Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Pia Inberg

Granolapuuroon tehdään pehmeä pohja ja paahdetaan rapea päällys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Granolapuuro uunissa

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
l
mantelimaitoa
1
tl
suolaa
2
tl
kanelia
3
rkl
rusinoita tai kuivattuja marjoja
1
dl
pähkinöitä
½
dl
siemeniä
1
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
banaania

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita hiutaleet, mantelimaito, suola ja kaneli kattilassa. Laita kattila hellalle ja keitä puuroksi 5 minuuttia. Sekoita keittämisen ajan.
  2. Sekoita kulhossa rusinat, pähkinät, siemenet, öljy ja vaahterasiirappi. Pilko banaanit pitkittäissuunnassa kahtia.
  3. Kumoa puuro uunivuokaan. Laita banaanit puuron pinnalle ja ripottele pähkinäseos päällimmäiseksi. Paista uunissa 15 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (2)

Chialover

Kauanko ko. hillo säilyy?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka, ikävä kyllä en osaa antaa tarkkaa aikaa hillon säilyvyydestä. Desinfioidussa lasipurkissa säilyy paremmin kuin esimerkiksi pakasterasiassa.

Riikka

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Lämminsavulohipiirakka saa uudet vaatteet, kun päälle kootaan avokadoa ja pikkelöityjä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min + pikkelöinti 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohi-avokadopiirakka

Ainekset

150
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
vettä
Täyte
150
g
lämminsavulohta
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
kermaviiliä
2
tl
piparjuuritahnaa (putkilosta)
Pikapikkelöidyt kasvikset
12
retiisiä
1
porkkana
1 1/2
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
omenaviinietikkaa
1/2
tl
suolaa
Avokadosalaatti
1
avokado
1
ruukku
paksoita
6
shisonlehteä
2
rkl
kirjolohen mätiä
1
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
Lisäksi
n. 1
l
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Aloita kasvisten pikkelöinnillä. Viipaloi retiisit ja vedä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita nauhoja. Laita kasvikset kulhoon. Kiehauta vesi, sokeri, etikka ja suola. Anna jäähtyä hetki, kaada liemi kasvisten päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi voi, jauhot, suola ja siemenet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan (noin 20 x 20 cm tai Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Peitä taikinapohja leivinpaperilla ja kaada kuivat herneet painoksi. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista sitten painona olleet herneet.
  4. Tee täyte. Sekoita lohi, tuorejuusto, kermaviili ja piparjuuri tasaiseksi. (Voit tehdä piirakan tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä lohitäyte jääkaapissa.)
  5. Levitä lohitäyte piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista. Valuta pikkelöidyt kasvikset siivilässä. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmäliha. Kokoa piirakan päälle paksoin ja shison lehtiä, avokadoviipaleita, pikkelöityjä kasviksia, mätiä ja seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kuvittaja Sanna Mander söi lapsuudessaan Tukholmassa yrteillä maustettua munakasta. Nyt se on yksi hänen suosikkiruoistaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Persialainen uunimunakas

Ainekset

2
dl
lehtikaalia suikaloituna
1
ruukku
persiljaa
1
ruukku
tilliä
1
ruukku
korianteria
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
tl
leivinjauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
lisäksi
turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
(murskattua valkosipulia)
granaattiomenansiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Suikaloi lehtikaali, hienonna yrtit ja kevätsipulit. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut aineet munien joukkoon ja sekoita.
  2. Kaada seos pieneen voideltuun kakkuvuokaan (Ø 15 cm) ja paista noin 35 minuuttia, kunnes munakkaan pinta on hyytynyt. Peitä munakas foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.
  3. Tarjoa munakas (valkosipulilla maustetun) jogurtin ja granaattiomenansiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (0)