Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Appelsiinimehuun tehty patonkitaikina saa makeutta keltaisista rusinoista ja rapeutta siemenistä. Keitä vielä marmeladi appelsiineista ja viikunoista, niin tarjolla on täydellinen aamiaisherkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 t 30 min + 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pienet siemenpatongit

Ainekset

6
dl
appelsiinimehua
½
dl
keltaisia rusinoita
1
rkl
suolaa
50
g
tuorehiivaa
½
dl
manteleita
½
dl
auringonkukansiemeniä
2-3
rkl
tummia unikonsiemeniä
(1
tl
kuminansiemeniä)
2
rkl
öljyä
4
rkl
sokerijuurikaskuitua
11-12
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Lisäksi
1
dl
gluteenitonta jauhoseosta leivontaan
1
kananmuna voiteluun
3
rkl
unikonsiemeniä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa rusinat pieneen kulhoon. Kaada päälle sen verran appelsiinimehusta, että rusinat peittyvät. Jätä likoamaan.
  2. Lämmitä loppu mehu kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Lisää suola ja murenna hiivajoukkoon. Rouhi mantelit, ja sekoita ne rusinoiden ja sie-menten kanssa. Lisää siemen- rusinaseos ja öljy nesteeseen.
  3. Mittaa sokerijuurikaskuitu jauhojen joukkoon. Sekoita puolet jauhoseoksesta käsivispilällä nesteeseen, lisää loput jauhot ja alusta taikina käsin kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja kohota 1 tunti.
  4. Kumoa taikina jauhotulle leivinpöydälle, vaivaa hyvin. Leivo pötköksi ja jaa 30 osaan. Leivo pikku patongeiksi, kavenna päät nipistämällä. Kohota patonkeja pellillä leivinliinan alla 30 minuuttia.
  5. Voitele leivät kananmunalla, ripota päälle unikonsiemeniä ja sormisuolaa.
  6. Paista patonkeja 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia, laske lämpötila 150 asteeseen ja paista 5 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa tuoreina viikuna-appelsiinimarmeladin kanssa (ks. ohje)

Viikuna-appelsiini-marmeladi

Ainekset

6
kuivattua viikunaa
½
sitruunan mehu
½
dl
portviiniä
4
(Iuomu)appelsiinia
1
appelsiinin kuori
3
dl
vettä
9
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Paloittele viikunat. Purista sitruunasta mehu kulhoon. Mittaa portviini joukkoon. Laita viikunat liemeen maustumaan 2 tunniksi.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Kuori ja paloittele veitsellä 3 appelsiinia. Raasta neljännestä kuoret.
  3. Mittaa vesi kattilaan, lisää appelsiinit, kuoriraaste ja viikunat liemineen ja keitä 15 minuuttia. Lisää sokeri ja keitä vielä 15 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja purkita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten parsan ja spagetin yhdistelmä. Tästä värikkäästä pastasta saattaa tulla uusi luottoreseptisi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen parsapasta

Ainekset

1 ½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl + ½ dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori
450
g
vihreää parsaa
3
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
2
rkl
kapriksia
100
g
pakasteherneitä
½
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  2. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.

  3. Kuumenna ½ dl oliivi- öljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, ettei valkosipuli pala. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämän keiton kohdalla ei tarvitse päättää, tykkääkö enemmän vihreästä vai valkoisesta parsasta. Soppaan tulee molempia! Lisäksi keitto on helppo tehdä vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kahden parsan keitto

Ainekset

500
g
valkoista parsaa
1
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
7
dl
kasvislientä
1
dl
valkoviiniä
2
rkl
sitruunan mehua
2
perunaa (200 g)
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
(2
rkl
ravintohiivahiutaleita)
1
prk (2 dl)
kasvipohjaista ruuanlaittovalmistetta (tai ruokakermaa, jos keiton ei tarvitse olla vegaaninen)
PÄÄLLE
8
vihreää parsaa
1
rkl
öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
SIEMENRIPOTE
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
pistaasi- tai cashewpähkinöitä
½
tl
currya
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori parsa ja leikkaa tyvestä noin 3 cm:n kovat palat. Kuumenna öljy kattilassa. Laita kuoret ja kovat palat kattilaan ja kuullota öljyssä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, valkoviini ja sitruunamehu ja keitä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun jatkat keiton valmistamista. Siivilöi liemi.

  2. Paloittele kuoritut parsat. Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä kattilassa. Kuullota perunoita ja sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää parsapalat ja jatka vielä muutama minuutti. Lisää siivilöity liemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää ravintohiivahiutaleet. Soseuta keitto tasaiseksi. Ota liedeltä ja lisää ruuanlaittovalmiste. Pidä keitto lämpimänä.

  4. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja pyöräytä vihreitä parsanuppuja pannulla noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla pannulla seesaminsiementen kanssa. Kaada mortteliin mausteiden kanssa ja murskaa hienommaksi. Ripottele keiton pinnalle. Nosta päälle parsanuppuja.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Huevos rancheros eli meksikolaiset aamiaistortillat! Tortillalätyille lastatataan papumuhennosta, avokadoa, paistettuja kananmunia, vihreää salsaa ja srirachaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillat huevos rancheros

Ainekset

Papumuhennos
2
dl
kidneypapuja (säilyke)
1
valkosipuli
puolikas
sipuli
1
tl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
rasia
kirsikkatomaatteja
ripaus
suolaa ja pippuria
Vihreä salsa
1
ruukku
korianteria
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
1
rkl
öljyä
1
vihreä jalapeno
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
avokado
2
munaa
4
pientä maissitortillaa
srirachaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita salsasta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.
  2. Valuta pavut liemestään. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Paista sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää pavut, savupaprika ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  3. Viipaloi avokado. Paista munat tilkassa öljyä pannulla. Kuumenna tortillaletut joko pannulla tai uunissa.
  4. Lado lettujen päälle papumuhennosta, avokadoa, paistettua munaa, vihreää salsaa ja sriracha-kastiketta.

Kommentit (0)