Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Päivi Ristell

Terveellinen mustikkakulho muistuttaa vispipuuroa, mutta valmistuu hetkessä. Mustikka hellii aivoja, avokadosta saat terveellisiä pehmeitä rasvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-ruiskulho

Ainekset

1
avokado
2
dl
pakastemustikoita
4
dl
maustamatonta rasvatonta jogurttia
1
dl
heraproteiinijauhetta
1
dl
ruisrouhetta
2-3
rkl
hunajaa
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
jauhettua kardemummaa

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon mustikat, jogurtti, heraproteiinijauhe, ruisrouhe, hunaja, hienonnettu rosmariini, vaniljasokeri ja kardemumma.
  2. Soseuta sileäksi. Kaada annoslautasille ja nauti välipalaksi, aamupalana tai jälkiruokana.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeaksi vatkattu feta on ollut hitti jo jonkin aikaa. Samalla tekniikalla voi valmistaa muitakin juustoisia dippejä. Erityisen hyvin vatkattavaksi sopii vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vatkattu vuohenjuustodippi

Ainekset

PÄÄLLYS
6
viipaletta
pekonia
1
pieni salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1
tl
punaviinietikkaa
TAHNA
400
g
pehmeää vuohenjuustoa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunanmehua
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni. Paista pannulla. Laita talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi. Kuutioi taatelit ja lisää ne pannulle. Paista sekoitellen noin minuutti.
  3. Tee tahna. Murustele vuohenjuusto tehosekoittimen kulhoon. Lisää jogurtti, hunaja, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai tilkka vettä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja pippurilla.
  4. Laita tahna tarjoilukulhoon. Nosta päälle pekonia ja taateli-sipuliseosta.

Vinkki Viimeisen silauksen dipille antaa vihreä dukkah, joka on seesaminsiemenistä ja pähkinöistä tehty mausteseos.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Labnehin eli valutetun jogurtin maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Pinaatti, feta ja pistaasipähkinät ryhdistävät miedon jogurtin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + 4 h valutus
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetalabneh

Ainekset

1
prk (400 g)
turkkilaista jogurttia
1
pss (65 g)
babypinaattia
1
valkosipulinkynsi
1
pkt (200 g)
fetaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
pistaaseja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
TARJOILUUN
oliiviöljyä, chilihunajaa, kasviksia, leipää

Työvaiheet

  1. Laita jogurtti valumaan harsoliinalla päällystettyyn siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja nosta viileään 4–8 tunniksi riippuen siitä, kuinka kiinteää seosta haluat.
  2. Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Valuta vesi pois. Huuhtele pinaatti kylmällä vedellä. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
  3. Laita pinaatti tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, murustellun fetan, sitruunamehun ja pistaasien kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.
  4. Kun jogurtti on valunut, yhdistä jogurtti ja feta-pinaattiseos. Nosta tarjoilulautaselle. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja chilihunajaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä dippi on peruskauraa Yhdysvalloissa. Dipissä on amerikkalaiseen tapaan tuorejuustoa ja ranskankermaa, mutta ne voi korvata esimerkiksi majoneesilla ja turkkilaisella jogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Dill pickle dip eli maustekurkkudippi

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1-2
rkl
maustekurkkujen lientä
1
kevätsipuli
2 1/2
dl
pilkottuja maustekurkkuja
1
rkl
hienonnettua tilliä
1/2
tl
sokeria
ripaus
suolaa
mustapippuria
TARJOILUUN
perunalastuja, pretzeleitä, leipää, kasviksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon maustekurkkujen liemi.
  2. Hienonna kevätsipuli. Kuutioi maustekurkut. Yhdistä seos tuorejuustoseoksen kanssa.
  3. Sekoita joukkoon tilli, sokeri ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Dippi sopii heti syötäväksi, mutta sen maku muuttuu intensiivisemmäksi, jos sen antaa maustua viileässä vähintään yhden tunnin ajan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannukakut pysyvät kuohkeina, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista. Malta kuitenkin paistaa ne melko miedolla lämmöllä. Täytteet voivat olla suolaista tai makeaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 24 kpl
Valmistusaika
1 t 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaispannarit

Ainekset

2
kananmunaa
½
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
PAISTAMISEEN
voita
LISÄKSI
lohta, tilliä, kapriksia, kurkkua, sitruunalohkoja, punasipulia, pähkinöitä, jogurttia, hunajaa, banaania ja marjoja

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 25 minuuttia jääkaapissa.

  2. Voitele lettupannun syvennykset voilla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti.

  3. Paista molemmin puolin kullanruskeita pannareita.

  4. Lado pannarit isolle vadille ja laita makeat täytteet toiselle puolelle ja suolaiset toiselle.

Kommentit (0)