Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannukakut pysyvät kuohkeina, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista. Malta kuitenkin paistaa ne melko miedolla lämmöllä. Täytteet voivat olla suolaista tai makeaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 24 kpl
Valmistusaika
1 t 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaispannarit

Ainekset

2
kananmunaa
2 ½
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
PAISTAMISEEN
voita
LISÄKSI
lohta, tilliä, kapriksia, kurkkua, sitruunalohkoja, punasipulia, pähkinöitä, jogurttia, hunajaa, banaania ja marjoja

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 25 minuuttia jääkaapissa.

  2. Voitele lettupannun syvennykset voilla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti.

  3. Paista molemmin puolin kullanruskeita pannareita.

  4. Lado pannarit isolle vadille ja laita makeat täytteet toiselle puolelle ja suolaiset toiselle.

Kommentit (2)

Käyttäjä39581
Seuraa 
Liittynyt11.8.2022

Maidon määrän pitäisi olla 2,5 dl eikä 0,5dl. Me Naiset -paperilehdessä määrä on oikein.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

Kiitos oikaisusta, ohje on nyt korjattu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Puolukkapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kardemummaa ja mantelirouhetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapiirakka-uunipuuro

Ainekset

4
dl
ruishiutaleita
2
dl
puolukoita (pakaste)
1
dl
mantelirouhetta
1⁄4
dl
sokeria
1⁄2
tl
kardemummaa
1⁄4
tl
suolaa
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Laita ruishiutaleet, puolukat, mantelirouhe, sokeri, kardemumma, suola ja vesi voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla.

  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia, ja ota sitten folio pois. Jatka kypsentämistä vielä 1–1½ tuntia.

  3. Tarjoa puuro maidon tai kaurajuoman kanssa.

Vinkki Lisää puuron päälle lopuksi puolukoita ja ripaus sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi outo taikina, periaatteessa paistettua puuroa. Kaurahiutaleet oli ihan turha tässä 👎

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Omenapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja inkivääriä sekä makeutukseksi vaahterasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka-uunipuuro

Ainekset

3
hapokasta omenaa
1 1⁄2
dl
kaurasuurimoita (esikypsennettyjä kaurajyviä)
2
rkl
vaahterasiirappia
1⁄2
tl
kanelia
1⁄4
tl
inkivääriä
1⁄4
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Paloittele ne.

  2. Huuhtele kaurasuurimot ja laita ne voideltuun uunivuokaan tai -pataan. Lisää omenat, siirappi ja mausteet. Kaada lopuksi päälle maito.

  3. Kypsennä puuroa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita, ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä 1½–2 tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)