Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pashan mausta voi nauttia myös astetta terveellisemmässä muodossa. Tämä pääsiäisherkku sopii jopa urheilijan välipalaksi!

Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Fitness-pasha

Ainekset

2
prk (á 200 g)
rasvatonta rahkaa
1
dl
kuivattua hedelmäsekoitusta (esim. ananas, meloni, papaija)
1
dl
kuivattuja banaaniviipaleita
0,5
dl
pistaasipähkinöitä
2
dl
granolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita rahka kuohkeaksi. Lisää kuivattu hedelmäsekoitus. Rouhi banaaniviipaleet ja pistaasipähkinät ja sekoita ne rahkan joukkoon.
  2. Jaa rahka tarjoilukulhoihin. Ripottele päälle granolaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tämä on hedelmärahkaa, varmaan ihan hyvää, mutta ei todiaan ole pashaa nähnytkään. Pasha tehdään muottiin, neste valutetaan pois, jotta sitä voisi leikata.

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleivän juurevan maun ja kuohkean rakenteen salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Härkäpapurouheseos lisää leivän proteiinipitoisuutta.

Annoksia
1 leipä, 12 viipaletta
Valmistusaika
1 t 20 min + taikinan tekeytyminen 8-12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Spelttipataleipä

Ainekset

4
dl
vettä
herneenkokoinen pala hiivaa
1
dl
härkäpapurouheseosta, Verso
2
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
3
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon tuorehiiva. Mittaa joukkoon härkapapurouhe, suola ja hunaja. Anna turvota 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Nosta kulho muovipussin sisälle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 8–12 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta valurautapata uuniin.
  4. Kaada leipätaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Taittele taikina pyöreäksi leiväksi. Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Voitele kuuma pata öljyllä voitelusiveltimen avulla. Nosta leipä pataan ja aseta kansi päälle.
  6. Kypsennä leipää 35 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes leivän kuori on kauniin ruskea.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuplavihreät letut juhlistavat kevään alkua. Tavallista mehevämmät pinaattilätyt nautitaan siitakesienillä vahvistetun parsakastikkeen kanssa. Näitä kehtaa tarjota vieraillekin!

Annoksia
8–10 isoa lettua
Valmistusaika
1 t + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja parsakastike

Ainekset

Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
dl
maitoa
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl öljyä
½
tl
suolaa
Parsakastike
1
nippu
vihreää parsaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
4–6
rkl
voita tai öljyä lettujen paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Soseuta se maidon kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kananmuna pinaattimaitoon kulhossa ja lisää loput taikinan ainekset. Sekoita ja anna turvota 30 minuuttia.
  2. Paista lettuja voissa tai öljyssä pannussa (Ø noin 24 cm) kuumalla levyllä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
  3. Poista parsoista kova tyvi ja leikkaa parsat neljään osaan. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Sulata voi pannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää parsat ja kerma pannuun ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes parsat kysyvät ja kerma keittyy kasaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä pinaattilettujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ihanan syntinen luksusaamiaisleipä yhdistelee nerokkaasti suolaista ja makeaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkaiset brieleivät

Ainekset

8
viipaletta
vaaleaa leipää
4
rkl
huoneenlämpöistä voita
4
rkl
mustikka- tai kuningatarhilloa
16
pensasmustikkaa
150
g
briejuustoa
Lisäksi
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Voitele leivät voilla. Levitä neljälle leivälle hilloa ja jaa mustikat päälle. Viipaloi juusto ja laita se leiville. Laita loput leipäviipaleet kansiksi.
  2. Paista leivät molemmilta puolilta pannulla voissa. Tarjoa kuumana.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Jos mämmi ei maistu sellaisenaan, pyöräytä siitä ihana lakulla maustettu rahkaherkku.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
dl
maitorahkaa
250
g
mämmiä
1
dl
lakritsaa
1
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoittaen maitorahka ja mämmi.
  2. Pilko laku pieniksi paloiksi. Lisää lakupalat, ruokosokerisiirappi ja suola mämmirahkan joukkoon.

Kommentit (0)