Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Aurinkoisessa vispipuurossa on tallella puhdas tyrnin maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + jäähdytys vähintään 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tyrnivispipuuro

Ainekset

4
dl
tyrnimarjoja
8
dl
vettä
1
dl
(tummaa) sokeria
0,5
tl
suolaa
1
dl
mannasuurimoita
tarjoiluun kylmää maitoa

Työvaiheet

  1. Laita kattilaan tyrnimarjat, vesi, sokeri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia. Painele samalla marjoja kattilan reunoja vasten, jotta ne hajoavat.
  2. Siivilöi neste. Painele marjojen jäänteitä siivilää vasten, jotta saat kaiken irtoavan nesteen talteen.
  3. Siirrä neste takaisin kattilaan. Vispaa mannasuurimot joukkoon ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi ennen tarjoilua. Tarjoa kylmän maidon kanssa. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurasta, manteleista, kookoshiutaleista ja siemenistä valmistuvia herkkupaloja ei paisteta uunissa, vaan ne jähmettyvät muotoonsa pakastimessa. Varoitus: saatat päätyä lusikoimaan seoksen suuhusi ennen kuin se ehtii pakastimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-auringonkukansiemenpalat

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelilastuja
¾
dl
auringonkukansiemeniä
¾
dl
kookoshiutaleita
200
g
kuivattuja, pehmeitä taateleita
noin 1 ½
dl
maapähkinävoita
noin 2 ½
rkl
kookosöljyä
¾
dl
hunajaa
(suklaata)

Työvaiheet

  1. Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

  2. Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla. Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko näitä säilyttää pakasteessa? Kuinka pitkään säilyisivät hyvänä pakkasessa että esim jääkaapissa?

Kaisa-leipuri

Itseni piti kyllä lisätä aimo annos kookosöljyä (n. +1rkl ja maapähkinävoita (n. +2 reilua rkl) että sain massasta riittävän kosteaa, jotta pysyi kasassa. Piti myös pakastaa pari tuntia ennen kuin uskalsin leikata palasia. Kivanmakuisia kyllä ja kiva suutuntuma. Säilytän osan jääkaapissa ja osan pakastin herkkupäiviä varten. Luulisin, että säilyvät ihan hyvinä pakkasessa ainakin kuukauden pari. Runsaan rasvan takia ei kannata kuukausitolkulla kuitenkaan säilyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptin laatijan mukaan mantelipalojen onnistumisessa on tärkeää, että massan painaa huolella tiiviiksi ennen pakastamista. Paloja voi tosiaan myös pakastaa pidempäänkin kuin 30 minuuttia. Pakkasessa palat säilyvät noin kuukauden.

Kookosöljyä ja maapähkinävoita voi lisätä tarpeen mukaan, kuten edellinen kommentoija oli tehnytkin. Lisään reseptin määriin noin-arviot, jotta muutkin osaavat tarvittaessa tehdä näin.

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Huevos rancheros eli meksikolaiset aamiaistortillat! Tortillalätyille lastatataan papumuhennosta, avokadoa, paistettuja kananmunia, vihreää salsaa ja srirachaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillat huevos rancheros

Ainekset

Papumuhennos
2
dl
kidneypapuja (säilyke)
1
valkosipuli
puolikas
sipuli
1
tl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
rasia
kirsikkatomaatteja
ripaus
suolaa ja pippuria
Vihreä salsa
1
ruukku
korianteria
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
1
rkl
öljyä
1
vihreä jalapeno
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
avokado
2
munaa
4
pientä maissitortillaa
srirachaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita salsasta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.
  2. Valuta pavut liemestään. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Paista sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää pavut, savupaprika ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  3. Viipaloi avokado. Paista munat tilkassa öljyä pannulla. Kuumenna tortillaletut joko pannulla tai uunissa.
  4. Lado lettujen päälle papumuhennosta, avokadoa, paistettua munaa, vihreää salsaa ja sriracha-kastiketta.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Kaurateeleivät
Kaurateeleivät

Näiden kaurateeleipien resepti on peruja 90-luvun köksäntunneiltani ja edelleen pyöräytän niitä säännöllisesti, sillä nämä ovat todella nopeita tehdä ja ainekset löytyy käytännössä aina kaapista.

Nämä maistuvat ihan vaan levitteen kanssa, mutta toki päälle voi laittaa mitä lystää. Itse ajattelin kokeilla, josko ennen paistamista leipien päälle ripottelisi hieman kuivattua rosmariinia ja juustoraastetta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min taikina + 10 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kaurateeleivät

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1/2
dl
öljyä
2
dl
maitoa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Sekoita ainekset keskenään
2. Painele taikina pellille neljäksi pyöreäksi leiväksi

Paista 225 asteessa 10 minuuttia

Kommentit (0)