Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Rahka yhdistettynä marjoihin ja hedelmiin on mainio kombo treenaajalle, sillä samassa paketissa on sekä proteiinit että hiilarit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-nektariinibowl

Ainekset

3
nektariinia
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
maitorahkaa (laktoositonta)
2
tl
sokeria
3
dl
vadelmia
1
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
raastettua sitruunankuorta
2
tl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet. Soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaksi nektariinia, sitruunamehu, 1½ dl rahkaa ja 1 tl sokeria tasaiseksi. Soseuta samalla tavoin 2 dl vadelmia, 1 rkl kookoshiutaleita, loppu rahka ja sokeri.

  2. Lusikoi nektariini- ja vadelmarahkat kulhoihin omiin sektoreihinsa. Koristele kulhot viipaloidulla nektariinilla, lopuilla vadelmilla, sitruunankuorisuikaleilla ja kookoksella.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakasta kahvi jääpalamuotteihin, niin se säilyy paremmin. Kahvipaloja voi käyttää jääkahviin tai surauttaa vaikka pikaiseksi smoothieksi banaanin ja jogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jääkahvi

Ainekset

1
dl
kylmää kahvia
1–2
dl
maitoa
1–3
tl
makusiirappia, esimerkiksi karamellisiirappia
kahvinmakuisia jääpaloja

Työvaiheet

  1. Laita kahvinmakuiset jääpalat lasiin.
  2. Lisää kylmä kahvi ja maito.
  3. Mausta juoma halutessasi makusiirapilla. Sekoita ja maista, lisää siirappia tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Mansikat makeuttavat karviaisvispipuuron, jossa maistuu myös tuore sitruunamelissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-karviaisvispipuuro

Ainekset

2
dl
tuoreita mansikoita
2
dl
karviaisia
½
ruukku sitruunamelissaa
1
l
vettä
dl
mannasuurimoita
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Perkaa ja lohko mansikat kattilaan. Lisää karviaiset, sitruunamelissa ja 2 dl vettä. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaisten kuori rikkoutuu.

  2. Laita siivilä kulhon päälle ja kaada seos siivilään. Painele marjoja siivilää vasten, kunnes kaikki mehu on irronnut.

  3. Kuumenna 8 dl vettä ja siivilään jäänyt marjasose kattilassa kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri ja suola. Keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

  4. Jäähdytä puurokattila kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tuore timjami maustaa herukkavispipuuron, jossa on punaisia sekä vihreitä tai mustia herukoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Herukkavispipuuro

Ainekset

2
dl
punaherukoita
2
dl
musta- tai viherherukoita
5
timjaminoksaa
1
l
vettä
dl
täysjyvämannasuurimoita
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista marjat. Sido timjaminoksat keittiönarulla kimpuksi.

  2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot, herukat, sokeri ja suola. Lisää timjamikimppu.

  3. Sekoita ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Ota timjamikimppu pois kattilasta.

  4. Jäähdytä puurokattila kylmävesihauteessa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla.

Kommentit (0)