Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Aurinkoisessa vispipuurossa on tallella puhdas tyrnin maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + jäähdytys vähintään 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tyrnivispipuuro

Ainekset

4
dl
tyrnimarjoja
8
dl
vettä
1
dl
(tummaa) sokeria
0,5
tl
suolaa
1
dl
mannasuurimoita
tarjoiluun kylmää maitoa

Työvaiheet

  1. Laita kattilaan tyrnimarjat, vesi, sokeri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia. Painele samalla marjoja kattilan reunoja vasten, jotta ne hajoavat.
  2. Siivilöi neste. Painele marjojen jäänteitä siivilää vasten, jotta saat kaiken irtoavan nesteen talteen.
  3. Siirrä neste takaisin kattilaan. Vispaa mannasuurimot joukkoon ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi ennen tarjoilua. Tarjoa kylmän maidon kanssa. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Turkkilainen menemen maistuu maalaisleivän kera, ja pannullisesta riittää monelle. Kananmunat paistuvat ruokaisaksi aamupalaksi paprikan, tomaatin ja sipulin kanssa.

Vinkki! Jos haluat munat kypsemmiksi, laita lopussa kansi pannun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Menemen-pannu

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
vihreää paprikaa
4
kevätsipulin vartta
2
tomaattia
1
ruukku minttua
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria
4
munaa
1
rkl
chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja kuutioi tomaatit. Hienonna minttu.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipuleita ja paprikaa 2–3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää tomaatit. Paista 3–5 minuutti a niin, että tomaateista irronnut neste osittain haihtuu. Lisää kevätsipulin varret, puolet mintusta ja mausteet .
  3. Tee pannulle kasvisten sekaan nelj ä kuoppaa. Riko niihin kananmunat. Laske lieden lämpö minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset hyytyvät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Ripottele pinnalle loput mintut ja chilikastiketta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa. Herkku puuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Flunssan karkottajassa ja päivän piristäjässä jylläävät inkivääri, porkkana, appelsiini ja tyrni. Aamuinen tuoremehudrinkki avaa silmät ja jopa tukkoisen nenän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Päivänpiristysjuoma

Ainekset

2
appelsiini
1
verigreippi
30
g
inkivääri
1/2
dl
tyrniä (esim. Pirkka)
4
rkl
hunajaa
1
plo (500ml)
porkkanamehua (esim. Blotta)
1/2
litraa
jäitä

Työvaiheet

  1. Kuori appelsiinit, greippi ja inkivääri. Pilko sitrukset ja laita ne tehosekoittimen tai sauvasakoittimen kulhoon. Raasta joukkoon inkivääri.
  2. Lisää joukkoon tuore tai pakastettu tyrni ja hunaja. Soseuta. Kaada sose laseihin. Lisää joukkoon porkkanamehua ja jäitä

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Piperade on helppo ranskalainen kasvispannu, johon rikotaan lopuksi munia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Piperade

Ainekset

1
vihreä paprika
2
keltaista tai punaista paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
Provencen yrttiseosta

Työvaiheet

  1. Puolita paprikat ja poista siemenet ja kannat. Puolita vielä puolikkaat ja siivuta ne. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä. Lisää paprikat ja sipulit. Kuullota noin kymmenen minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää tomaatit, hunaja, suola, yrtit ja etikka. Sekoita ja keitä kasaan noin viisi minuuttia. Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin munat. Anna kypsyä.
  3. Koristele piperade yrteillä ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Kommentit (0)