Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Trendikäs lehtikaali ja porsaan savukylki ovat toimiva makupari.

Vinkki: jos haluat lisää makua, voit laittaa munakkaan väliin ennen taittamista vaikkapa juustoraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-savukylkimunakas

Ainekset

12
luomukananmunaa
12
rkl
kuohukermaa
reilu
1 tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
iso
salottisipuli
50
g
porsaan savukylkeä
25
g (noin ½ l)
tuoretta lehtikaalia
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon ja riko rakenne kevyesti vatkaten. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla, sekoita kevyesti. 
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi savukylki. Poista lehtikaalin paksu ruoti ja hienonna lehtiosa.
  3. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää tilkka öljyä pannulle, lisää savukylkikuutiot, sitten sipulit ja lopuksi puolet lehtikaalista, ruskista kevyesti.
  4. Kaada munaseos pannulle ja alenna lämpöä. Työnnä kuumuuden kestävällä nuolijalla tai puulastalla munakasseosta sen hyytyessä hitaasti pohjaa pitkin keskeltä pannun takareunaa päin, kunnes seos on melkein hyytynyt, mutta peittää koko pannun pohjan.
  5. Kypsennä varovasti loppuun pannulla, käännä munakas käyttäen lastaa tai heittämällä munakkaan ympäri pannulla.
  6. Lisää loput lehtikaalit ja käännä munakas kaksinkerroin. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa kylmän maitolasillisen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Banaanipannukakut 4.6.2017

Ainekset

1
dl
Riisijauhoa
1,5
dl
Hirssihiutaleita
2
tl
Leivinjauhetta
0,5
tl
Suolaa
1
iso
Banaani
1
iso
Kananmuna
2
rkl
voi sulaa
2,5
dl
Maitoa

Työvaiheet

sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää soseutettu banaani, voi ja maito seokseen. Vatkaa muna joukkoon ja anna seoksen levätä n 10 min.

Paista pienet pannukakut voissa kullan ruskeiksi. Tarjoile raejuuston ja banaani viipaleiden kera.

ohje kopioitu Risentan hirssihiutalepakkauksesta

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Puolukkapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kardemummaa ja mantelirouhetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapiirakka-uunipuuro

Ainekset

4
dl
ruishiutaleita
2
dl
puolukoita (pakaste)
1
dl
mantelirouhetta
1⁄4
dl
sokeria
1⁄2
tl
kardemummaa
1⁄4
tl
suolaa
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Laita ruishiutaleet, puolukat, mantelirouhe, sokeri, kardemumma, suola ja vesi voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla.

  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia, ja ota sitten folio pois. Jatka kypsentämistä vielä 1–1½ tuntia.

  3. Tarjoa puuro maidon tai kaurajuoman kanssa.

Vinkki Lisää puuron päälle lopuksi puolukoita ja ripaus sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi outo taikina, periaatteessa paistettua puuroa. Kaurahiutaleet oli ihan turha tässä 👎

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Omenapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja inkivääriä sekä makeutukseksi vaahterasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka-uunipuuro

Ainekset

3
hapokasta omenaa
1 1⁄2
dl
kaurasuurimoita (esikypsennettyjä kaurajyviä)
2
rkl
vaahterasiirappia
1⁄2
tl
kanelia
1⁄4
tl
inkivääriä
1⁄4
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Paloittele ne.

  2. Huuhtele kaurasuurimot ja laita ne voideltuun uunivuokaan tai -pataan. Lisää omenat, siirappi ja mausteet. Kaada lopuksi päälle maito.

  3. Kypsennä puuroa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita, ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä 1½–2 tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)