Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Grillissä paahtuneet aprikoosit tarjoillaan kanelilla ja manteleilla maustetun jugurtin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut aprikoosit ja kanelijogurtti

Ainekset

8
aprikoosia
8
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
kuorellisia manteleita
2
tl
kanelia
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

1. Rouhi mantelit karkeaksi veitsellä. Sekoita jogurtti, mantelit ja kaneli.

2. Viillä aprikoosit puoliksi kiven ympäriltä. Irrota puolikkaat. Grillaa leikkuupintoihin hyvät grilliraidat niin, että hedelmäliha hieman pehmenee.

3. Kokoa annokset. Lusikoi jogurttiseos kulhoon, nostele aprikoosit päälle ja viimeistele hunajalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
micsno on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Kaura-banaaniletut
Kaura-banaaniletut

Nopea ja maukas aamiaislettu makeaan ja suolaiseen aamupalaan. Sopii hyvin IBS aamupalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-banaani aamiaisletut

Ainekset

5
Kpl
Kanamunaa
3
Kpl
Banaania
2,5
Dl
Kaurahiutaleita
Paistaminen
Voita

Työvaiheet

- Lisää kanamunat kulhoon
- Kuori ja muusaa banaanit
- Sekoita banaanit, kaurahiutaleet ja kanamunat keskenään.
- Paista paistinpannulla pieniä lettuja voissa pari minuuttia per puoli (tai kunnes kypsiä).

Nauti.

Itse teen lisukkeeksi makeaan: sekoitan proteiinijauhetta laktoosittomaan maitorahkaan ja laitan sitä nokareen päälle lettuihin. Halun mukaan hilloa.

Suolaisena käytän letun päälle pari viipaletta tuorekurkkua, salaattia ja kalkkunaviipalesiivu.

Kommentit (0)

Perinteinen graavilohileipä cheddar- sulatejuustolla täyttää rehevän kesäisen vatsan himon ihanan suolaisella kesän graavilohella. Samoin graavilohi tartar käy tuulevan meren viereen nautittavaksi.

graavilohi, ruisleipä, tilli, paprika, punasipuli, kapriksia, majoneesia, sinappisalaatinkastiketta, keitettyjä kananmunia, keitettyjä perunoita, Koskenlaskijan cheddar sulatejuustoa, rapeaa jääsalaattia, suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Graavilohitartar ja graavilohileivät

Ainekset

4
keitettyä vapaan kananmunaa
150
g
graavikirjolohta
3
rkl
kapriksia
1
pieni punasipuli
1
paprika
1/2
ruukku
tilliä
1/2
dl
majoneesia
4
isoa perunaa
1/2
dl
sinappisalaatinkastiketta
4
ruisleipää
Graavilohi cheddarjuustoleipä
4
ohuen ohutta ruisleipää
cheddar sulatejuustoa
tilliä
graavilohta
suolaa
jääsalaattia
Räiskäleet
5
dl
maitoa
3
kananmunaa
4-6
dl
vehnäjauhoja
suolaa
Lisäksi
vadelma-mansikka hilloa
vispikermaa

Työvaiheet

Laita perunat keittymään kattilaan n.puolen tunnin ajaksi ja lisää saamaan kananmunat kun on kulunut 15 minuuttia ajasta. Kuori punasipuli ja hienonna se tartar kulhoon. Paloittele paprika pieniksi paloiksi. Mittaa kulhoon kaikki tartar-ainekset ja voitele ruisleivät voilla. Annostele lautasille perunaa ja kaikille yksi kananmuna. Lisää graavilohitartar-seosta myös mukaan.

Graavilohileivät voi syödä kuvan mukaisesti ja välipalana tai aamupalana tai iltapalana.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Aamiainen meksikolaisittain! Kasaa maissitortillan päälle kananmunaa, papumuhennosta ja vihreää salsaa. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillat huevos rancheros

Ainekset

Papumuhennos
2
dl
kidneypapuja (säilyke)
1
valkosipulinkynttä
puolikas
sipuli
1
tl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
rasia
kirsikkatomaatteja
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Vihreä salsa
1
ruukku
korianteria
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
1
rkl
öljyä
1
vihreä jalapeno
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
avokado
2
munaa
4
pientä maissitortillaa
srirachaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita salsasta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.

  2. Valuta pavut liemestään. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Paista sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää pavut, savupaprika ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.

  3. Viipaloi avokado. Paista munat tilkassa öljyä pannulla. Kuumenna tortillaletut joko pannulla tai uunissa.

  4. Lado lettujen päälle papumuhennosta, avokadoa, paistettua munaa, vihreää salsaa ja sriracha-kastiketta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Chiansiemenet tekevät jogurttirahkaseoksesta vanukasmaisen. Vanukkaan voi valmistaa jääkaappiin tekeytymään edellisenä iltana, jolloin chiansiemenet turpoavat ja rakenne tukevoituu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-vaniljavanukas

Ainekset

2
prk (à 200 g)
jogurttirahkaa
3
rkl
chiansiemeniä
3
rkl
omenasosetta
2
tl
vaniljasokeria
2
pientä kotimaista omenaa
½
dl
pähkinöitä, esimerkiksi hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kaavi jogurttirahka kulhoon. Mittaa joukkoon chiansiemenet, omenasose ja vaniljasokeri. Sekoita. Nosta jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi, jolloin chiansiemenet turpoavat ja tekevät rakenteesta vanukasmaisen.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai kuutioiksi. Rouhi hasselpähkinät.
  3. Annostele vaniljavanukasta annoskulhoihin. Lisää päälle omenat ja pähkinät.

Vinkki! Voit sekoittaa kuutioidut omenat ja pähkinät rahkaseoksen joukkoon jo ennen jääkaapissa tekeytymistä.
 

Kommentit (0)