Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Laita tämä yöksi tekeytymään, niin aamulla tunnet olosi kuningattareksi!

Annoksia
1-2
Valmistusaika
5 min + turpoamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Kuningattaren tuorepuuro

Ainekset

1
dl
ruishiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
dl
vettä
1
dl
luonnonjogurttia
½
dl
mustikoita
½
dl
vadelmia
(1
tl
ruokosokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet ja pellavansiemenet kulhoon. Keitä vesi ja kaada se hiutaleille. Lisää jogurtti ja sekoita. Anna annoksen turvota vähintään 15 minuuttia tai yön yli jääkaapissa.
  2. Lisää marjat puuroon ja makeuta sokerilla maun mukaan. Tarjoa heti.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ohuilla varhaisperunaviipaleilla ja sinihomejuustolla päällystetty pullea  pizza on juuri sopivan suolainen huikopala.

Annoksia
6 pientä pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-gorgonzolapizza

Ainekset

Taikina
6–7
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kuivahiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Täyte
4–6
varhaisperunaa
4
rosmariininoksaa
1
dl
laadukasta oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
tl
sormisuolaa
100
g
gorgonzolaa

Työvaiheet

1. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva. Lisää puolet jauhoista kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Vaivaa 5 minuuttia. Alusta loput jauhot joukkoon.
Nosta taikinakulho tiskialtaaseen ja täytä allas lämpimällä vedellä. Peitä kulho esimerkiksi keittiöliinalla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä iltana ja antaa kohota jääkaapissa.
2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa taikina kuudeksi palaksi. Kauli niistä pikkupizzat, joiden halkaisija on 20 cm. Käytä apuna jauhoja.
3. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi. Hienonna rosmariini. Sivele pizzojen pintaan reilusti oliiviöljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja levitä päälle perunat. Sivele perunoiden pinta vielä öljyllä. Rouhi päälle mustapippuria ja ripottele suolaa. Murustele gorgonzola pizzan päälle.
4. Paista pizzoja 250-asteessa noin 12 minuuttia.

Kommentit (0)

HannaMU on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Viikunahillo
Viikunahillo
Aprikoosihillo
Aprikoosihillo

Kun hillohammasta kolottaa, mutta hurja sokerimäärä ei innosta... Tässä ratkaisu!

Kuivattuja viikunoita
(vettä).

Vaikeustaso
Helppo

Viikunahillo

Ainekset

150
gr
Kuivattu viikuna
1
loraus
vesi

Työvaiheet

Huom
1) tämä ei ole varsinainen resepti (?) mutta pakko jakaa, jos maailma ei vielä tiedä! :)
2) ei ole omakeksimä, vaan tutustuin tähän ihanan Saarijärven joogaopiston aamiaisella. Siitä lähtien ollut mukana! Kiitos ja terkut siis.

Kuvassa oleva määrä tuli 150 grammasta viikunoita. Tässä on hyvä puoli se, että voi soseuttaa vaikka vaan muutaman viikunan, jos on tarve pienelle määrälle.
Myös aprikooseista tulee tosi hyvää (kuva, jossa pienempi purkki).

Työvaiheet :) riippuvat siitä onko hedelmä pehmeä vai melko kova. Ihan pehmeät viikunat voi soseuttaa samantien, ne kannat vaan leikkaan pois. Jos on kuivempaa, leikkaan paloiksi ja laitan ihan pieneen vesimäärään likoamaan, niin että voin soseuttaa sitten veden kanssa. Vedellä tietty säätelet miten paksua tulee.

Huom huom, ei säily samoin kuin säilykehillo....mutta itse olen ainakin valmistanut tätä nautittavaksi, en säilytettäväksi :)

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaivaamatta valmis leipätaikina valmistuu suit sait. Saksanpähkinät ja auringonkukansiemenet tuovat siihen paitsi ravintoarvoja, myös mukavasti rouskuvaa rakennetta.

Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + nostatus 45 min + kypsennys 30-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-siemenleipä

Ainekset

10
g
hiivaa
2 1/2
dl
vettä
25
g
margariinia sulatettuna (laktoositon, 80 %)
1
tl
suolaa
1
rkl
hunajaa
1/2
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
5
dl
täysjyvävehnäjauhoja
Lisäksi
voiteluun hunajavettä (½ dl vettä + 2 tl juoksevaa hunajaa)
1
rkl
unikonsiemeniä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaikki loput taikinan aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen, pinnoitettuun leipävuokaan. Anna nousta liinan alla noin 45 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele leivän pinta hunajavedellä ja ripottele unikonsiemenet pinnalle. Kypsennä leipää kuumassa uunissa noin 30–40 minuuttia. Kypsän leivän pohjasta kuuluu kumea ääni kopauttaessa. Anna jäähtyä hetki ennen viipalointia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)