Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 166 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Varaudu siihen, että vieraat pyytävät sinulta tätä reseptiä, sillä uunipuuron ja omenavanukkaan hyvät puolet yhdistävä brunssipuuro vie syöjiltä jalat alta. Rapea pähkinä-siemenkuorrutte tekee kanelin ja kardemumman maustamasta puurosta suorastaan luksusherkkua. Jos puuroa sattuu jäämään yli (tuskin jää), säilytä yli jäänyt puuro jääkaapissa. Puuro maistuu mainiosti kylmänäkin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys ja tekeytymin
Vaikeustaso
Helppo

Brunssipuuro

Ainekset

1
rkl
pehmeää voita
5
dl
(isoja) kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinärouhetta
3/4
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/2
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
leivinjauhetta
2
omenaa
2
munaa
6
dl
täysmaitoa
Siemenkuorrute
2
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
hasselpähkinöitä
3
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
1
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) voilla.
  2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä 1–2 cm:n paloiksi. Sekoita omenapalat kuiva-aineiden joukkoon ja kaada seos uunivuokaan.
  3. Vatkaa munat maitoon ja sekoita seos hiutaleiden joukkoon.
  4. Yhdistä siemenkuorrutteen ainekset ja levitä seos vuokaan hiutale-seoksen päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja saanut kullanruskean värin. Anna paistoksen tasaantua noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa puuro maidon tai omena-soseen kanssa. Lorauta halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia päälle.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Soppa365 Jaakko on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panua Pälviä

Tämä raikas, mutta mausteinen smoothie saa makeutensa aurinkokuivatuista luumuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen minttu-luumusmoothie

Ainekset

2
dl
minttuteetä (esim. Lipton)
1
dl
kuivattuja luumuja
1
dl
luonnonjogurttia
1
dl
maitoa tai valitsemaasi kasvimaitoa (esim. soija- tai kauramaitoa)
1
tl
appelsiininkukkavettä
1
tl
(paahdettuja) aniksen siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä kaksia desiä vettä. Uuta kuumaan veteen kaksi teepussia. Laita yöksi jääkaappiin. 
  2. Juuri ennen tarjoilua soseuta kaikki ainekset blenderissä. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmiista croissant-taikinasta kieräytetyt mantelitäytteiset sarvet ovat kiireisen kokin valttikortti. Koska taikinaa ei tarvitse edes sulattaa, herkut valmistuvat alusta loppuun alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 MIN + paisto 15 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-croissant

Ainekset

1
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
1
pötkö
mantelimassaa
½
dl
mantelilastuja
50
g
voita
Koristeluun
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Avaa croissant-tölkki ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa katkoviivoja pitkin kolmiot irti toisistaan. Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä jokaiseen croissantiin vähän taikinaa pienempi pala mantelimassaa. Nosta mantelimassapalat taikinakolmioille ja rullaa sarviksi.
  2. Laita uuniin paistumaan ohjeen mukaan. Sekoita mantelilastut ja voi. Nosta croissantit uunista ja levitä mantelivoiseosta croissantien päälle. Paista sarvia vielä 2 minuuttia.
  3. Koristele manteli-croissantit tomusokerilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1870 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Bisketit ovat piimällä leivottuja muhketa teeleivän ja skonssin sukulaisia. Parhaimmillaan ne ovat vastapaistettuina. Seuraavana päivänä ne piristyvät leivänpaahtimessa. Halkaise ja täytä biskitit kuten hampurilaiset. Kokeile täytteiksi paistettua munaa ja pekonia tai kylmäsavulohta ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9
Valmistusaika
15 min + paisto 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Piimä-bisketit

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
50
g
voita
2 ½
dl
piimää

Työvaiheet

  1.  Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää voisula ja piimä kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Painele siitä jauhotetuin käsin noin 2 cm paksu levy. Ota levystä pyöreällä muotilla (Ø 7 cm) tai juomalasilla paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Paista leivonnaisia uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne saavat hieman ruskeaa väriä.
     

Kommentit (0)