Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 240 keittokirjaan.
Soppa365

Lisää vaniljaa, inkivääriä, kanelia ja kookoshiutaleita taikinaan, niin proteiiniletut maistuvat banaanikakulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso annos
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banaanikakun makuiset proteiiniletut

Ainekset

1
banaani
2
kananmunaa
1 rkl
kookoshiutaleita
1/4 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa, vaniljaa, kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
2
rkl
öljyä
1/2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaani sauvasekoittimen kulhoon. Lisää munat, kookos, leivinjauhe ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Liian kuumassa pannussa letut palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi. Paista muutama pieni lettu tai pari isoa lettua. Levitä taikinaa pannussa niin, ettei letuista tule liian paksuja.
  3. Tarjoa esimerkiksi hillon tai turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (8)

Thea Reikko
Seuraa 
Liittynyt3.6.2014

Tämä toimii myös ihan ilman leivijauhetta ja hunajaa. Päällle kuningatar Pilttiä ja maustamatonta jugurttia. Herkullinen ja nopea aamiainen.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki, kiitos Thea!

Ulla Veit
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

En ehtinyt maistamaan, 3-vuotias poikani söi kaikki 13 pikkulettua. Hyvin näyttivät maistuvan!

Pekka Lappalainen
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

Mistä tuossa tulee proteiini; munistako? Kannattaa kyllä lisätä jotain proteiinijauhetta, pysyy paremmin kasassa ja on muutenkin tuhtimpaa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Jep, perusletuissa proteiini tulee kananmunasta, jota taikinassa onkin noin puolet. Mutta hyvä vinkki lisätä proteiinijauhetta! Hamppuproteiini on yksi proteiinipitoisimmista, ja tällä hetkellä testissä on riisiproteiinijauhe, mutta sen melko voimakas maku ei välttämättä miellytä kaikkia.

Marika Lindström
Seuraa 
Liittynyt21.3.2015

Super goda! Alla mina killar gillade ; )
Tosi hyviä - pojat tykkäsi ; )

Käyttäjä10000
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Hyvää oli :) Tehtiin vähän muunneltu versio, eli korvattiin kookoshiutaleet suklaanmakuisella proteiinijauheella ja toimi hyvin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tarjoa amerikkalaiset pannarit ihanien vaniljakirsikoiden ja rapeiksi paistettujen pekonien kanssa. Voit käyttää hillokkeeseen joko pakastettuja tai tuoreita kirsikoita.

Onnistuneiden amerikkalaisten pannukakkujen taika piilee taikinan turvotuksessa. Kermaviili tuo ihanaa happamuutta taikinaan. Saat kuohkeita pannukakkuja, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
40 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkapannarit mascarponen ja pekonin kanssa

Ainekset

2
kananmunaa
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Paistamiseen
voita
Vaniljakirsikat
350
g
(pakaste)kirsikoita
1
rkl
sokeria
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljaesanssia
1
rkl
vettä
Lisäksi
1–2
pkt
pekonia
1
prk (250 g)
mascarponea
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 30 minuuttia jääkaapissa.
  2. Voitele lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Paista molemminpuolin kullanruskeita pannareita.
  3. Mittaa kirsikat, sokeri, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (kaavi siemenet mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kirsikat vielä kokonaisia. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
  4. Paista pekoni rapeaksi ja valuta se paperin päällä.
  5. Tarjoa pannarit mascarponen, vaniljakirsikoiden, vaahterasiirapin ja pekonin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Kommentit (2)

Keliaakikk8

Onnistuuko taikina, jos vehnäjauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista! Tämä ohje kuuluu niihin, jotka pitäisi kokeilla gluteenittomana versiona ennen kuin uskaltaisi luvata, että onnistuu. Uskoisin, että maukkaat pannarit saa kuitenkin aikaiseksi gluteenittomalla jauhoseoksellakin - jos sitten eroa on jossain niin ehkä kohoamistuloksessa (jauhoja on suhteessa muihin aineksiin aika vähän, kun pannareiden rakenne perustuu valkuais- ja keltuais-jogurttivaahtoihin). Jos kokeilet, kerro kuinka onnistuit!

Sport on lisännyt 89 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 89 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
4
dl
kauramaitoa
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
1
dl
jäisiä mustaherukoita
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa banaanit, mango, kauramaito ja kaurajauhe tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Kaada noin puolet juomasta erilleen toiseen kannuun.

  2. Lisää tehosekoittimeen mustaherukat ja soseuta tasaiseksi. Jaa juoma kerroksittain laseihin.

  3. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Kommentit (2)

Vierailija

Ohje ei kyllä nyt vastaa kuvaa.