Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Maaret Lyytinen KUVA Pia Inberg

Ripottele pinnalle pähkinöitä, marjoja ja mantelirouhetta, tai mitä nyt kaapista löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 min + pakastus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kulhosmoothie

Ainekset

2
keskikokoista banaania
2
kourallista lehtikaalia
1/2
avokado
1
dl
tuoreita tai pakastemansikoita
1
rkl
pellavansiemenrouhetta
2-2 1/2
dl
mantelimaitoa
2
rkl
maapähkinä- tai mantelivoita

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit. Pane ne pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  2. Poista lehtikaalin ruodit. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi seokseksi. Lisää tarvittaessa maitoa. Tarkista maku. Jos pidät makeammasta smoothiesta, lisää tuoretta banaania.
  3. Jaa smoothie kahteen kulhoon. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa. Herkku puuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Flunssan karkottajassa ja päivän piristäjässä jylläävät inkivääri, porkkana, appelsiini ja tyrni. Aamuinen tuoremehudrinkki avaa silmät ja jopa tukkoisen nenän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Päivänpiristysjuoma

Ainekset

2
appelsiini
1
verigreippi
30
g
inkivääri
1/2
dl
tyrniä (esim. Pirkka)
4
rkl
hunajaa
1
plo (500ml)
porkkanamehua (esim. Blotta)
1/2
litraa
jäitä

Työvaiheet

  1. Kuori appelsiinit, greippi ja inkivääri. Pilko sitrukset ja laita ne tehosekoittimen tai sauvasakoittimen kulhoon. Raasta joukkoon inkivääri.
  2. Lisää joukkoon tuore tai pakastettu tyrni ja hunaja. Soseuta. Kaada sose laseihin. Lisää joukkoon porkkanamehua ja jäitä

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Piperade on helppo ranskalainen kasvispannu, johon rikotaan lopuksi munia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Piperade

Ainekset

1
vihreä paprika
2
keltaista tai punaista paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
Provencen yrttiseosta

Työvaiheet

  1. Puolita paprikat ja poista siemenet ja kannat. Puolita vielä puolikkaat ja siivuta ne. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä. Lisää paprikat ja sipulit. Kuullota noin kymmenen minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää tomaatit, hunaja, suola, yrtit ja etikka. Sekoita ja keitä kasaan noin viisi minuuttia. Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin munat. Anna kypsyä.
  3. Koristele piperade yrteillä ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kutsu aurinko keittiöön kokkaamalla ihania espanjalaisia makuja! Espanjalaiset köyhät ritarit pulahtavat ennen paistamista sherryllä maustettuun kermakylpyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Torrijas eli espanjalaiset köyhät ritarit

Ainekset

8
viipaletta pitkopullaa tai vaaleaa leipää
1-2
rkl
voita paistamiseen
KOSTUTUSLIEMI
2
kananmunaa
1
kananmunankeltuainen
3
rkl
sokeria
3
rkl
makeaa sherryä
2
rkl
kuohukermaa
2
rkl
täysmaitoa
1
tl
kanelia
LISÄKSI
1-2
persikkaa, nektariinia tai aprikoosia
1
tl
vaahterasiirappia
2
rkl
pähkinöitä
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
mansikoita
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Lohko hedelmät ja grillaa niitä muutama minuutti. Siirrä ne kulhoon, kaada päälle hieman vaahterasiirappia ja jätä odottamaan tarjoilua.
  2. Vatkaa kananmunat, keltuainen, sokeri, sherry, kerma, maito ja kaneli keskenään. Laita pulla- tai leipäviipaleet liemeen maustumaan noin 10 minuutiksi.
  3. Paahda pähkinät kuivassa kuumassa pannussa kauniin värisiksi. Vaahdota kerma tai
    ota jäätelö pehmenemään.
  4. Paista pulla- tai leipäviipaleet voissa pannussa miedolla lämmöllä, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
  5. Siivilöi tomusokeria päälle. Tarjoa ritarit hedelmien, mansikoiden ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Viimeistele pähkinöillä.

Kommentit (0)