Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kevyesti paahdetuista kauraleseistä valmistuu ihanan lempeä tuorepuuro. Kun annat leseiden ja chiansiementen turvota rauhassa ja käytät reilusti nestettä, saat puuroon samettisen koostumuksen.

Tuorepuuro on helppo aamupala, jonka voi sekoittaa jääkaappiin valmiiksi jo edellisenä iltana. Jos puuron ainekset yhdistää kannelliseen purkkiin, sen voi napata jääkaapista vaikka evääksi mukaan.

Hankaluutena on usein mitoittaa nesteen sekä leseiden, hiutaleiden ja siementen määrä niin, että puurosta tulee pehmeää. Yön aikana ainekset imaisevat itseensä nesteen tehokkaasti. Tällöin puurosta voi tulla rakenteeltaan liian tuhtia ja tiivistä.

Ongelma ratkeaa lisäämällä kuivien ainesten joukkoon riittävästi nestettä. Piimästä puuro saa raikkaasti hapokkaan maun. Se sopii myös hiutaleiden turvottamiseen kiinteämpiä rahkoja ja jogurtteja paremmin.

Erityisen hyvin piimän maku toimii kevyesti paahdettujen kauraleseiden kanssa. Kun paahdat leseet valurautapannulla kevyesti ennen puuron sekoittamista, saat puuroon ihanan pähkinäisen aromin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Paahteinen tuorepuuro

Ainekset

2
dl
kauraleseitä
8
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
chiansiemeniä
½
dl
juoksevaa hunajaa
Päälle
tuoreita marjoja tai kotimaisia pakastevadelmia ja/tai mustikoita

Työvaiheet

  1. Paahda kauraleseet kevyesti kuivalla valurautapannulla ahkerasti käännellen. Varo, etteivät leseet kärähdä. Leseet ovat valmiita, kun niissä on mieto paahteinen maku. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita piimä, leseet, siemenet ja hunaja kulhossa. Jaa seos kannellisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Anna puuron turvota aamuun saakka.
  3. Lisää päälle marjat ja nappaa evääksi mukaan. 

Vinkki! Jos vaihdat piimän kaurapohjaiseen jugurttiin ja hunajan vaaleaan siirappiin, tuorepuuro sopii myös vegaaneille.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Aamiaisella nautit­tu tuhti, kananmunalla kruunattu hatsapuri pitää nälän poissa pitkälle päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaishatsapurit nuotiolla

Ainekset

10
g
tuorehiivaa
1½–2
dl
maustamatonta jogurttia
1
kananmuna
¾
tl
suolaa
4
dl + 1 dl
vehnäjauhoja
Täyte
125–150
g
kuoretonta vuohenjuustoa
1
ruukku basilikaa
3
rkl
öljyä
dl
mozzarellaraastetta
4
kananmunaa
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Tee taikina juuri ennen retkelle lähtöä. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitet­tyyn jogurttiin. Lisää muna, suola ja 4 desiä jauhoja. Vaivaa, kunnes taikina on elastinen ja tasainen. Laita taikina isoon, vahvaan muovipussiin ja ripota päälle lo­put jauhot. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Paloittele vuohenjuusto toiseen muovi­pussiin. Hienonna basilika ja lisää se öljyn kanssa pussiin.
  3. Kääri raa’at kananmunat yksitellen pa­periin tai suodatinpussiin ja pakkaa rasiaan. Pakkaa retkelle mukaan myös tai­kina, vuohenjuusto, juustoraaste, voi sekä suti.

  4. Nuotiopaikalla valmista hiillos. Jaa tai­kina neljään osaan ja muotoile palloiksi pussissa olevien jauhojen avulla. Litistä pallot ohuiksi kiekoiksi. Jaa mozzarella­raaste taikinoille, jätä reunoille muutama sentti tilaa. Taita taikinan toinen reuna täytteen yli. Nipistele reuna tiiviisti kiinni, taputtele varoen litteäksi ja muotoile ve­neen malliseksi.

  5. Paista hatsapureja ritilällä, suoraan hiil­loksen päällä, kohtalaisella lämmöllä mo­lemmin puolin 4–5 minuuttia, kunnes tai­kina on osittain kypsynyt. Siirrä hatsapurit sitten ritilän reunalle epäsuoraan lämpöön ja jaa vuohenjuustot leiville. Tee keskelle tila kananmunalle. Riko munat yksitellen niin, että valutat osan valkuaisesta asti­aan, ja kumoa keltuainen ja osa valkuai­sesta leivän keskelle. Voitele leipien reunat astiaan valutetulla valkuaisella.

