litraa
vettä
4
dl
sokeria
20
g
sitruunahappoa
Lisäksi mehujäihin
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele maitohorsman kukinnot kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Laita kukinnot kannelliseen astiaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se kukintojen päälle. Jäähdytä seos jääkaapissa ja anna sen maustua yön yli.
  2. Siivilöi seuraavana päivänä kukinnot pois nesteestä. Sekoita sokeri ja sitruunahappo juomaan. Voit tarjoilla juoman tällaisena jäiden kanssa esimerkiksi alkoholittomana cocktailina.
  3. Jos haluat tehdä juomasta mehujäitä, sekoita mukaan vielä 2 dl sokeria. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään 8 tuntia. Koristele halutessasi syötävällä kimalteella.

Huom! Älä kerää maitohorsmia tai muitakaan kasveja saastuneilta paikoilta tai esimerkiksi autotien läheisyydestä.

Kommentit (0)

Riikka Soppa365 on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Riikka Väliahde

Nerokas vegaaniherkku valmistuu pikaisesti uunissa. Nyhdetty ja maustettu sieni sopii hodarin väliin, burgereihin, tacoihin ja salaattiin.

Näin instagramissa videon, jossa iso kuningasosterivinokas revittiin säikeiksi, maustettiin ja paistettiin pannulla nyhtökanan näköiseksi herkuksi. Innostuin heti, ja päätin kehittää oman versioni.

Minun versiossani sieni paahdetaan uunissa ja maustamiseen käytetään vähän sokeria tai...

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min

Nyhtösieni

Ainekset

4
kuningasosterivinokasta
3
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
chilikastiketta
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
Mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Puolita kuningasosterivinokkaat ja revi ne säikeiksi haarukan avulla. Nostele hiutulat pellille. Mittaa mausteet niiden joukkoon ja sekoita hyvin. Paahda uunissa 15- 20 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Nokkos-kookoskeitto olisi jo sellaisenaan ihanan eksoottinen. Mutta maustapa se vielä inkiväärillä, thaicurrylla ja juustokuminalla, ja ripota päälle ituja ja yrttejä! Tämä kesäkeitto lämmittää koleampanakin päivänä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Thaimausteinen nokkoskeitto

Ainekset

1
l
nokkosta
2
l
vettä ryöppäämiseen
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
varsisellerinvartta
1
kesäkurpitsa
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
1
rkl
vihreää currytahnaa (esim. Spice Up)
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterin siemeniä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tlk (500 ml)
kookosmaitoa
1
limetin mehu
1
tl
viherpippuria
1/2-1
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
sinimailasen ituja
1
ruukku
herneenversoja
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Ryöppää nokkosia kiehuvassa vedessä 30 sekuntia. Huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Purista ylimääräinen vesi pois. Hienonna nokkoset, jos lehdet ovat isoja.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja paloittele sipuli. Paloittele sellerinvarret ja kesäkurpitsa. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti. Lisää selleri, kesäkurpitsa, currytahna, juustokumina ja korianterinsiemenet. Paista 2 minuuttia, jotta mausteista irtoaa makua. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 10 minuuttia.
  4. Lisää nokkoset ja kookosmaito keittoon. Purista limetin mehu joukkoon ja soseuta keitto. Laita kattila takaisin liedelle, mausta keitto pippurilla ja suolalla ja kuumenna vielä kerran.
  5. Jaa keitto lautasille ja lisää annoksiin ituja, versoja ja korianterinlehti

Kommentit (0)