Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 158 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Omenoista ja pähkinöistä saat terveellisen ja ruokaisan tuorepuuron, jolla aloittaa reipas päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2
Valmistusaika
5 min + turpoamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pähkinä-tuorepuuro

Ainekset

1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
dl
vettä
1
dl
rahkaa
1
dl
omenaa raastettuna
2
rkl
Saksanpähkinöitä rouhittuna
½
tl
kanelia
(1
tl
hunajaa)

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet kulhoon. Keitä vesi ja kaada se hiutaleiden joukkoon. Lisää rahka ja sekoita. Anna tuorepuuron turvota vähintään 15 minuuttia.
  2. Raasta omena ja rouhi pähkinät. Sekoita ne lopuksi puuroon. Mausta kanelilla ja makeuta maun mukaan hunajalla. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Joulun jälkeen on ollut myynnissä edullisesti valmista porkkanasosetta. Nämä sämpylät on tehty valmiiseen soseeseen ja kylläpä tulikin hyviä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
120 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkanasämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
500
g
porkkanasosetta
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
siirappia
3
tl
suolaa
12-15
dl
jauhomiksia (8 dl vehnäj., 2 dl ruisj., 1 dl kauraryynejä, 4 dl sämpyläj. tai muuta vastaavaa)
0,5
dl
öljyä

Työvaiheet

1. Lämmitä porkkanasosetta hieman mikrossa, jotta hiivavesi ei kylmene liikaa, kun lisäät soseen seokseen.

2. Kuumenna vesi n. +42-asteiseksi.

3. Lisää veteen kuivahiiva, porkkanasose, siirappi, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita.

4. Lisää hiivavesiseokseen jauhoja pikkuhiljaa aluksi haarukalla/nuolijalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten taikinaksi.  Lisää loppuvaiheessa myös öljy. Taikina pitää jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita.

5. Kohota liinan alla n.60 minuuttia.

6. Levitä pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyörittele sämpylöiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä liinan alla 20-30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi alimmaisella tasolla n. 15-18 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Nämä ovat todella hyviä!

ps. Itse tykkään tehdä pulleita sämpylöitä ja laitan ne pellille lähekkäin. Näin koko satsi mahtuu yhdelle pellille.

Ohje: Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Käyttäjä36698 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 23 keittokirjaan.

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle.

Itselle tämä on ehdottomasti yksi suosikkiresepti jos esimerkiksi hyvään "rasvanpolttoaamiaiseen". Alkuperäinen resepti napattu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Ketoilijan Pannuleipä

Ainekset

1
kpl
Kananmuna
2
rkl
Mantelijauho
3
rkl
Mozzarellaraaste (tai joku muu juusto)

Työvaiheet

sekoita hyvin 1 muna, 2 rkl mantelijauhoa, 3 rkl Mozzarellaraastetta tai jotain muuta juustoa.
Pistä pannu kuumaksi ja siihen voita tirisemään. Seos pannulle ja paista molemmin puolin kunnes lätty on kiinteä. Mieleisiä päällisiä lisäksi ja siinäpä se

Tämä voisi olla myös suolainen pikablini tai makeutettua pannarin pohja! Pannu on n. 15 cm halkaisijaltaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Thaimaalaiset kookosletut sopivat niin brunssille kuin jälkiruoaksi. Lastaa päälle karamellisoitua banaania ja suolapähkinöitä, ja nauti!

Milloin viimeksi paistoit lettuja? Hirmu helppo herkku kannattaa palauttaa mieleen, kun mietit erityistä tarjottavaa loma-aamuun tai viikonloppuun.

Tällä kertaa lettutaikina valmistetaan thaityyliin kookosmaitoon. Koska kookosmaito sisältää melko paljon rasvaa, taikinaan ei tarvitse...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalaiset kookosletut

Ainekset

Taikina
2
isoa kananmunaa
4
dl
kookosmaitoa
1
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
paahdettuja kookoshiutaleita
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
n. 3
rkl
voita tai kookosöljyä paistamiseen
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kookosmaito ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput taikinan ainekset.

  2. Paista taikinasta voissa tai kookosöljyssä ohuita lettuja.

  3. Tarjoa letut karamellisoitujen banaanien (ohje alla) ja suolapähkinöiden kanssa.

Karamellisoidut banaanit

Ainekset

4
banaania
4
rkl
voita
4
rkl
(fariini)sokeria
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit.

  2. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää banaanit, sokeri, kaneli ja suola. Paista muutama minuutti, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Kommentit (2)

antidroga

Onko kuvassa olevat vihreävartiset pallukka päässä olevat unikonkukintoja?

Jos on, niin kuva johdattelee huumeiden käyttöön.

Vierailija

Ei todellakaan johdattele.
Ihania lettusia muuten. Nam.

Soppa365 on lisännyt 284 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasicroissantit

Ainekset

4
paistettua croissantia
dl (150 g)
kuorittuja pistaaseja (tai valmista pistaasirouhetta)
½
dl
sokeria
50
g
pehmeää voita
1
kananmuna
Päälle
rouhittuja pistaaseja, pakastekuivattua vadelma- tai mansikkarouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
  3. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
  4. Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.

 

 

Kommentit (0)