  6. Kypsennä hatsapureja, kunnes kanan­munat hyytyvät. Voitele kuumat leivät voil­la ja tarjoa lämpimänä.

 

Vinkki Voit kypsentää hatsapurit myös uunissa 200 asteessa. Asettele kaikki täytteet taikinalle yhdellä kertaa ja paista 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Heather on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Fresh from the oven!
Fresh from the oven!
Ready to eat!
Ready to eat!

Quick and easy, no kneading, no rolling! Quickly mix your ingredients, pop the dough in the fridge overnight and bake in the morning for scrumptious bread rolls for breakfast.

Originally added by Kodin Kuvalehti, link in the comments.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
5 mins mixing + 12 hours proving + 30 minutes baking
Vaikeustaso
Helppo

Easy Peasy Breakfast buns

Ainekset

3
dl
Oat or rye flakes
3
dl
Wheat flour
2
dl
'Hiiva' or 'Sämpylä' flour
0.5
dl
Seedmix
1
pk
Dried yeast
1.25
tsp
salt
4
dl
Cold water
0.5
dl
Oil

Työvaiheet

1) Mix dry ingredients together in large bowl.
2) Add water and oil, mix to get a thick porridge like dough / batter.
3) Cover bowl with cling wrap (elmu kelmu!) and place in refrigerator overnight
4) Heat oven to 225 deg C
5) Cover baking tray with baking paper.
6) Scoop dough onto tray using two spoons.
7) Garnish with seeds, flakes or flour as desired.
8) Bake in the bottom of the oven around 30 minutes.

* Feel free to substitute other flours and seeds. I've used spelt flour and sunflower seeds in the pictures above.

Kommentit (1)

Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.

Tunnetko lohipastramin? Pintapaistettu graavattu lohi saattaa olla tuttu loppuvuoden ruokajuhlista. Maukas kala sopii kuitenkin mainiosti myös kesäiseen tarjoiluun, brunssille tai uusien perunoiden seuraan.

Ideana on suolata lohifilee ensin graavilohen tapaan. Seuraavana päivänä fileestä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kalan tekeytymiset jääkaapissa (1vrk)
Vaikeustaso
Helppo

Lohipastrami-avokadobagelit

Ainekset

6
bagel-sämpylää
2
kypsää avokadoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Lohipastrami
600
g
lohen paksua keskiosaa
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
fariinisokeria
Maustesekoitus
1
rkl
korianterin siemeniä
2
tl
kuminaa
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
savupaprikaa
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.

  2. Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  3. Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.

  4. Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Viillä nahka irti kalasta. Leikkaa filee sitten pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.

  5. Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.

  6. Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Kaipaatko vaihtelua aamupuuroon? Tattarituorepuuro ilmoittautuu ehdokkaaksi! Puuro valmistuu kevyesti paahdetuista tattarihiutaleista, jotka sekoitetaan kaurajogurtin ja puolukoiden kanssa.

Vinkki! Kuvassa näkyvän omena-basilika-inkiväärijuoman ohjeen löydät puuroreseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 15 min tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu tattarituorepuuro

Ainekset

2
dl
tattarihiutaleita
dl
puolukkasurvosta
dl
(vanilja)kaurajogurttia
1
rkl
nokkoslehtijauhetta
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
rkl
juoksevaa hunajaa
granaatinomenansiemeniä
auringonkukan- ja pellavansiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda tattaria kuivassa pannussa sekoit­taen 3 minuuttia. Siirrä hiutaleet kulhoon.
  2. Lisää puolukkasurvos, kaurajogurtti, nok­kosjauhe, hunaja ja suola ja sekoita hyvin. Laita tuorepuuro viileään vähintään 15 minuutiksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  3. Nauti puuro hunajan ja paahdettujen siementen kanssa.

Vihreä omena-basilika-inkiväärijuoma

Ainekset

1
vihreä omena
5
dl
babypinaattia
2
lehtisellerin vartta
1
tl
inkivääriä raastettuna
3
dl
tuorepuristettua omenamehua
1
sitruunan mehu
½
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese (ja kuori) omena ja poista sie­menkota. Huuhtele pinaatti ja lehtiselle­rit. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  3. Siivilöi juoma laseihin.

Kommentit (0)