Hitaan aamun puuro muhii uunissa kypsäksi kuin itsestään. Siemenillä rikastettu puuro pitää nälän poissa pitkään. Kruunaa puuroannos vaniljalla maustetulla omena-puolukkakeitolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsennys 1 t 30 min
Helppo
Uunipuuro ja omena-puolukkakeitto
Ainesosat
3
dl
isoja spelttihiutaleita
1
tl
suolaa
1
l
kevytmaitoa
1/2
dl
siemeniä (esim. pellavan ja auringonkukan)
Omena-puolukkakeitto
5
dl
vettä
1
vaniljatanko
2
dl
puolukoita
2
rkl
sokeria
2
omenaa (kotimaista)
1
rkl
perunajauhoja
1/2
dl
vettä
Lisäksi
margariinia vuoan voiteluun
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Voitele uunivuoka margariinilla. Mittaa vuokaan hiutaleet, suola, maito ja siemenet. Anna kypsyä uunissa folion alla noin 1½ tuntia. Ota folio pois viimeiseksi ½ tunniksi, jotta puuron pinta saa kauniin värin.
- Puuron kypsyessä keitä puolukkakeitto. Mittaa kattilaan vesi, halkaistu vaniljatanko, puolukat ja sokeri. Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat kuutioiksi. Lisää kuutiot kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi.
- Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Odota että mehukeitto pulpahtaa vielä kerran ja siirrä sitten kattila sivuun liedeltä. Poista vaniljatanko ja kaada omena-puolukkakeitto tarjoilukulhoon tai kannuun jäähtymään.