Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Tuomas Kolehmainen

Jouluinen granola maistuu puolukalta, pähkinältä ja valkosuklaalta. Pakkaa sitä lahjaksi ja herkuttele jouluaaton aamiaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1,8 l
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-valkosuklaagranola

Ainekset

3/4
dl
oliivi- tai rypsiöljyä
0,5
dl
sulatettua kookosöljyä
1,5
dl
hunajaa
10
dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinöitä tai manteleita
1
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
cashewpähkinöitä
1/4
dl
vaaleita seesaminsiemeniä
1/4
tl
suolaa
100
g
valkosuklaata
50
g
kuivattuja puolukoita
1
tl
kanelia
2
dl
luomuriisimuroja
1
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna isossa kattilassa öljyjä ja hunajaa vain sen verran, että hunaja sulaa. Sekoita kaurahiutaleet seokseen. Mittaa sekaan mantelit, pähkinät, siemenet sekä suola.
  2. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Kääntele granolaa lastalla kerran paiston aikana. Pinta saa paahtua mutta ei palaa.
  3. Ota granola uunista ja sekoita siihen rouhittu suklaa, puolukka, kaneli, kookoslastut ja riisimurot. Sekaan sopivat myös hienoksi pilkottu taateli tai omenarenkaat.
  4. Pakkaa granola esimerkiksi itse koristelemiisi peltipurkkeihin paperipusseissa ja anna joululahjaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.

Me Naiset on lisännyt 1117 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.

Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Rahka yhdistettynä marjoihin ja hedelmiin on mainio kombo treenaajalle, sillä samassa paketissa on sekä proteiinit että hiilarit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-nektariinibowl

Ainekset

3
nektariinia
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
maitorahkaa (laktoositonta)
2
tl
sokeria
3
dl
vadelmia
1
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
raastettua sitruunankuorta
2
tl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet. Soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaksi nektariinia, sitruunamehu, 1½ dl rahkaa ja 1 tl sokeria tasaiseksi. Soseuta samalla tavoin 2 dl vadelmia, 1 rkl kookoshiutaleita, loppu rahka ja sokeri.

  2. Lusikoi nektariini- ja vadelmarahkat kulhoihin omiin sektoreihinsa. Koristele kulhot viipaloidulla nektariinilla, lopuilla vadelmilla, sitruunankuorisuikaleilla ja kookoksella.

micsno on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Piristävä rautapitoinen superfood smoothie

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
10-20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä nokkos smoothie

Ainekset

1,5
Dl
Ryöpättyjä nokkosia
10
Kpl
Viinirypäleitä
0,2
Dl
Papaija
0,5
Kpl
Banaania
10
Kpl
Goji-marjoja
1
Rkl
Chian siemeniä
1/3
Kpl
Tuorekurkkua
Vettä

Työvaiheet

Kerää nokkosia hyviä lehtiä ja latvoja. Jätä paksut varret pois. Muista käyttää hanskoja, ettei nokkoset polttele.

-Laita nokkosen lehdet kattilaan kiehumaan, ota pois ja huuhtele kiehumisen jälkeen.
Veden voi käyttää vaikka puutarhassa kukilla.
-lisää kaikki ainesosat tehosekoittimen kulhoon tai pulloon.
-lisää kylmää vettä loppu osa.
-Hienonna sekoittimella kaikki tasaiseksi.
-Jos smoothie jää paksuksi, lisää lisää vettä.
-Nauti kylmänä.