Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2141 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Maaret Lyytinen KUVA Pia Inberg

Ripottele pinnalle pähkinöitä, marjoja ja mantelirouhetta, tai mitä nyt kaapista löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 min + pakastus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kulhosmoothie

Ainekset

2
keskikokoista banaania
2
kourallista lehtikaalia
1/2
avokado
1
dl
tuoreita tai pakastemansikoita
1
rkl
pellavansiemenrouhetta
2-2 1/2
dl
mantelimaitoa
2
rkl
maapähkinä- tai mantelivoita

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit. Pane ne pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  2. Poista lehtikaalin ruodit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi seokseksi. Lisää tarvittaessa maitoa. Tarkista maku. Jos pidät makeammasta smoothiesta, lisää tuoretta banaania.
  3. Jaa smoothie kahteen kulhoon. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1078 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Fetalla ja avokadolla päällystetyt leivät sopivat keiton pariksi tai sellaisenaan iltapalaksi. Pehmeän herkulliset leivät saavat ryhtiä ripauksesta chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

50
g
fetaa
2
kypsää avokadoa
4
leipäpalaa
2
tl
(neitsyt)oliiviöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
1
tl
chilihiutaleita
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
valkosipulijauhetta
vihreitä versoja

Työvaiheet

  1. Murenna feta. Kuori avokadot ja irrota hedelmäliha.
  2. Paina avokadoa leiville haarukan avulla. Ripottele fetaa päälle. Lorauta oliiviöljyä pinnalle.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja mausteet keskenään ja ripottele leipien päälle. Koristele halutessasi versoilla. Puolita leivät ja nauti heti.

Kommentit (0)

Iipiwee on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Ei mitään ruokaa jääkaapissa? Tämä herkku syntyy jämistä ja on kokeilemisen arvoinen. Lounaaksi töihin, iltapalaksi, brunssille... Käytä vihannesten jämät, raasta, käytä juustojen jämät raasteena ja kananmuna sitomaan edelliset yhteen. Pellillinen herkkua on käsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen kasvisrösti

Ainekset

2
Kpl
Isoja porkkanoita
Puolikas
Kesäkurpitsa
1-1,5
Keltasipulia
2
Kpl
Varsisellerin vartta
3
Perunaa
2-3
dl
juustoraastetta (tässä mozzarella ja cheddar)
1
Kananmuna
2
tl
Suolaa
Mustapippuria maun mukaan pinnalle

Työvaiheet

Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Lisää suola ja jätä kulhoon siksi aikaa, kun raastat juustoraasteen, jotta ylimääräinen neste irtoaa kasviksista.
Laita kasvikset lävikköön ja paina raastetta lävikköä vasten, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Laita raaste takaisin kulhoon ja sekoita siihen juustoraaste. Vatkaa eri kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää se raasteeseen.
Kumoa seos leivinpaperille uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Rouhi myllystä muutama pyöräytys mustapippuria paistoksen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-25 min.

Koristele esim. basilikasilpulla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Munakas on pikalounas parhaimmillaan! Lisää munakasmassaan pinaattia ja tee munakkaan sisälle mehevä täyte lehtikaalista, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-pinaattimunakas

Ainekset

6
munaa
1
dl
hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
ripaus
suolaa ja mustapippuria
2
rkl
vettä
Täyte
1
rkl
pinjansiemeniä
1
valkosipulinkynsi
7
dl
suikaloitua lehtikaalia
ripaus
suolaa
50
g
vuohenjuustoa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
babypinaattia, ituja

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet ja vesi.
  2. Paista pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla paistinpannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä siemenet syrjään pannulta.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi. Paista valkosipulia ja kaalia pari minuuttia öljyssä pannulla. Siirrä lehtikaali syrjään.
  4. Kaada munakasmassa pannulle ja paista pari minuuttia tai kunnes munakas on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä juokseva. Lusikoi  lehtikaali päälle ja jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia.
  5. Ripottele kypsän munakkaan päälle pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa murusteltuna. Tarjoa munakas tuoreen pinaatin ja itujen kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (2)

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?