Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Hitaan aamun puuro muhii uunissa kypsäksi kuin itsestään. Siemenillä rikastettu puuro pitää nälän poissa pitkään. Kruunaa puuroannos vaniljalla maustetulla omena-puolukkakeitolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipuuro ja omena-puolukkakeitto

Ainekset

3
dl
isoja spelttihiutaleita
1
tl
suolaa
1
l
kevytmaitoa
1/2
dl
siemeniä (esim. pellavan ja auringonkukan)
Omena-puolukkakeitto
5
dl
vettä
1
vaniljatanko
2
dl
puolukoita
2
rkl
sokeria
2
omenaa (kotimaista)
1
rkl
perunajauhoja
1/2
dl
vettä
Lisäksi
margariinia vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Voitele uunivuoka margariinilla. Mittaa vuokaan hiutaleet, suola, maito ja siemenet. Anna kypsyä uunissa folion alla noin 1½ tuntia. Ota folio pois viimeiseksi ½ tunniksi, jotta puuron pinta saa kauniin värin.
  2. Puuron kypsyessä keitä puolukkakeitto. Mittaa kattilaan vesi, halkaistu vaniljatanko, puolukat ja sokeri. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat kuutioiksi. Lisää kuutiot kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi.
  3. Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Odota että mehukeitto pulpahtaa vielä kerran ja siirrä sitten kattila sivuun liedeltä. Poista vaniljatanko ja kaada omena-puolukkakeitto tarjoilukulhoon tai kannuun jäähtymään.

Kommentit (3)

Vierailija

Sopii paremmin iltapalaksi kuin aamupuuroksi pitkän kypsymisajan takia. 

NS

Voiko spelttihiutaleet korvata muulla?

Vierailija

Olen aina ihmetellyt tuota vuoan voitelua voilla, en ole sitä koskaan tehnyt ja hyvin on maistunut. Eikä kiinnipalamisessakaan mitään ongelmaa. Mikä juju?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sydänleipien uumenissa on meheviä kylmäsavulohiviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-lohileivät

Ainekset

8
palaa paahtoleipää
öljyä
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta viipaleina
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
ruohosipulia silputtuna
2–4
munaa
rouhittua valkopippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise viipaleille öljyä.
  2. Paahda leipiin rapeutta. Paina neljästä leivästä piparkakkumuotilla sydämen muotoinen pala.
  3. Levitä muille neljälle viipaleelle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Rouhi päälle valkopippuria. Nosta reiälliset leipäpalat päälle.
  4. Erota munankeltuaiset ja kumoa ne leiville. Joukkoon mahtuu loraus valkuaista. Kaksi munaa riittää, jos vatkaat ne sekaisin kulhossa ja valutat leipien päälle.
  5. Paahda leipiä uunin alatasolla, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.