Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kypsennä puuro hitaasti yön yli: ensin tunti 200 asteessa, käännä sitten lämpö pois ja jätä puuro jäähtyvään uuniin hautumaan.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min +2 t tai yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoapuuro

Ainekset

1 ½
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kvinoaa
1 ½
rkl
karpalojauhetta
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
400
ml
kookosmaitoa
3
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaurahiutaleet, kvinoa, karpalojauhe ja karpalot uunivuokaan. Raasta mauksi inkivääriä. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Sekoita.
  2. Kypsennä tunti 200 asteessa, käännä sitten lämpö pois ja jätä puuro yön ajaksi jäähtyvään uuniin hautumaan. Voit myös kypsentää puuron 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Uunissa valmistetut munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi
Uunissa valmistetut munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi

Munakkaiden valmistus uunissa on hauskaa ja helppoa. Tarvitset vain muffinipellin tai sopivia vuokia. Ohjeen juju on siinä, että jokainen pikkumunakas voidaan maustaa eri tavoin, esimerkiksi kasviksilla, pekonilla, sienillä tai kinkulla. Pikkumunakkaat ovat maukkaita tarjottavia aamiaisella,...

Ohjeessa käytetään maukasta "maidotonta juustoa" eli juuston korviketta - sen avulla munakkaiden rakenne on mukavan leikattavaa ja maku hyvin täytetäinen.

Vinkki: Tein ensin munakkaat vanhalla, kuluneella muffinipellillä. Huolellisesta ruokaöljyllä voitelusta huolimatta kaikki munakkaat...

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Nizzalaistyylisen pan bagnat -leivän vegeversio on on kuin tehty evääksi. Maku vain paranee ja leipä mehevöityy, kun kasvikset, kaprikset, juusto ja dijoninsinappi sulautuvat yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen pan bagnat

Ainekset

4
isoa sämpylää
1
rkl
dijoninsinappia
Täyte
1
pieni keltainen kesäkurpitsa
1
pieni vihreä kesäkurpitsa
2
punaista paprikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
250
g
emmentalia tai 500 g kiinteää mozzarellaa tangosta
2
tomaattia
3/4
dl
mustia oliiveja
1
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Tee täyte. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista paprikoista kanta ja siemenet. Leikkaa paprikat puolikkaiksi tai isoiksi lohkoiksi.
  2. Aseta kasvikset leivinpaperilla vuoratulle pellille, paprikat kuoripuoli ylöspäin. Sivele kesäkurpitsaviipaleet kevyesti oliiviöljyllä.
  3. Paahda 220–240-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat paahtuneet. Voit myös grillata kasvikset grillissä, jolloin kypsennysaika lyhenee. Anna kasvisten jäähtyä hieman, ja poista sitten lämpimistä paprikoista kuoret. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  4. Leikkaa juusto paksuhkoiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Pilko oliivit. Irrota basilikasta lehdet.
  5. Halkaise sämpylät ja sivele leikkuupinnat dijoninsinapilla. Jaa kaprikset päälle.
  6. Pinoa sämpylöille paahdetut kesäkurpitsat ja paprikat, juusto- ja tomaattiviipaleet, oliivit ja basilikanlehdet. Paina kansi tiiviisti päälle. Kääri voipaperiin tai laita eväsrasiaan. Leipä saa vetäytyä ja maustua rauhassa.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 23 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Lempeä ja kuohkea omenavispipuuro on ihana syysherkku, johon saat uppoamaan kilokaupalla omenoita. Kätevintä on tehdä vispipuuro samalla, kun teet kattilallisen omenasosetta.

Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 2 t jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Omenavispipuuro

Ainekset

1
l
löysää omenasosetta
1/2
l
vettä
2
dl
mannasuurimoita
noin 1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1-2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
maitoa tai kauramaitoa

Työvaiheet

  1. Mittaa omenasose ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta keittämisen aikana sokerilla, suolalla ja kanelilla.
  2. Jätä kansi päälle, kytke hella pois päältä ja anna puuron hautua itsekseen vielä 10 minuuttia.
  3. Siirrä kattila kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen. Nosta kansi pois puuron päältä jäähtymisen nopeuttamiseksi. Jos maltat odottaa, voit antaa puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä.
  4. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kuohkeana vaahtona sellaisenaan tai anna viilentyä jääkaapissa ennen tarjoamista. Nauti aamu- tai välipalana kylmän maidon kanssa.

