Sämpylä saa sisäänsä pekonia, juustoa, chilimajoneesia ja häränsilmäksi paistetun munan.
Munasänkkäri
Ainekset
Työvaiheet
- Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja liuotasekoitellen. Sekoita maitoon myösmunat, hunaja, sitruunanmehu, suola ja sahrami. Alusta jauhoja vähitellen taikinaan ja lisää lopuksi voi pieninä nokareina. Vaivaa taikina kimmoisaksi, noin 10 minuuttia.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.
- Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille, peitä liinalla ja anna kohota noin tunti.
- Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
- Voitele sämpylät keltuaisella. Paista uunin keskitasossa 12–15 minuuttia, kunnes sämpylöiden pinta on kauniin kullanruskea.
- Sekoita chilijauhe majoneesiin. Ruskista pekoni omassa rasvassaan rapeaksi. Paista kananmunat häränsilmiksi ja lado päälle juustoviipaleet.
- Kokoa munaleivät kasaamalla sämpylöiden väliin majoneesia, pekonia ja muna juustoineen.