Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Laita tämä yöksi tekeytymään, niin aamulla tunnet olosi kuningattareksi!

Annoksia
1-2
Valmistusaika
5 min + turpoamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Kuningattaren tuorepuuro

Ainekset

1
dl
ruishiutaleita
1
rkl
pellavansiemeniä
1
dl
vettä
1
dl
luonnonjogurttia
½
dl
mustikoita
½
dl
vadelmia
(1
tl
ruokosokeria)

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet ja pellavansiemenet kulhoon. Keitä vesi ja kaada se hiutaleille. Lisää jogurtti ja sekoita. Anna annoksen turvota vähintään 15 minuuttia tai yön yli jääkaapissa.
  2. Lisää marjat puuroon ja makeuta sokerilla maun mukaan. Tarjoa heti.
Ihan maidotonta on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Maidoton ja gluteeniton riisipuuro riisimaidolla
Maidoton ja gluteeniton riisipuuro riisimaidolla

Riisimaitoon valmistettu riisipuuro on gluteeniton ja laktoositon  sekä 100% vegaani vaihtoehto.  Riisimaito on puhtaan valkoista ja raikkaan makuista ja sopii erittäin hyvin joulupuuron valmistukseen. Lopputulos on herkullisen ja pehmeä herkku!

Riisimaidon etuina muihin kasvijuomiin verrattuna ovat sen raikkaan neutraali maku ja -tuoksu. Neste on puhtaan valkoista ja samalla myös hieman läpikuultavaa.  Riisimaitoon valmistettu puuro sopii etenkin niille, joilla on herkästi turpoava vatsa. Täysin vegaani vaihtoehto on lempeämpi ja...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro riisimaidolla

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
riisimaitoa
o,5
dl
riisijauhoa, gluteenitonta
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada 9 dl riisimaitoa riisien päälle ja sekoita.

4. Sekoita keskenään erillisessä astiassa 1 dl riisimaitoa ja 0,5 dl riisijauhoa ja lisää kattilaan. Sekoita puuron aineksia.

5. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

6. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa ghee-voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!
Riisipuurosta tulee tällä ohjeella hyvin täyteläistä ja tuhtia, siksi se sopii erittäin hyvin myös karjalanpiirakoiden täytteeksi. 

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna

Maidottoman riisipuuron valmistus helppoa, tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Maitelimaitoa käyttämällä saat herkullisen riisipuuron maidottomana, laktoosittomana ja vegaanina. Mantelimaidon pieni makeus ja pähkinäinen aromi sopivat hyvin tähän joulun ajan suosikkiherkkuun. Mantelimaito...

Käytä puuron valmistuksessa makeuttamatonta mantelijuomaa, sillä se on jo sellaisenaan hieman makeahkon makuista. Paahdetuista manteleista valmistettu mantelijuoma antaa riisille miedon pähkinäisen vivahteen, joka sopii erittäin hyvin joulupuuroon.  Kasvisjuoma on kevyempi  ja vegaani vaihtoehto...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro mantelimaidolla

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
mantelimaitoa
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada mantelimaito kattilaan riisien päälle ja sekoita.

4. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

5. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa ghee-voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!

Riisipuuro ei ole vain joulun ajan herkkua. Tarjoa terveellistä ja vatsaa hellivää riisipuuroa erilaisten marjojen tai perinteisen marjakiisselin kanssa aamiaiseksi tai välipalaksi, vuodenajasta riippumatta!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen Reetta Pasanen

Murea pohja, voimakkaan juustoinen täyte ja mehevät tomaatit. Tämä quiche on ansainnut herkullisimman kasvispiirakan tittelin.

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-sinihomejuustoquiche

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
300
g
erilaisia tomaatteja
100
g
sinihomejuustoa
200
g
maukasta juustoa (esim. sinihome tai kypsytetty kova juusto)
3
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Viipaloi tomaatit. Viipaloi tai murenna sinihomejuusto. Jätä odottamaan.
  4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Kaada seos piiraspohjalle. Asettele sinihomejuusto ja tomaatit pinnalle.
  5. Säädä uuni 175 asteeseen ja kypsennä piirasta noin 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
  6. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1807 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Syksyn koukuttavin piirakka on myskikurpitsanmuotoinen galette, jonka täytteenä on ranskankermalla mehevöitettyä ricottaa ja päällä paahdettua kurpitsaa.

Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t + taikinan tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurpitsagalette

Ainekset

Taikina
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
kaurajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
100
g
voita
1/2
dl
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
500
g
myskikurpitsaa
2
rkl
öljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
3-4
timjaminoksaa
250
g
ricottajuustoa
1/2
dl
ranskankermaa
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
timjamia hienonnettuna
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi voi. Lisää voi ja ranskankerma kuiviin aineisiin ja nypi taikinaksi. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja vesi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori kurpitsa. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Sekoita öljy, hunaja, suola ja timjaminoksat kurpitsaviipaleiden joukkoon. Levitä ne pellille ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Jätä uuni päälle.
  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä soikeaksi tai kuvan tapaan kurpitsanmuotoiseksi, noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Siirrä taikinapohja paperin kanssa uunipellille.
  4. Yhdistä ricotta ja ranskankerma pienessä kulhossa. Purista sitruunan mehu ja hienonna timjami. Sekoita ne ricotta-ranskankermaan. Levitä seos taikinapohjalle niin että reunoista jää noin 3 cm ilman täytettä. Lado esipaistetut kurpitsaviipaleet vieri viereen täytteen päälle. Taita taikinareunat päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille kurpitsansiemeniä. Kypsennä galettea uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Tarjoa galette heti.

Kommentit (0)