Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Nyt puuron saa unohtaa uuniin luvan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Vaikeustaso
Helppo

Ohrapuuro

Ainekset

2
dl
rikottuja ohrasuurimoita
1
iso
omena (2 dl raastettuna)
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
l
maitoa
2
rkl
voita
3/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa ohrasuurimot uunivuokaan. Kuori omena ja raasta se raastimen karkealla terällä. Lisää raaste, mausteet, maito, voi ja suola uunivuokaan. Sekoita.
  2. Kypsennä tunti 200 asteessa, käännä sitten lämpö pois ja jätä puuro yön ajaksi jäähtyvään uuniin hautumaan. Voit myös kypsentää puuron 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Tarjoa maidon kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos ruokien nimillä olisi söpöyskilpailu, voittaisi piperade taatusti. Nimestä huolimatta kyse ei ole piperryksestä, vaan rehdistä maalaisruoasta, jonka päätähtenä on paahdetut paprikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Piperade

Ainekset

2
tlk (à 465 g)
paahdettuja paprikoita
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tlk
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
½
ruukkua basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

  2. Valuta paprikat ja pilko ne muutaman palaan. Hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Paista fenkolinsiemeniä ja valkosipulia öljyssä uuninkestävällä pannulla noin minuutti. Lisää paprikat, tomaatit, vesi, suola ja pippuri. Kuumenna ja hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

  4. Riko munat pinnalle. Laita pannu uuniin ja kypsennä noin 5 minuuttia.

  5. Hienonna päälle kevätsipulit ja basilikaa. Tarjoa lisäksi leipää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Aamiaisleivissä on ripaus luksusta, kun sämpyläksi valitaan briossi ja väliin valmistetaan silkkinen munakokkeli sekä korealaisittain maustetut sinappikurkut ja majoneesit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset aamiaissämpylät

Ainekset

4
briossisämpylää
2
dl
majoneesia
1
rkl
gochujang-chilitahnaa
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4
isoa kananmunaa
1
dl
kermaa
1/2
tl
suolaa
1
rkl
voita
2
tl
paahdettua seesamiöljyä
1/2
kurkku
Sinappikurkut
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Aloita kurkuista. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Laita viipaleet tiiviskantiseen purkkiin. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, etikka, suola ja hunaja. Sulje kansi ja hölskyttele kurkkuja hetki, jotta maut tasaantuvat.
  2. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi. Halkaise sämpylät.
  3. Jaa majoneesi kahteen pieneen kulhoon. Mausta toinen majoneesi gochujangilla. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se toiseen majoneesiin. Levitä gochujang-majoneesi sämpylöiden pohjapaloille.
  4. Riko munat kulhoon. Vatkaa kerma ja suola joukkoon.
  5. Sulata voi paistinpannussa. Kaada munaseos pannuun ja kypsennä sitä miedolla lämmöllä paistinlastalla samalla sekoittaen noin 2–3 minuuttia.
  6. Siirrä pannu syrjään ja kääntele seesamiöljy joukkoon. Jaa lämmin munakokkeli sämpylöille ja lisää päälle inkiväärimajoneesia sekä kurkkuja. Ripottele kevätsipulia täytteille ja nosta sämpylöiden kannet paikoilleen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kultainen maito eli Haldi Doodh on intialainen ayurvedinen kuuma juoma, joka on yksinkertaisimmillaan sekoitus maitoa ja kurkumaa. Sen sovellus, kultainen pirtelö, nautitaan kylmänä ja siihen lisätään tuoreen kurkuman lisäksi muitakin mausteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kultainen pirtelö

Ainekset

1
pieni porkkana tai 3⁄4 dl porkkanamehua
1
pakastettu banaani
noin 1½
dl
mantelimaitoa
1
dl
kookosmaitoa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
tl
hunajaa
1
tl
raastettua tuoretta kurkumaa (tai 1 tl jauhettua)
½
tl
kanelia
½
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
1/6
tl
jauhettua muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkana, jos käytät sitä mehun sijaan.

  2. Soseuta kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella keskenään. Lisää mantelimaitoa, kunnes juoma on sopivan paksuista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Srirachasta makua saava munakokkeli kääritään burritopeittoon ja kaveriksi lastataan kasviksia. Tämä on täydellinen valinta aktiivisen päivän aamiaiseksi!

Burritot ja wrapit erilaisin täyttein ovat nyt suosittuja somessa. Tortillan sisään voi kääräistä lähes mitä tahansa, jolloin se toimii niin aamupalana, lounaana kuin jälkiruokanakin. Täyttävät ja helposti muunneltavat aamiaistortillat kannattaa ottaa testiin!

Tämä aamiaistortilla on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Bodaajan burrito

Ainekset

2
kananmunaa
2
tl
srirachaa
50
g
lehtikaalia
½
rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
50
g
vuohenjuustoa
Paistamiseen
öljyä
Lisäksi
2
(täysjyväistä) tortillalettua
1
pieni avokado

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunat ja sriracha keskenään. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna se. Puolita tai viipaloi kirsikkatomaatit.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista lehtikaalia muutama minuutti, kunnes se pehmenee, lisää kirsikkatomaatit loppuvaiheessa. Murustele vuohenjuusto päälle. Siirrä lehtikaali-tomaattiseos toiselle puolelle pannua, alenna lämpötilaa ja lisää öljyä tyhjälle puolelle. Kaada sriracha-munaseos tyhjälle puolelle ja anna olla koskematta 30 sekuntia. Kokoa hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle ja riko sitä puuhaarukalla. Älä anna seoksen ruskistua.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Lämmitä tortillaletut kuivalla, kuumalla pannulla ja täytä sriracha-kokkelilla, vuohenjuusto-kasvisseoksella ja avokadoviipaleilla. Kääri ja nauti heti.

Kommentit (0)