Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Tuomas Kolehmainen

Jouluinen granola maistuu puolukalta, pähkinältä ja valkosuklaalta. Pakkaa sitä lahjaksi ja herkuttele jouluaaton aamiaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1,8 l
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-valkosuklaagranola

Ainekset

3/4
dl
oliivi- tai rypsiöljyä
0,5
dl
sulatettua kookosöljyä
1,5
dl
hunajaa
10
dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinöitä tai manteleita
1
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
cashewpähkinöitä
1/4
dl
vaaleita seesaminsiemeniä
1/4
tl
suolaa
100
g
valkosuklaata
50
g
kuivattuja puolukoita
1
tl
kanelia
2
dl
luomuriisimuroja
1
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna isossa kattilassa öljyjä ja hunajaa vain sen verran, että hunaja sulaa. Sekoita kaurahiutaleet seokseen. Mittaa sekaan mantelit, pähkinät, siemenet sekä suola.
  2. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Kääntele granolaa lastalla kerran paiston aikana. Pinta saa paahtua mutta ei palaa.
  3. Ota granola uunista ja sekoita siihen rouhittu suklaa, puolukka, kaneli, kookoslastut ja riisimurot. Sekaan sopivat myös hienoksi pilkottu taateli tai omenarenkaat.
  4. Pakkaa granola esimerkiksi itse koristelemiisi peltipurkkeihin paperipusseissa ja anna joululahjaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Lehtikaalisipsit ovat täällä taas, mutta entistä maukkaampina – kiitos kuumien sipsien päälle ripotellun parmesaanin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-lehtikaalisipsit

Ainekset

200
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
4
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi, mielellään kiertoilmatoiminnolle.

  2. Huuhtele lehtikaalit, ja leikkaa pois kova lehtiruoti. Revi lehdet suupaloiksi kulhoon. Lisää öljy ja suola, kääntele aineet keskenään.

  3. Levitä lehtikaalit kahdelle pellille leivinpaperien päälle. Paista noin 7 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapeita. Varo etteivät kaalien reunat pääse kärähtämään.

  4. Nosta pellit uunista ja ripottele saman tien juusto kaalien pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Anna kuivahtaneelle leivälle uusi elämä! Tämän suolaisen leipävanukkaan makumaailma on poimittu Croque Madame -leivästä.

Parhaat päivät nähneestä leivästä syntyy viikonlopun yltäkylläinen aamupala, Croque Madame -leipävanukas. Ranskalainen klassikkoleipä Croque Madame valmistetaan perinteisesti gruyèrejuustosta ja kinkusta ja kruunataan paistetulla kananmunalla. Leipävanukkaassa nämä maut yhdistyvät herkullisella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Croque Madame -leipävanukas

Ainekset

1
(n. 500 g)
speltti- tai maalaisleipä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
ruokakermaa
½
dl
vettä
8
kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
200
g
gruyèrejuustoa
150
g
savukinkkua
5
timjamin oksaa
Pinnalle
4
kananmunaa
25
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipä noin 2 cm:n kuutioiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä pannussa. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm). 
  2. Vatkaa kerma, vesi ja munat kulhossa. Lisää sinappi, suola ja pippuri.
  3. Raasta gruyère. Revi kinkku paloiksi. Hienonna timjami.
  4. Laita vuoan pohjalle puolet leipäkuutioista ja kaikki timjami. Lisää puolet juustoraasteesta ja kinkusta. Levitä päälle loput leipäkuutiot, juustoraaste ja kinkku. Kaada päälle kerma-munaseos. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
  5. Ota vuoka huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  6. Paista leipävanukasta folion alla 20 minuuttia. Poista folio, riko pinnalle kananmunat ja raasta päälle parmesaanijuusto. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna leipävanukkaan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2021. Glorian ruoka & viinin ohjeesta puuttui yksi työvaihe, kerma-munaseoksen lisääminen.

Kommentit (5)

Vierailija

Onko munien määrä oikein?
Printtiversiossa oli unohtunut kermaseokseen lisäys.

Vierailija

Onko tosiaan oikein että kermamunaseokseen tulee peräti 8 munaa ja 3dl kermaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kahdeksan munaa on oikein, eli leipävanukkaasta tulee ruokaisa ja riittoisa aamiaisherkku. Halutessaan pinnalle erikseen tulevat kananmunat voi jättää pois.

Vierailija

Laitoin munia 4 seokseen ja 4 pinnalle. Oli varsin ruokaisa niinkin.

Lumia1969

Tää oli super hyvä ja täyttävä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munaleivät

Ainekset

4
kananmunaa
Munamajoneesi
2
kananmunaa
2
dl
kewpie-majoneesia
Kaali-kurkkusalaatti
6
dl
valkokaalia ohuina suikaleina
½
tl
suolaa
2
avomaankurkkua
1
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
8
viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.

  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.

  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myy­dään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoitta­malla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.

Kommentit (1)

Vierailija

Twitterin puolella suomessa asuvat japanilaiset päivittelevät: "Eihän tamago sandoon kuulu KOKONAISET kananmunat! Miksi japanilaisesta ruuasta tehdään ulkomailla aina kaikenlaisia virityksiä, kun toisaalta alkuperäisyyttä kunnioitetaan siinä määrin, että erikseen mainitaan Kewpie-majoneesi?" Käyttäjä Kahvijamunkki teki malliksi oman versionsa: https://twitter.com/kahvijamunkki/status/1446075490515697666?t=8Ffb53spl...

Helsingin Sanomat on lisännyt 273 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Granolaa on helppo valmistaa itse. Tässä versiossa maistuvat maapähkinävoi ja paahdettu manteli. Nauti jogurtin ja hunajalla maustettujen puolukoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteligranolaa, survottua hunajapuolukkaa ja jogurttia

Ainekset

3
dl
kaurahiutaleita
2
dl
kokonaisia manteleita rouhittuna
1
dl
mantelilastuja
½
dl
maapähkinävoita
1
rkl
öljyä
½
dl
hunajaa
¼
tl
suolaa
Survotut hunajapuolukat
2
dl
puolukoita
3
rkl
hunajaa
Lisäksi
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Levitä kaurahiutaleet, rouhitut mantelit ja mantelilastut leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita maapähkinävoi, öljy, hunaja ja suola keskenään, lisää seos pellille ja sekoittele kaurahiutaleiden ja mantelien joukkoon. Levitä granolaseos mahdollisimman tasaisesti pellille.
  3. Paista granolaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Sekoittele puolessa välissä paistamista, ja tarkkaile paistumista ettei granola ruskistu liikaa. Lusikoi hyvin jäähtynyt granola kannelliseen rasiaan. Granola säilyy huoneenlämmössä noin kuukauden.

  4. Survo puolukat kulhossa esimerkiksi perunasurvimella. Lisää hunaja. Nosta purkkiin. Survos säilyy jääkaapissa noin viikon.

  5. Nostele annoskulhoihin turkkilaista jogurttia, survottua hunajapuolukkaa ja manteligranolaa. Nauti heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Mulla ainakin palo jo viidentoista minuutin jälkeen 175 asteessa…