Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Nyt puuron saa unohtaa uuniin luvan kanssa.

Annoksia
4:lle
Vaikeustaso
Helppo

Ohrapuuro

Ainekset

2
dl
rikottuja ohrasuurimoita
1
iso
omena (2 dl raastettuna)
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
l
maitoa
2
rkl
voita
3/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa ohrasuurimot uunivuokaan. Kuori omena ja raasta se raastimen karkealla terällä. Lisää raaste, mausteet, maito, voi ja suola uunivuokaan. Sekoita.
  2. Kypsennä tunti 200 asteessa, käännä sitten lämpö pois ja jätä puuro yön ajaksi jäähtyvään uuniin hautumaan. Voit myös kypsentää puuron 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Tarjoa maidon kanssa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen Reetta Pasanen

Murea pohja, voimakkaan juustoinen täyte ja mehevät tomaatit. Tämä quiche on ansainnut herkullisimman kasvispiirakan tittelin.

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-sinihomejuustoquiche

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
300
g
erilaisia tomaatteja
100
g
sinihomejuustoa
200
g
maukasta juustoa (esim. sinihome tai kypsytetty kova juusto)
3
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Viipaloi tomaatit. Viipaloi tai murenna sinihomejuusto. Jätä odottamaan.
  4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Kaada seos piiraspohjalle. Asettele sinihomejuusto ja tomaatit pinnalle.
  5. Säädä uuni 175 asteeseen ja kypsennä piirasta noin 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
  6. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Tekisin timjami-perunavuokaa, mutta mandoliinia ei löydy. Käykö ukulele?

Yäk

Kuka haluaa tomaatinvarret syödä

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pretzelit paistetaan vaihteeksi pehmeinä versioina. Kiiltävän pinnan salaisuus on pulahdus soodaveteen ennen paistoa.

Annoksia
8 rinkeliä
Valmistusaika
40 min + kohotus ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pehmeät pretzelit

Ainekset

1/3
pkt
tuorehiivaa
2 1/2
dl
lämmintä vettä
2
tl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Keittämiseen
2
rkl
ruokasoodaa
Päälle
1
kananmuna
meri- tai sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrassaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisa pallo.
  2. Peitä kulho keittiöpyyhkeellä. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi (noin 45 min).
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile paloista 30-35 cm:n pötköt, jotka ovat päistään hieman kapeammat. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Keitä 2 l vettä isossa kattilassa. Lisää ruokasooda ja sekoita (veden kuohahtaminen kuuluu asiaan). Pienennä lämpö keskilämmölle.
  6. Keitä rinkeleitä muutamassa erässä pikaisesti, noin 30 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivaa ylimääräinen vesi pelliltä pois.
  7. Voitele rinkelit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle suolaa. Paista uunissa noin 12 minuuttia. 

VINKKI Pretzelit maistuvat parhailta samana päivänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä ihanat skonssit ovat vartissa valmiita uuniin! Lempeät mustikat ja suolainen sinihomejuusto ovat mahtava makupari.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-sinihomejuustoskonssit

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
50
g
voita
1
dl
kuohukermaa
1
dl
maitoa
1
dl
sinihomejuustoa muruina
1
dl
mustikoita
Lisäksi
1/2
dl
maitoa
2
rkl
unikon- tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Yhdistä kerma ja maito keskenään. Lisää ensin voisula ja sitten kerma-maito kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Murustele sinihomejuusto. Kääntele juustomurut ja mustikat varovasti taikinaan.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, jaa puoliksi ja kauli kahdeksi soikeaksi, noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Siirrä levyt leivinpaperille ja leikkaa kumpikin taikinapyörällä kuudeksi palaksi. Voitele skonssit maidolla ja ripottele siemeniä pinnalle. Paista kuumassa uunissa 15 minuuttia.
  3. Tarjoa skonssit lämpiminä hillon tai marmeladin kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana tai punajuurileipä

Ainekset

dl
Porkkana tai punajuurisosetta (ohutta)
1
dl
kaurahiutaleita
½
pss
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
n.5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
öljyä

Työvaiheet

Lämmitä sose 42 asteiseksi ja lisää sinne hiiva ( kuivahiivan sekaan voi sekoittaa vähän jauhoja, mutta voi sen laittaa ihan sellaisenaankin), lisää suola sekoita hyvin. Seuraavaksi lisää kaurahiutaleet soseeseen ja anna niiden turvota siellä hetki. Lisää sitten jauhoja vähän kerrallaan. Kohota 1 tunti. Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilmat pois ja muotoile leiväksi. Kohota leipä uudemman kerran hyvin pellillä liinan alla. Lisää jauhoja pinnalle koristeeksi. Paista leipää 200-225 asteisessa uunissa 20-25min.

Kommentit (0)