Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pumpulinpehmeä munakokkeli on lyömätön aamu- tai iltapala. Tuunaa sitä vielä astetta herkummaksi hienontamalla joukkoon tulista korealaista kaaliherkkua, kimchiä.

Hotelliaamiaisilta tuttua munakokkelia tulee melko harvoin valmistettua kotona. Syynä siihen saattaa olla se, ettei rakeinen ja kuiva lopputulos vastaa omaa mielikuvaa makoisasta munakokkelista.

Mehevän munakokkelin salaisuus piilee paitsi voin käytössä, myös valmistustavassa.

Kananmunaseosta ei kannata vatkata, jotta kananmunien oma rakenne säilyy. Sitäkin tärkeämpää on, että seoksen antaa kypsyä rauhassa pannulla ennen sen hajottamista. Myös lämpötila on syytä pitää alhaisena. Näin kananmunista ei pääse haihtumaan liikaa kosteutta, jolloin munakokkeli pysyy mehevänä.

Oheisessa ohjeessa munakokkeli höystetään lopuksi trendikkäästi kimchillä eli korealaisella kaalisalaatilla, jota löytyy kaupasta säilykkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen kimchikokkeli

Ainekset

2
kananmunaa
2
rkl
maitoa
¼
tl
suolaa
Paistamiseen
voita
Lisäksi
2
rkl
kimchiä
1
kevätsipulin varsi
(togarashi-maustesekoitusta)
1
leipäviipale

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja suola. Sekoita rakenne rikki, mutta älä vatkaa kokkeliseosta.

  2. Sulata voi paistinpannulla miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos pannulle ja anna olla koskematta 30 sekuntia. Kokoa hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle ja riko sitä puuhaarukalla. Älä anna seoksen ruskistua.

  3. Hienonna kimchi pienemmäksi. Sekoita kimchi puuhaarukalla tasaisesti joukkoon.

  4. Paahda leipä ja nosta päälle kimchi-kokkelia. Viipaloi päälle vielä kevätsipulia ja ripottele togarashia.

Kommentit (1)

Jope

Hyi kun sattuu silmiin. Onko lehdissä enää ollenkaan typografian ammattilaisia töissä? #myeyesarebleeding

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sydänleipien uumenissa on meheviä kylmäsavulohiviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-lohileivät

Ainekset

8
palaa paahtoleipää
öljyä
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta viipaleina
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
ruohosipulia silputtuna
2–4
munaa
rouhittua valkopippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise viipaleille öljyä.
  2. Paahda leipiin rapeutta. Paina neljästä leivästä piparkakkumuotilla sydämen muotoinen pala.
  3. Levitä muille neljälle viipaleelle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Rouhi päälle valkopippuria. Nosta reiälliset leipäpalat päälle.
  4. Erota munankeltuaiset ja kumoa ne leiville. Joukkoon mahtuu loraus valkuaista. Kaksi munaa riittää, jos vatkaat ne sekaisin kulhossa ja valutat leipien päälle.
  5. Paahda leipiä uunin alatasolla, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.