Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kevyesti paahdetuista kauraleseistä valmistuu ihanan lempeä tuorepuuro. Kun annat leseiden ja chiansiementen turvota rauhassa ja käytät reilusti nestettä, saat puuroon samettisen koostumuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Paahteinen tuorepuuro

Ainekset

2
dl
kauraleseitä
8
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
chiansiemeniä
½
dl
juoksevaa hunajaa
Päälle
tuoreita marjoja tai kotimaisia pakastevadelmia ja/tai mustikoita

Työvaiheet

  1. Paahda kauraleseet kevyesti kuivalla valurautapannulla ahkerasti käännellen. Varo, etteivät leseet kärähdä. Leseet ovat valmiita, kun niissä on mieto paahteinen maku. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita piimä, leseet, siemenet ja hunaja kulhossa. Jaa seos kannellisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Anna puuron turvota aamuun saakka.
  3. Lisää päälle marjat ja nappaa evääksi mukaan. 

Vinkki! Jos vaihdat piimän kaurapohjaiseen jugurttiin ja hunajan vaaleaan siirappiin, tuorepuuro sopii myös vegaaneille.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Huevos rancheros eli meksikolaiset aamiaistortillat! Tortillalätyille lastatataan papumuhennosta, avokadoa, paistettuja kananmunia, vihreää salsaa ja srirachaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillat huevos rancheros

Ainekset

Papumuhennos
2
dl
kidneypapuja (säilyke)
1
valkosipuli
puolikas
sipuli
1
tl
öljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
rasia
kirsikkatomaatteja
ripaus
suolaa ja pippuria
Vihreä salsa
1
ruukku
korianteria
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
limetin mehu
1
rkl
öljyä
1
vihreä jalapeno
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
1
avokado
2
munaa
4
pientä maissitortillaa
srirachaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita salsasta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi.
  2. Valuta pavut liemestään. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Paista sipuleita muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää pavut, savupaprika ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  3. Viipaloi avokado. Paista munat tilkassa öljyä pannulla. Kuumenna tortillaletut joko pannulla tai uunissa.
  4. Lado lettujen päälle papumuhennosta, avokadoa, paistettua munaa, vihreää salsaa ja sriracha-kastiketta.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Kaurateeleivät
Kaurateeleivät

Näiden kaurateeleipien resepti on peruja 90-luvun köksäntunneiltani ja edelleen pyöräytän niitä säännöllisesti, sillä nämä ovat todella nopeita tehdä ja ainekset löytyy käytännössä aina kaapista.

Nämä maistuvat ihan vaan levitteen kanssa, mutta toki päälle voi laittaa mitä lystää. Itse ajattelin kokeilla, josko ennen paistamista leipien päälle ripottelisi hieman kuivattua rosmariinia ja juustoraastetta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min taikina + 10 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kaurateeleivät

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1/2
dl
öljyä
2
dl
maitoa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Sekoita ainekset keskenään
2. Painele taikina pellille neljäksi pyöreäksi leiväksi

Paista 225 asteessa 10 minuuttia

Kommentit (0)

Tämän helpommalla sämpylöiden teon kanssa tuskin pääsee ja sen lisäksi nämä olivat aivan järisyttävän hyviä. Tietysti on paljon kiinni siitä, mitä jauhoja käyttää, mutta tällä ohjeella onnistuu varmasti ihan minkätahansa sämpyläjauhojen kanssa.

En ole ikinä osannut leipoa sämpylöitä, vaikka muuten kaikenlaisten leipien teko on hyppysissä ollutkin, mitä olen kokeillut ja tehnyt. Sämpyläni ovat aina olleet todella tiiviitä ja yksi kappale on painanut varmaan kilon. Tämän taikinan jälkeen tiedän, että olen käyttänyt varmaan tuplaten...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
5 min taikina + 12 h kohotus + 1 h kohotus + 5 min leivonta + 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Helpoimmat sämpylät ikinä

Ainekset

1
l
sämpyläjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
kuivahiivaa
5
dl
maitoa

Työvaiheet

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kädenlämpöinen maito.
2. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin 12-18 tunniksi.
3. Ota taikina huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
4. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja peitä kelmulla, anna kohota.
5. Poista kelmu ja muotoile taikinasta pitkä pötkö.
6. Leikkaa 12 tasakokoista palaa.
7. Nosta palat uunipellille ja leikkaa päälle terävällä veitsellä viilto
8. Paisea 225 asteessa 20 minuuttia

Kommentit (2)

Ei jauhopeukalo

Voiko tehdä grahamjauhoista?

Jennyfer1980
Seuraa 
Liittynyt2.5.2020

En ole itse kokeillut vielä muihin jauhoihin, kuin Myllyn Parhaan sämpyläjauhoihin

Jennyfer 1980