Varaudu siihen, että vieraat pyytävät sinulta tätä reseptiä, sillä uunipuuron ja omenavanukkaan hyvät puolet yhdistävä brunssipuuro vie syöjiltä jalat alta. Rapea pähkinä-siemenkuorrutte tekee kanelin ja kardemumman maustamasta puurosta suorastaan luksusherkkua. Jos puuroa sattuu jäämään yli (tuskin jää), säilytä yli jäänyt puuro jääkaapissa. Puuro maistuu mainiosti kylmänäkin.
Brunssipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) voilla.
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä 1–2 cm:n paloiksi. Sekoita omenapalat kuiva-aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
- Vatkaa munat maitoon ja sekoita seos hiutaleiden joukkoon.
- Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuokaan hiutale-seoksen päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja saanut kullanruskean värin. Anna paistoksen tasaantua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
- Tarjoa puuro maidon tai omena-soseen kanssa. Lorauta halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia päälle.