Pumpulinpehmeä munakokkeli on lyömätön aamu- tai iltapala. Tuunaa sitä vielä astetta herkummaksi hienontamalla joukkoon tulista korealaista kaaliherkkua, kimchiä.
Hotelliaamiaisilta tuttua munakokkelia tulee melko harvoin valmistettua kotona. Syynä siihen saattaa olla se, ettei rakeinen ja kuiva lopputulos vastaa omaa mielikuvaa makoisasta munakokkelista.
Mehevän munakokkelin salaisuus piilee paitsi voin käytössä, myös valmistustavassa.
Kananmunaseosta ei kannata vatkata, jotta kananmunien oma rakenne säilyy. Sitäkin tärkeämpää on, että seoksen antaa kypsyä rauhassa pannulla ennen sen hajottamista. Myös lämpötila on syytä pitää alhaisena. Näin kananmunista ei pääse haihtumaan liikaa kosteutta, jolloin munakokkeli pysyy mehevänä.
Oheisessa ohjeessa munakokkeli höystetään lopuksi trendikkäästi kimchillä eli korealaisella kaalisalaatilla, jota löytyy kaupasta säilykkeenä.
Korealainen kimchikokkeli
Ainekset
Työvaiheet
-
Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola. Sekoita rakenne rikki, mutta älä vatkaa kokkeliseosta.
-
Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos pannulle ja anna olla koskematta 30 sekuntia. Kokoa hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle ja riko sitä puuhaarukalla. Älä anna seoksen ruskistua.
-
Hienonna kimchi pienemmäksi. Sekoita kimchi puuhaarukalla tasaisesti joukkoon.
-
Paahda leipä ja nosta päälle kimchi-kokkelia. Viipaloi päälle vielä kevätsipulia ja ripottele togarashia.
Hyi kun sattuu silmiin. Onko lehdissä enää ollenkaan typografian ammattilaisia töissä? #myeyesarebleeding