Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Varaudu siihen, että vieraat pyytävät sinulta tätä reseptiä, sillä uunipuuron ja omenavanukkaan hyvät puolet yhdistävä brunssipuuro vie syöjiltä jalat alta. Rapea pähkinä-siemenkuorrutte tekee kanelin ja kardemumman maustamasta puurosta suorastaan luksusherkkua. Jos puuroa sattuu jäämään yli (tuskin jää), säilytä yli jäänyt puuro jääkaapissa. Puuro maistuu mainiosti kylmänäkin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys ja tekeytymin
Vaikeustaso
Helppo

Brunssipuuro

Ainekset

1
rkl
pehmeää voita
5
dl
(isoja) kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinärouhetta
3/4
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/2
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
leivinjauhetta
2
omenaa
2
munaa
6
dl
täysmaitoa
Siemenkuorrute
2
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
hasselpähkinöitä
3
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) voilla.
  2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä 1–2 cm:n paloiksi. Sekoita omenapalat kuiva-aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
  3. Vatkaa munat maitoon ja sekoita seos hiutaleiden joukkoon.
  4. Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuokaan hiutale-seoksen päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja saanut kullanruskean värin. Anna paistoksen tasaantua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa puuro maidon tai omena-soseen kanssa. Lorauta halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia päälle.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Minttua. limettiä ja pinaattia. Tämä smoothie aloittaa päivän raikkaasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä smoothie

Ainekset

1
ps (80 g)
tuoretta salaattipinaattia
1
kypsä avokado
1
lehtisellerinvarsi
1
omena
1
limetin mehu
4
oksaa tuoretta minttua
½
l
kookosmaitoa
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita pinaatti tehosekoittimen kulhoon. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra avokadoliha kuoresta. Pilko selleri paloiksi. Kuori ja lohko omena. Purista limetistä mehu.

  2. Laita ainekset tehosekoittimeen. Lisää minttu ja puolet kookosmaidosta. Soseuta smoothie tasaiseksi. Lisää loppu kookosmaito koneen käydessä. Makeuta hunajalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Punaisten marjojen sävyttämä smoothie on kirpeänraikas aloitus päivälle. Pellavansiemenrouhe tuo juomaan lisää kuitua ja tekee siitä ihanan sakeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen smoothie

Ainekset

1
ps (200 g)
pakasteherukkasekoitusta
1
ps (200 g)
pakastemansikoita
3
kypsää luumua
½
dl
pellavansiemenrouhetta
1
tl
kardemummaa
6
dl
piimää
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita lähes sulaneet herukat ja mansikat tehosekoittimen kulhoon.

  2. Halkaise luumut, poista kivet ja lohko hedelmät paloiksi. Lisää luumut, pellavansiemenrouhe, kardemumma ja puolet piimästä tehosekoittimeen.

  3. Soseuta smoothie tasaiseksi. Lisää loppu piimä koneen käydessä. Maista ja lisää hunajaa maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Banaania, mangoa ja kauraa. Tämä kullankeltainen smoothie aloittaa aamun raikkaasti! 

Jos ruokavaliotaan haluaa muuttaa astetta terveellisempään suuntaan, aina toimiva tapa on lisätä hedelmien ja kuidun osuutta.

Päivän hedelmäannoksen voi nauttia aamulla tai välipalana helposti smoothien muodossa.

Houkuttelevan viileään smoothieen tarvitaan jotakin kylmää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltainen smoothie

Ainekset

1
kypsä banaani
½
sitruunan mehu
1
ps (300 g)
pakastemangokuutioita
½
dl
kaurajauhetta
1
tl
kurkumajauhetta
6
dl
kauramaitoa
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko banaani. Purista sitruunasta mehu.

  2. Laita banaani, sitruunamehu, mangokuutiot, kaurajauhe, kurkuma ja puolet kauramaidosta tehosekoittimeen.

  3. Soseuta smoothie tasaiseksi. Lisää loppu kauramaito koneen käydessä. Maista ja lisää hunajaa maun mukaan.

Kommentit (0)

Nämä kauraleipäset ovat tosi rapeat ja helpot tehdä, ei vaivaamista ja nostatus uunissa, siksi kannattaa käyttää kuivahiivaa, koska se kestää paremmin lämpimässä (uunissa) nostatusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauraleipäset vaivaamatta (helppo nostatus)

Ainekset

2,5
dl
vesi
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria (taikina nousee paremmin, kun hiiva saa ravintoa)
1/2
pss
kuivahiivaa
1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
sämpyläjauhoja

Työvaiheet

Lämmitä taikinakulhossa neste mikrossa 40 s, sekoita siihen hiiva, sokeri ja suola, tai vatkaa, lisää sitten 1 dl kaurahiutaleita, sekoita ja lisää sämpyläjauhot sekoittaen.

Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kekoja n. 8 kpl ja laita jokaisen päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile leipäset pyöreiksi leipäsiksi, ei liian mataliksi. On helppo työvaihe.

Nostata uunissa 50 asteessa n. 10 - 15 min keskitasolla, sen jälkeen laita uunin lämpö 200 asteeseen ja paista n. 15 - 20 min. Tarkista pohjasta ovatko paistuneet kauniisti ja että leipäset ovat kevyitä.

Kun otat uunista pidä leivinliinan alla niitä, kun jäähtyvät, että kuori ei ole liian rapea : )

Jos ei tule kaikkia syötyä heti, pidä jääkaapissa ja lämmitä mikrossa n. 10 s, ovat kuin uusia, voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa n. 15 s.

Kommentit (0)