Emila Vartiainen pitää aina kaapissaan itsetehtyä granolaa. Tämän sekoituksen valttikortit ovat ruskistettu voi sekä tahini.
Itse tehty granola on asia, jota kannattaa pitää aina kuivakaapissa. Sillä voi kruunata jogurtin ja puuron tai sen voi herkutella maidon kera sellaisenaan.
Granola on myös hyvä keino saada erilaisten siemen- ja pähkinäpussien jämät käytettyä pois. Sopii siis erinomaisesti nyt vietettävään hävikkiviikkoon! Tässä reseptissä on käytetty muun muassa manteleita, kurpitsansiemeniä ja tattarisuurimoita. Näitä aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kotoa löytyy. Niiden lisäksi granolaan tulee kaurahiutaleita sekä taateleita.
Jotta granola erottuu myslistä, se tarvitsee jotain mikä sitoo sen uunissa herkullisiksi kokkareiksi. Tämän reseptin salaisuus on tahinissa sekä ruskistetussa voissa, jotka tuovat granolaan upean paahteisen maun. Makeutuksena on sekä vaahterasiirappia että hunajaa. Tuliko jo vesi kielelle?
Tahini-karamelligranola
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
-
Pilko taatelit pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mantelilastut, tattarijyvät, kurpitsansiemenet sekä taatelinpalat.
-
Kuumenna voita paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Sulanut voi alkaa kuplia ja lopulta tuoksua karamelliselta. Kun voi on ruskistunut, lisää tahini, hunaja, vaahterasiirappi ja suola. Hämmennä, kunnes saat tasaisen seoksen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
-
Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda sitä uunissa noin 25–30 minuuttia välillä sekoitellen. Pakkaa granola jäähtyneenä lasipurkkiin. Granola säilyy muutaman viikon.