Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Kevyt ja proteiinipitoinen aamiainen pitää nälän loitolla pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuntoilijan aamupuuro

Ainekset

1/2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
vettä
1/2
dl
raejuustoa
1/2
kiivihedelmä
3
(15 g) saksanpähkinää

Työvaiheet

  1. Keitä hiutaleita vedessä paketin ilmoittama aika.
  2. Sekoita raejuusto puuron joukkoon. Pilko kiivi ja pähkinät puuron pinnalle.
  3. Yhdessä puuroannoksessa on energiaa 240 kilokaloria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Ota haltuun omatekoisen granolan ohje! Voit valmistaa rapeasta paahdetusta myslistä joko omena- tai suklaaversiota. Kauniiseen purkkiin pakatusta granolasta saa myös ihanan ruokalahjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l granolaa
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granola

Ainekset

1
l
kaurahiutaleita
1–1½
dl
vaahterasiirappia
1
dl
rypsiöljyä
Suklaagranolaan
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
100
g
tummaa suklaata
Omenagranolaan
1
rkl
kanelia
1
rkl
kardemummaa
2
tl
inkivääriä
dl
kuivattua omenaa kuutioina

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi ja öljy keskenään. Jos teet suklaagranolaa, lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Omenagranolaan lisää mausteet.

  2. Levitä granolaseos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia. Kääntele granolaa puolessa välissä.

  3. Suklaagranolaa varten rouhi suklaa veitsellä ja sekoita suklaa heti kuuman granolan joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita kuivatut omenakuutiot vasta jäähtyneen granolan joukkoon.

  4. Säilytä tiiviissä astiassa ja nauti jogurtin tai maidon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo kurpitsasoseesta ihanan pehmeitä, meneviä ja kultaisia sämpylöitä! Voit paistaa sämpylät kranssiksi tai erillään toisistaan. Kauniin koristeen saat salvianlehdistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 sämpylää
Valmistusaika
40 min + kohottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsasämpylät

Ainekset

500
g
kurpitsaa (esim. myskikurpitsa)
2–3
dl
vettä
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1
dl
pellavansiemenrouhetta
dl
kaurajauhoja
n. 8
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
rypsiöljyä voiteluun
2
rkl
rypsiöljyä
20
salvianlehteä
(sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa kattilaan. Lisää vesi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella. (Sosetta tulisi olla 5 dl.) Lisää vettä tarvittaessa.

  2. Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen kurpitsasoseeseen ja lisää hunaja, suola ja pellavansiemenrouhe.

  3. Alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa kimmoisan pehmeäksi taikinaksi.

  4. Kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi ja kohota peitettynä vielä 25 minuuttia.

  5. Voitele sämpylät öljyllä ja paina pinnalle salvianlehti. Ripottele päälle halutessasi sormisuolaa.

  6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Huomenna on Isänpäivä ja tässäpä oiva tarjoiluvinkki Isille ja Isänpäivävieraille. Tämä ihanan raikas pinaattimunakasrulla katkaravuilla maistuu esim. aamupalalla tai vaikkapa juhlalounaan alkupalana kylmänä tai lämpimänä. Tämä on erittäin helppo ja nopea tehdä. Maukasta, terveellistä ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattimunakasrulla katkaravuilla

Ainekset

Pohja
6
kpl
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
silputtua paprikaa
2
rkl
silputtua purjoa
2
rkl
silputtua punasipulia
7
palleroa
pakastepinaattia
Täyte
200
g
sulatettuja katkarapuja
1/2
prk
tuorejuustoa (1 dl)
1/2
prk
rahkaa (1 dl)
2
rkl
silputtua paprikaa
2
rkl
silputtua purjoa
2
rkl
silputtua tilliä (tuoretta)
2-3
rkl
sweetchili-kastiketta
muutama tippa sitruunamehua

Työvaiheet

Pohja:

Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa hyvin ja seos kaadetaan uunipellille leivinpaperin päälle.

Paistetaan 225 asteessa n. 15 min.

Täyte:

1. Valuta sulaneet katkaravut kunnolla. Purista vesi pois.

2. Sekoita kaikki täytteainekset keskenään kulhossa ja levitä jäähtyneen pohjan päälle (2/3  alueelle).

3. Kierrä rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

(Jos haluat oikein tiukan täytteen, niin sekoita kiehuvaan 1/3 osa dl sitruunamehuun 1 liotettu liivate. Ja lisää tahnaan. Itse en käytä, mutta sopii hyvin tähän.)

Tarjoilussa tykkään laittaa esille sweetchilikastiketta, koska se sopii erittäin hyvin tämän rullan kanssa, sekä tilliä ja sitruunalohkoja. 

ps. Täytteeseen voi laittaa vaikka savukalaa ja makutuorejuustoja. Minulla oli rasvaton juusto ja rahka jääkaapissa, jonka käytin tähän.  (eli 2 dl tuorejuustoa sopii hyvin).

Hyvää Isänpäivää!

Reseptin laatija: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Granolan ja myslin valmistuksessa hunaja on ykkönen, sillä se sitoo hiutaleet ja pähkinät yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laku-hunajagranola

Ainekset

½
dl
juoksevaa hunajaa
½
dl
vettä
½
dl
sulatettua kookosöljyä (noin 3 rkl kiinteänä)
tl
raakalakritsijauhetta
3
dl
kaurahiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa hunaja, vesi ja kookosöljy kattilassa melkein kiehuvaksi. Sekoita lakujauhe joukkoon.

  2. Kääntele seos kaurahiutaleiden ja auringonkukansiementen joukkoon ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 25 minuuttia, välillä käännellen, jotta granola ei jää isoiksi kokkareiksi. Varo, ettet polta!

  3. Tarjoa jogurtin ja kurkuma-hunajapäärynöiden tai marjojen kanssa.

Kurkuma-hunajapäärynät

Ainekset

3
päärynää
dl
vettä
¾
dl
hunajaa
½
limetin mehu
¼
tl
jauhettua kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät, mutta jätä karat paikoilleen. Poista kanta terävällä veitsellä.

  2. Mittaa vesi, hunaja, limetin mehu ja kurkuma pieneen kattilaan. Laita päärynät kattilaan ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Siirrä levyltä ja jätä päärynät hunajaliemeen jäähtymään. (Voit tarjota ne myös lämpimänä.) Tarjoa jogurtin, hunajan ja lakugranolan kanssa.

Kommentit (0)