Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Aloita aamu alkukevään ihanimmalla herkulla, veriappelsiinilla. Tämä puuro vaatii tekeytymistä, joten sekoita ainekset valmiiksi jo edellisenä iltana. Santsista tulee kaksi reilumpaa tai neljä pientä aamiaisannosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
15 min + yön yli

Veriappelsiini-minttutuorepuuro

Ainekset

3
veriappelsiinia
2
dl
isoja kaurahiutaleita
2
rkl
chiansiemeniä
2
mintunoksaa
dl
paksua jugurttia
2
rkl
hunajaa
pieni ripaus
suolaa
koristeluun
minttua, veriappelsiinia ja pähkinöitä

Työvaiheet

1. Pese yksi appelsiineista hyvin. Raasta siitä kuori. Purista kaikista mehu. Sekoita mehun joukkoon kuoriraaste, kaurahiutaleet ja chiansiemenet.

2. Irrota mintusta lehdet ja hienonna ne. Sekoita loputkin ainekset puuron joukkoon. Anna tekeytyä yön yli jääkapissa. Koristele tarjottaessa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (2)

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Itse tehdyt kolmioleivät ovat parasta, mitä eväsrepusta voi löytää. Täytä ne meheviksi tsatsikilla ja fetalla. Kun annat leipien vetäytyä, niin täytteetkään eivät tursua haukatessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kolmioleipää
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kolmioleivät

Ainekset

12
isoa
täysjyväpaahtoleipää
Kukkakaali-minttutsatsiki
pala
kurkkua
lohko
(200 g)
kukkakaalia
1
ruukku
minttua
1
valkosipulinkynsi
200
g
paksua kreikkalaista jugurttia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Fetatäyte
200
g
pehmeää fetajuustoa
½
dl
kreikkalaista jugurttia
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Hienonna kukkakaali muruiksi. Hienonna minttu ja valkosipuli. Valuta jugurtista ylimääräinen neste ja sekoita kasvikset sen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista fetatäyte. Murskaa pehmeä juusto haarukalla. Sekoita joukkoon jugurtti, hunaja ja pippuri.
  3. Levitä kahdeksan leipää leikkuulaudalle. Jaa tsatsikitäyte neljälle leivälle ja fetatäyte neljälle. Nostele päällystetyt leivät päällekkäin niin, että pohjalle tulee tsatsikitäytteinen leipä ja päälle fetatäytteinen. Aseta päälle täyttämättömät leivät.
  4. Nosta leipien päälle toinen leikkuulauta ja kevyt paino. Anna niiden vetäytyä vartti painon alla jääkaapissa ennen leikkaamista kolmioiksi. Näin kosteus imeytyy leipiin ja ne leikkautuvat helpommin.
  5. Kääräise kolmiot tiiviiksi paketeiksi esimerkiksi voipaperiin. Nappaa mukaan reissuun.

Kommentit (3)

Vierailija

Ja kaloreita on puhdas nolla?

Joojoo

Ei kai kaloreita syödä laihtumisen takia?

Vierailija

Mitä luulet kaupankolmioiden sisältävän.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ruusuvesi tuo uuden säväyksen omenamehusta ja tuoreista hedelmistä valmistettuun kiisseliin. Voit vaihdella ja yhdistellä hedelmiä sesongin mukaan. Nauti jälkiruokana tai välipalana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 10 min jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ruususen hedelmäkiisseli

Ainekset

1
l
omenatäysmehua
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
dl
vettä
2–3
rkl
ruusuvettä
Hedelmät
2
persimonia
2
kiiviä
2
klementiiniä
½
granaattiomenaa
1
dl
tummia rypäleitä
4
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin hedelmät. Leikkaa persimoneista kanta pois ja kuutioi persimonit. Leikkaa kiivit ja klementiinit veitsellä kuorettomiksi. Lohko kiivit pituussuunnassa kuuteen palaan ja viipaloi klementiinit. Irrota granaattiomenasta siemenet ja paloittele rypäleet. Viipaloi kumkvatit ja poista tarvittaessa siemenet.
  2. Laita mehu ja sokeri kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Sekoita perunajauhot veden joukkoon haarukalla vatkaten.
  4. Nosta kattila levyltä ja valuta suurus kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli on läpikuultava ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää ruusuvesi.
  6. Jaa hedelmät annoskulhoihin granaattiomenaa ja kumkvattia lukuun ottamatta. Annostele kiisseli kulhoihin. Koristele annokset granaattiomenansiemenillä ja kumkvattiviipaleilla. Anna kiisselin jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kevyesti paahdetuista kauraleseistä valmistuu ihanan lempeä tuorepuuro. Kun annat leseiden ja chiansiementen turvota rauhassa ja käytät reilusti nestettä, saat puuroon samettisen koostumuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Paahteinen tuorepuuro

Ainekset

2
dl
kauraleseitä
8
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
chiansiemeniä
½
dl
juoksevaa hunajaa
Päälle
tuoreita marjoja tai kotimaisia pakastevadelmia ja/tai mustikoita

Työvaiheet

  1. Paahda kauraleseet kevyesti kuivalla valurautapannulla ahkerasti käännellen. Varo, etteivät leseet kärähdä. Leseet ovat valmiita, kun niissä on mieto paahteinen maku. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita piimä, leseet, siemenet ja hunaja kulhossa. Jaa seos kannellisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Anna puuron turvota aamuun saakka.
  3. Lisää päälle marjat ja nappaa evääksi mukaan. 

Vinkki! Jos vaihdat piimän kaurapohjaiseen jugurttiin ja hunajan vaaleaan siirappiin, tuorepuuro sopii myös vegaaneille.

Kommentit (0)