Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Trendikkäin aamiainen juuri nyt: sateenkaarileipä! Kauniit koristelut syntyvät tuorejuustosta ja marjajauheista.

Ruokatrendit lumoavat minut usein, somen kautta kun syntyy jatkuvasti uusia ruokailmiöitä. Sateenkaarileivät ovat uusin juttu! Tämä resepti voi ensin tuntua hankalasti lähestyttävältä, mutta nämä leivät taatusti piristävät viikonloppuaamupalasi. Salaisuus piilee hyvässä leivässä. Juureen leivottu vehnäleipä sopii tähän reseptiin todella hyvin. Päätät itse, tyydytkö ihailemaan kauniita kuvia vai ovatko toastit myös kokeilemisen arvoisia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rainbow Toast

Ainekset

4
palaa
tuoretta, juureen leivottua vehnäleipää
200
g
tuorejuustoa tai vegaanista kauratuorejuustoa
Oranssi toast
1
tl
karpalojauhetta
1
tl
acaijauhetta
1
tl
puolukkajauhetta
1
tl
tyrnijauhetta
Violetti toast
1
tl
spirulinaa
1
tl
karpalojauhetta
1
tl
acaijauhetta
1
tl
puolukkajauhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita jokaista marjajauhetta teelusikallinen yhteen ruokalusikalliseen tuorejuustoa.
  2. Levitä eriväriset tuorejuustot aaltoliikkeellä voiveitsellä leiville.

Vinkki! Voit käyttää toastien koristeluun halutessasi kurkumaa, lisäannoksen marjajauhetta, ruusunlehtiä, siitepölyä tai limen lohkoja.

Kommentit (2)

Pauli

Oikein söpöjö leipiä. Kiinnostelee kenen kaapissa on tällaisia aineksia noin yleensä? Nopeasti tsekattuna leipien hinnaksi tulee noin 60 euroa, laskematta mukaan leipää ja juustoa.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei Pauli, kiitos kommentista! Aineksia löytynee erilaisia superfoodeja harrastavien ihmisten kaapeista - spirulinaa lisätään usein myös esimerkiksi smoothien joukkoon. Värin saanee aikaan pelkällä marjajauheellakin :)

Yst. Venla / Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Värikäs ranskalaispelti sopii perjantai-illan herkuksi. Edamamepavut lisätään pellille hieman myöhemmin, etteivät ne kuivu rusinoiksi. Sopivan raikas soosi ranskiksille on runsaan tuoreyrttinen chimichurri .

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranupelti

Ainekset

1
ps (450 g)
juuresranskalaisia (pakaste)
1
ps (250 g)
edamamepapuja (pakaste)
1
ps (n. 250 g)
käyttövalmista kasviproteiinia (pakaste, esim. Oumph! Salty & Smoky)
CHIMICHURRI
1
punainen chili
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku korianteria
1
dl
rypsiöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
sokeria
VALKOSIPULIMAJONEESI
2
valkosipulinkynttä
dl
(vegaanista) majoneesia
LISÄKSI
2–3
vihreää jalapenoa
½
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Levitä juuresranskikset pellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  2. Nosta pelti uunista ja lisää jäiset edamamet sekä kasviproteiini ranskalaisten joukkoon. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.

  3. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se muutamaan osaan. Laita kaikki chimichurrin ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

  4. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita majoneesin joukkoon.

  5. Leikkaa jalapenot viipaleiksi ja levitä ne kypsän ranupellin päälle. Revi korianteria pinnalle. Tarjoa chimichurri ja valkosipulimajoneesi joko erikseen tai ranskalaisten päälle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Puolukkapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kardemummaa ja mantelirouhetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapiirakka-uunipuuro

Ainekset

4
dl
ruishiutaleita
2
dl
puolukoita (pakaste)
1
dl
mantelirouhetta
1⁄4
dl
sokeria
1⁄2
tl
kardemummaa
1⁄4
tl
suolaa
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Laita ruishiutaleet, puolukat, mantelirouhe, sokeri, kardemumma, suola ja vesi voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla.

  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia, ja ota sitten folio pois. Jatka kypsentämistä vielä 1–1½ tuntia.

  3. Tarjoa puuro maidon tai kaurajuoman kanssa.

Vinkki Lisää puuron päälle lopuksi puolukoita ja ripaus sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi outo taikina, periaatteessa paistettua puuroa. Kaurahiutaleet oli ihan turha tässä 👎

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)