Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 241 keittokirjaan.
Soppa365

Lisää vaniljaa, inkivääriä, kanelia ja kookoshiutaleita taikinaan, niin proteiiniletut maistuvat banaanikakulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso annos
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Banaanikakun makuiset proteiiniletut

Ainekset

1
banaani
2
kananmunaa
1 rkl
kookoshiutaleita
1/4 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa, vaniljaa, kanelia, inkivääriä ja kardemummaa
2
rkl
öljyä
1/2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi banaani sauvasekoittimen kulhoon. Lisää munat, kookos, leivinjauhe ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Liian kuumassa pannussa letut palavat pinnalta ja jäävät sisältä raaoiksi. Paista muutama pieni lettu tai pari isoa lettua. Levitä taikinaa pannussa niin, ettei letuista tule liian paksuja.
  3. Tarjoa esimerkiksi hillon tai turkkilaisen jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (8)

Thea Reikko
Seuraa 
Liittynyt3.6.2014

Tämä toimii myös ihan ilman leivijauhetta ja hunajaa. Päällle kuningatar Pilttiä ja maustamatonta jugurttia. Herkullinen ja nopea aamiainen.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hyvä vinkki, kiitos Thea!

Ulla Veit
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

En ehtinyt maistamaan, 3-vuotias poikani söi kaikki 13 pikkulettua. Hyvin näyttivät maistuvan!

Pekka Lappalainen
Seuraa 
Liittynyt12.10.2014

Mistä tuossa tulee proteiini; munistako? Kannattaa kyllä lisätä jotain proteiinijauhetta, pysyy paremmin kasassa ja on muutenkin tuhtimpaa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Jep, perusletuissa proteiini tulee kananmunasta, jota taikinassa onkin noin puolet. Mutta hyvä vinkki lisätä proteiinijauhetta! Hamppuproteiini on yksi proteiinipitoisimmista, ja tällä hetkellä testissä on riisiproteiinijauhe, mutta sen melko voimakas maku ei välttämättä miellytä kaikkia.

Marika Lindström
Seuraa 
Liittynyt21.3.2015

Super goda! Alla mina killar gillade ; )
Tosi hyviä - pojat tykkäsi ; )

Käyttäjä10000
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Hyvää oli :) Tehtiin vähän muunneltu versio, eli korvattiin kookoshiutaleet suklaanmakuisella proteiinijauheella ja toimi hyvin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Puolukkapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kardemummaa ja mantelirouhetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapiirakka-uunipuuro

Ainekset

4
dl
ruishiutaleita
2
dl
puolukoita (pakaste)
1
dl
mantelirouhetta
1⁄4
dl
sokeria
1⁄2
tl
kardemummaa
1⁄4
tl
suolaa
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Laita ruishiutaleet, puolukat, mantelirouhe, sokeri, kardemumma, suola ja vesi voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla.

  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia, ja ota sitten folio pois. Jatka kypsentämistä vielä 1–1½ tuntia.

  3. Tarjoa puuro maidon tai kaurajuoman kanssa.

Vinkki Lisää puuron päälle lopuksi puolukoita ja ripaus sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi outo taikina, periaatteessa paistettua puuroa. Kaurahiutaleet oli ihan turha tässä 👎

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Omenapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja inkivääriä sekä makeutukseksi vaahterasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka-uunipuuro

Ainekset

3
hapokasta omenaa
1 1⁄2
dl
kaurasuurimoita (esikypsennettyjä kaurajyviä)
2
rkl
vaahterasiirappia
1⁄2
tl
kanelia
1⁄4
tl
inkivääriä
1⁄4
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Paloittele ne.

  2. Huuhtele kaurasuurimot ja laita ne voideltuun uunivuokaan tai -pataan. Lisää omenat, siirappi ja mausteet. Kaada lopuksi päälle maito.

  3. Kypsennä puuroa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita, ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä 1½–2 tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Itävaltalaisesta kaiserschmarrnista inspiroitunut herkku­aamiainen pyöräyte­tään kotoisista - kahdesti paistetuista - letuista ja tarjotaan kirsikka­hillon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turpoaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keisarin lettukulhot

Ainekset

2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
4
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
(muutama tippa rommiaromia)
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
LISÄKSI
½
pkt (à 250 g)
kirsikoita (pakaste)
2
dl
kirsikkahilloa
½
dl
tomusokeria
2
dl
jogurttia tai ranskankermaa
PAISTAMISEEN
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Erottele yhden munan keltuainen ja valkuainen. Riko toinen muna kulhoon ja laita keltuainen joukkoon.

  2. Lisää desi jauhoja ja vatkaa sileäksi. Lisää puolet maidosta sekoittaen. Vatkaa sitten loput jauhot ja maito taikinaan. Mausta sokerilla, suolalla ja halutessasi rommiaromil­la. Anna turvota 30 minuuttia.

  3. Sulata kirsikat tässä vaiheessa ja sekoita ne kirsikkahillon joukkoon.

  4. Raasta sitruunan keltainen kuori taikinaan. Vatkaa erillinen valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

  5. Paista letut voissa (25 g) pannussa. Leikkaa tai revi ne suupaloiksi. Kuumenna loppu voi pannussa, lisää lettupalat ja siivilöi tomusokeria. Paista, kunnes letut ovat hieman karamellisoituneet.

  6. Kerrostele letut kulhoihin kirsikkahillon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa lisäksi jogurttia tai ranskankermaa.

Kommentit (0)