Vinkki! On kätevintä tehdä omenavispipuuroa samalla kun teet kattilallisen omenasosetta. Pese pari kiloa omenoita ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi kattilaan niin, että siemenkota jää jäljelle. Lisää tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä. Kauho välillä, jotta päällimmäiset omenat siirtyvät kypsymään kattilan pohjalle. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Kaada osa omenasoseesta toiseen astiaan ja jatka vispipuuron valmistusta ohjeen mukaan.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Pehmeä soijajogurtti-karpaloleipä kurpitsan siemenillä koristeltuna
Pehmeä soijajogurtti-karpaloleipä kurpitsan siemenillä koristeltuna

Kuivatut karpalot, hunaja ja soijajogurtti antavat tälle leivälle ihanaa pehmeyttä ja pientä makeutta. Tämä ohje on passeli myös vanhaksi käyneen kasvisjogurtin hyödyntämiseen. Kuivattujen karpaloiden tilalla voi käyttää vaikkapa rusinoita tai kuvattuja puolukoita.

Ohje on mitoitettu yhdelle leivälle, mutta kaksinkertaistamalla kaikki ainekset saat kätevästi kaksi tuoksuvaa leipää yhdellä leivontakerralla. Käytin leivonnassa leipävuokaa, jonka tilavuus on 1,2 litraa. Leivoin kokeeksi taikinasta myös pataleipää valurautapadassa ja sekin onnistui mukavasti....

Vaikeustaso
Helppo

Pehmeä soijajogurtti-karpaloleipä

Ainekset

2
dl
maustamatonta soijajogurttia
1
dl
vettä
2
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
suolaa
4
dl
vehnäjauhoa
1
dl
grahamjauhoa
1
pss
kuivahiivaa (11 g)
1/2 - 1
dl
kuivattuja karpaloita
Lisäksi
n. 2
dl
vehnäjauhoja taikinan alustamiseen
1
rkl
soijajogurttia leivän voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä leivän koristeluun

Työvaiheet

1. Yhdistä kulhossa jauhot ja kuivahiiva ja sekoita.

2. Mittaa erillisessä kulhossa soijajogurtti ja vesi ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi. Lisää sen jälkeen joukkoon suola ja hunaja.

3. Kaada jauho-hiivaseos muutamassa erässä kädenlämpöiseen soijajogurtti-vesiseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina on melko löysää, mutta se kuuluu asiaan.

4. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 – 45 minuuttia.

5. Jos karpalot ovat isoja, hienonna niitä hieman pienemmiksi.

6. Kaada kohonnut taikina vehnäjauhoilla jauhoitetulle alustalle ja ripottele osa karpaloista taikinan päälle. Vaivaa taikinaa (jauhon kanssa) niin että karpalot sekoittuvat taikinaan tasaisesti. Lisää karpaloita muutamassa erässä ja lisää samalla vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Tarkoitus on saada karpalot sekoittumaan taikinaan tasaisesti vaivauksen mukana.

7. Taputtele lopuksi taikina leipävuoan muotoiseksi pötköksi ja laita leivinpaperilla suojattuun leipävuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 20-30 minuuttia.

8. Voitele kohonneen leivän pinta soijajogurtilla ja ripottele päälle siemeniä, kuvattuja karpaloita tai pähkinämurskaa ennen paistamista. Soijajogurttiin siemenet tarttuvat tosi hyvin kiinni paiston yhteydessä. Öljyttyyn leivän pintaan siemenet eivät oikein tartu, vaan irtoavat viimeistään leivän viipaloinnin yhteydessä.

9. Paista leipää hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla 200 C asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä myös pohjasta.

10. Ota leipä vuoasta heti paistumisen jälkeen, ettei leipään tiivisty kosteutta. Anna jäähtyä ritilän päällä ennen viipalointia.

Tee leivästä herkullisia voileipiä kahvipöytään, aamupalalle tai lounaalle!

Leivänteko-ohjeet kuvineen löydät myös täältä.

Kommentit (0)