Kevyesti paahdetuista kauraleseistä valmistuu ihanan lempeä tuorepuuro. Kun annat leseiden ja chiansiementen turvota rauhassa ja käytät reilusti nestettä, saat puuroon samettisen koostumuksen.
Tuorepuuro on helppo aamupala, jonka voi sekoittaa jääkaappiin valmiiksi jo edellisenä iltana. Jos puuron ainekset yhdistää kannelliseen purkkiin, sen voi napata jääkaapista vaikka evääksi mukaan.
Hankaluutena on usein mitoittaa nesteen sekä leseiden, hiutaleiden ja siementen määrä niin, että puurosta tulee pehmeää. Yön aikana ainekset imaisevat itseensä nesteen tehokkaasti. Tällöin puurosta voi tulla rakenteeltaan liian tuhtia ja tiivistä.
Ongelma ratkeaa lisäämällä kuivien ainesten joukkoon riittävästi nestettä. Piimästä puuro saa raikkaasti hapokkaan maun. Se sopii myös hiutaleiden turvottamiseen kiinteämpiä rahkoja ja jogurtteja paremmin.
Erityisen hyvin piimän maku toimii kevyesti paahdettujen kauraleseiden kanssa. Kun paahdat leseet valurautapannulla kevyesti ennen puuron sekoittamista, saat puuroon ihanan pähkinäisen aromin.
Paahteinen tuorepuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda kauraleseet kevyesti kuivalla valurautapannulla ahkerasti käännellen. Varo, etteivät leseet kärähdä. Leseet ovat valmiita, kun niissä on mieto paahteinen maku. Anna jäähtyä.
- Sekoita piimä, leseet, siemenet ja hunaja kulhossa. Jaa seos kannellisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Anna puuron turvota aamuun saakka.
- Lisää päälle marjat ja nappaa evääksi mukaan.
Vinkki! Jos vaihdat piimän kaurapohjaiseen jugurttiin ja hunajan vaaleaan siirappiin, tuorepuuro sopii myös vegaaneille.