Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pashan mausta voi nauttia myös astetta terveellisemmässä muodossa. Tämä pääsiäisherkku sopii jopa urheilijan välipalaksi!

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Fitness-pasha

Ainekset

2
prk (á 200 g)
rasvatonta rahkaa
1
dl
kuivattua hedelmäsekoitusta (esim. ananas, meloni, papaija)
1
dl
kuivattuja banaaniviipaleita
0,5
dl
pistaasipähkinöitä
2
dl
granolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita rahka kuohkeaksi. Lisää kuivattu hedelmäsekoitus. Rouhi banaaniviipaleet ja pistaasipähkinät ja sekoita ne rahkan joukkoon.
  2. Jaa rahka tarjoilukulhoihin. Ripottele päälle granolaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tämä on hedelmärahkaa, varmaan ihan hyvää, mutta ei todiaan ole pashaa nähnytkään. Pasha tehdään muottiin, neste valutetaan pois, jotta sitä voisi leikata.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Taikina, joka kohoaa kun sinä nukut! Leivo aamulla sämpylöiksi, kohota ja paista. Rouhean rakenteen salaisuus on taikinaan lisätyssä myslissä.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + kohotukset 12 t + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli myslisämpylät

Ainekset

dl
vettä
15
g (n. 1/3)
tuorehiivaa
2
rkl
öljyä
1
rkl
(vaahtera)siirappia
1
tl
suolaa
3
dl
spelttihiutaleita
4 + 1
dl
vehnäjauhoja
3
dl
sokeroimatonta mysliä
Lisäksi
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen isossa kulhossa. Lisää öljy, siirappi ja suola. Vispaa joukkoon hiutaleet ja 4 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa. Taikina saa olla melko löysää. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä yön yli.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Alusta vielä 1 dl vehnäjauhoja sekä mysli taikinaan. Leivo taikina jauhotetulla alustalla sämpylöiksi ja laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 15 minuuttia.
  3. Kaada uunin pohjalle reilu desi lämmintä vettä, jotta uuniin tulee kosteutta. Näin saat sämpylöihin rapeamman pinnan. Kypsennä noin 10–12 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
5
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kauramuru tortillat

Ainekset

Ruistortillat
1,25
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
2
rkl
öljyä
ripaus
suola
Pestotäyte:
200
g
kermaviiliä
100
g
valmista pestoa
ripaus
suolaa
Kaurajauhis:
175
g
muru kaurajauhis
3
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
Lisäksi:
2
kpl
tomaatti
1/2
kpl
kurkku
1
kpl
sipuli
100
g
lehtisalaatti
1
dl
rucolan verso
1
dl
punamangoldi

Työvaiheet

Valmista tortillat.
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyörittele osista palleroiset ja jätä ne kostutetun keittiöpaperin alle lepäämään.

Kauli valmistamasi taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja pienessä määrässä öljyä paistinpannulla molemmin puolin niin, että niiden pintaan tulee rusehtavia pilkkuja (n. 1-2 min per puoli).

Pestotäyte:
Sekoita kermaviili, pesto ja suola sekaisin.

Kaurajauhis:
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää Muru Kaurajauhis sekä suola, paista kolme minuuttia.

Pilko täytteet tomaatti, kurkku, sipuli, salaatti . Kasaa tortillat.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 185 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Kasvishampurilaiset

Ainekset

Uunissa paahdetut porkkanat:
2-3
kpl
porkkanaa
1/2
dl
oliiviöljyä
himalajan vuoristosuola
2
rkl
hunajaa
Lisäksi:
4
kpl
sämpylää
4
rkl
paprikamajoneesia (esim. auran-vegaani-paprikamajoneesi)
100
g
lehtisalaattia
1
kpl
sipuli
1
dl
rucolan versoja
1
dl
punamangoldia

Työvaiheet

Uunissa paahdetut porkkanat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa porkkanoista kannat pois ja huuhtaise porkkanat. Leikkaa paksuimmat porkkanat pituussuunnasta kahtia. Voit myös kuoria porkkanat, jos haluat. Lado porkkanat uunipellille leivinpaperin päälle, niin että porkkanoita on tasaisesti kaikkialla. Valuta päälle oliiviöljyä ja sitten hunaja. Sivele sudilla hunajaa tasaisesti kaikkialle.

Ripottele lopuksi porkkanoiden päälle ripaus suolaa. Paista porkkanoita uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa porkkanat ovat kypsiä.

Hampurilaisten kokoaminen:

Kokoa kasvishampurilaiset levittämällä 4 sämpylälle paprikamajoneesi ja latomalla päälle paahdettuja porkkanoita, leikatut sipulirenkaat, rucolan verso, punamangoldia ja salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1822 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Helsinkiläisen ravintola Grönin Flow-festareille valmistama paahtoporkkanahodari oli kesän 2018 ruokahitti. Valitse hodareihin vain hyviä ja makeita porkkanoita ja anna niiden karamellisoitua kunnolla. Tätä vegeherkkua santsaavat kaikki!

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grönin paahtoporkkana-hodari

Ainekset

6
pientä porkkanaa (á 30 g)
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
ruokosokeria
1
tl
sormisuolaa
omenaviinietikkaa
Lisäksi
6
hot dog -sämpylää
(majoneesia, täysjyväsinappia ja paahdettua sipulia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 235 asteeseen.
  2. Pese porkkanat ja leikkaa niistä päät pois. Älä kuori. Sivele porkkanat kauttaaltaan öljyllä.
  3. Murskaa suola ja sokeri keskenään morttelissa. Hiero seos porkkanoihin.
  4. Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille, jätä väleihin tilaa, jotta porkkanat karamellisoituvat kunnolla. Paahda porkkanoita uunissa noin 20 minuuttia. Täydellinen porkkana on kunnolla karamellisoitunut pinnalta, mutta ei vielä muhjua sisältä.
  5. Suihkuta omenaviinietikkaa kypsien porkkanoiden päälle sumutepullosta, jotta etikka leviää tasaisesti.
  6. Täytä hot dog sämpylät porkka-noilla sekä esimerkiksi majoneesilla, täysjyväsinapilla ja paahdetulla sipulilla.

Kommentit (0)