Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa. Herkku puuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (9)

Vierailija

Sopii vapaapäivän aamuun. 15+40 min sekä syöntiaika on liikaa työpäivinä.

tietenkin

voihan sitä tehdä vaikka vkl päiväruuaksi....

Höveli

Juu, ton tekemiseen ja nauttimiseen tarvii varata pyhäaamu. Ei ihan arkiaamuisin ehi tehä.

Vierailija

Että omenat kantoineen, ja siemenkotineen?

Vierailija

Valmista mantelirouhetta.

Jopas

Luotaantyöntävän näköinen sotku, hyi!

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Mantelit eivät ainakaan kuvassa näytä hienonnetuilta.

Vierailija

Joo.. Kokkina myös kommentti.miksi lopputuloksesta ei laiteta kuvaa, mikä vastaa valmiin sörsselin ulkonäköä.tämä ei ole sitä.senä se, että kaurapuuro marjoineen ja manteleineen tulee kyllä haudutuskattilassa myös vahtimatta. Jos lähdet viemään aamu seitsemältä lapsia päivähoitoon, niin.. Ei siinä puuroa keitellä, ehkä pikahiutaleilla mikrossa 1.5min.

tietenkin

eipä tullut hyvää, vaan liian vetelää liimamaista liisteriä, pinta oli vähän parempaa jota lusikallinen  maistettiin...täysin ohjeen mukaan tein.

Mikä näissä 'sopan' ohjeissa tai aineissa mättää, mikään ei onnistu.

Vai onko puuro nykyään lähes velliä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Paneroidut munakoisot ovat niin herkullisia sellaisenaan etteivät muuta tarvitse seurakseen! Munakoisot toimivat kuitenkin loistavasti esimerkiksi salaatin tai kuskusin kanssa

Huom! Munakoisoa ei tarvitse itkettää maun takia. Suola poistaa siitä nestettä ja tiivistää rakennetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + itketys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Polentapaneroitu munakoiso

Ainekset

1
munakoiso
1/2 + 1/2
tl
hienoa merisuolaa
2
dl
polentasuurimoja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
oliiviöljyä
250
g
kirsikkatomaattia
1
rkl
tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet työlaudalle ja ripota niille ½ tl suolaa. Anna munakoisojen itkettyä 15–20 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla, huuhtele ne ja kuivaa uudelleen.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Sekoita polentasuurimoihin ½ tl suolaa ja pippuria. Pyörittele munakoisot polentassa ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannussa molemmin puolin kullanruskeiksi.
  4. Levitä munakoisot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Puolita tomaatit ja hienonna rosmariini. Lisää ne pellille. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
  5. Riko tomaatit varovasti haarukalla ja tarjoa ruoka lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vegaaninen puttanesca-pasta saa kirpeän suolaisuutensa kapriksista ja oliiveista. Vegaaniravintolaa pyörittävän Anne Saarenojan bravuurissa on sopivasti chiliä, tomaattia ja loraus kookoskermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen puttanesca-pasta

Ainekset

300
g
(gluteenitonta) pastaa
400
g
kirsikkatomaatteja
3
valkosipulinkynttä
½–1
chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
1
dl
kapriksia
1
tl
provencale-yrttiseosta
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
kookoskermaa
(pastan keitinvettä)
tuoretta timjamia viimeistelyyn

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.
  2. Halkaise puolet kirsikkatomaateista. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.
  3. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää halkaistut tomaatit. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, oliivit ja puolet kapriksista, yrttiseos sekä pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  4. Paista kokonaisia tomaatteja paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia eli kunnes ne saavat pintaansa väriä.
  5. Lisää kookoskerma ja tarvittaessa pastan keitinvettä kastikkeeseen.
  6. Sekoita kastike pastaan tai tarjoa erikseen. Viimeistele annokset kapriksilla, paistetuilla tomaateilla ja hienonnetulla timjamilla.

Kommentit (0)