Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Aamiaiset
11:02 | 19.3.2016

Kananmuna ja pekoni paahtoleipäkuppi

Lisää omaan keittokirjaan
Jrl@home on lisännyt 12 reseptiä

Englantilaista aamiaista matkivat kananmunalla, pekonilla ja tomaatilla täytetyt kupit ovat kevyt ja helppo vaihtoehto aamiaiseksi tai brunssille. Halutessasi voit lisätä kuppeihin vielä viipaloituja ja paistettuja sieniä, sipulia ja brittiläistä klassikkoa, papuja tomaattikastikkeessa.

Alkuperäinen resepti: blog.myfitnesspal.com/egg-toast-cups

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 kpl
Helppo

Kananmuna ja pekoni paahtoleipäkuppi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
viipaletta
täysjyväpaahtoleipää
1
rkl
sulatettua voita
0,5
dl
raastettua vähärasvaista juustoa (esim. 17%)
2
kpl
tomaattia
6
kpl
kananmunaa
2
kpl
pekoniviipaletta
1
rkl
siirappia
ruohosipulia
suolaa ja pippuria

Vaiheet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli paahtoleivät ohuemmaksi jolloin ne myös tiivistyvät. Leikkaa leivän reunat pois. Sulata voi ja sivele sulaa voita kevyesti leipien kummallekin puolelle. Leikkaa paahtoleivät kahtia kulmasta kulmaan, niin saat leipäkolmioita. Laita kaksi leipäkolmiota jokaisen muffinivuoan kuuteen koloon siten, että leikatut sivut peittävät pohjan kokonaan ja leipäkolmion kulmat tulevat kolon reunan ulkopuolelle.

Halkaise tomaatit, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Viipaloi pekonit pieniksi kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla. Lisää paistamisen aikana siirappia ja anna pekonien karamellisoitua kunnolla tumman rapeaksi.

Laita leivät uuniin ja paista leipiä uunissa noin 5 minuuttia kunnes leipä on kiinteytynyt. Ota leivät uunista ja ripottele raastettua juustoa kuppien pohjalle. Lisää pilkotut tomaatit ja yksi raaka kananmuna jokaiseen kuppiin. Ripottele suolaa ja pippuria munien päälle.

Paista täytettyjä kuppeja uunissa 18 minuuttia kunnes kananmunan valkuainen kiinteytyy ja keltuainen jää hieman juoksevaksi. Ota leivät uunista ja ripottele päälle karamellisoitua pekonia ja pieneksi pilkottua ruohosipulia.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Englantilainen aamiainen
Leipäkupit

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini