Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 244 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Porkkanakakun makuisella puurolla päivä lähtee käyntiin kuin tanssi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakun makuinen kaurapuuro

Ainekset

1
dl
porkkanaraastetta
1
dl
kuivattuja aprikooseja
5
dl
vettä
2
tl
kanelia
1
tl
jauhettua inkivääriä
2
dl
kaurahiutaleita
½
dl
kookoshiutaleita
½
tl
suolaa
maitoa tai maustamatonta tuorejuustoa tarjoiluun

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Paloittele aprikoosit.
  2. Siirrä porkkana ja aprikoosi pieneen kattilaan. Lisää myös vesi ja mausteet. Keitä aineksia viisi minuuttia. Sekoita joukkoon kaura- ja kookoshiutaleet. Keitä viidestä kymmeneen minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla.
  3. Tarjoa puuro maidon kanssa tai tuikkaa lautaselle nokare maustamatonta tuorejuustoa.

Kommentit (1)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

? Oi, tulee pitkä ? odotella, että kauppa aukeaa ja saa porkkanoita ?

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (2)

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kevyesti paahdetuista kauraleseistä valmistuu ihanan lempeä tuorepuuro. Kun annat leseiden ja chiansiementen turvota rauhassa ja käytät reilusti nestettä, saat puuroon samettisen koostumuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Paahteinen tuorepuuro

Ainekset

2
dl
kauraleseitä
8
dl
piimää (rasvaa 2 %)
1
dl
chiansiemeniä
½
dl
juoksevaa hunajaa
Päälle
tuoreita marjoja tai kotimaisia pakastevadelmia ja/tai mustikoita

Työvaiheet

  1. Paahda kauraleseet kevyesti kuivalla valurautapannulla ahkerasti käännellen. Varo, etteivät leseet kärähdä. Leseet ovat valmiita, kun niissä on mieto paahteinen maku. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita piimä, leseet, siemenet ja hunaja kulhossa. Jaa seos kannellisiin purkkeihin ja nosta jääkaappiin. Anna puuron turvota aamuun saakka.
  3. Lisää päälle marjat ja nappaa evääksi mukaan. 

Vinkki! Jos vaihdat piimän kaurapohjaiseen jugurttiin ja hunajan vaaleaan siirappiin, tuorepuuro sopii myös vegaaneille.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Smoothiekakku on taivaallisen herkullista! Tämä raikas kakku sopii terveellisyydensä puolesta vaikka aamupalalle ja sitä voi syödä hyvällä omatunnolla uudenvuoden lupauksista huolimatta. Kakkua voi muokata sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + hyydytys 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Terveellinen smoothiekakku

Ainekset

Pohja
100
g
välipalakeksejä
100
g
mantelijauhetta
1
prk
mangopilttiä
3
rkl
pellavansiemenrouhetta
Täyte
14
kpl
liivatelehtiä (luomu)
500
g
mansikoita
200
g
vadelmia
200
g
ananasta (tuore tai säilyke)
2
kypsää
banaania
1
kpl
avokadoa
400
g
kookosmaitoa
2-3
rkl
hunajaa
1-2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
sitruunamehua
Koristelu
300
g
marjoja
muutama
lehti
basilikaa

Työvaiheet

Pohja:
Sivele pullasudin avulla vettä tai öljyä halkaisijaltaan n. 21 cm olevaan reunavuokaan tai irtopohjavuoan reunaan.
Asettele vuoan reunalla joko reunakalvo tai leivinpapari.
Siirrä vuoka suoraan tarjoiluastialle. (Tarjoiluastia kannattaa voidella kevyesti rypsiöljyllä.)

Murskaa keksit.
Sekoita keksimurskan joukkoon mantelijauhe ja mangopiltti.
Kaada pohja suoraan tarjoiluastialle reunojen sisälle.
Taputtele pohjan pinta tasaiseksi ruokalusikan avulla.
Ripottele pohjan päälle pellavansiemenruohe.

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Mittaa kulhoon marjat, paloitellut banaanit, ananas ja avokado.
Lisää joukkoon kookosmaito, hunaja ja vaniljasokeri.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kuumenna sitruunamehu höyryävän kuumaksi.
Sekoita kuumaan mehuun liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen neste pois.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähhintään viideksi tunniksi. (mielellään yön yli)

Irrota reuna ja reunakalvo tai leivinpapari.
Koristele rennosti marjoilla ja yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

14 liivatelehteä, hyi. Luusoppakakkua tämä on. Ei todellakaan tee mieli.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Tämä kakku näillä aineksilla tehtynä smoothietäyte vaatii hyytyäkseen 14 liivatelehteä. Rakenteesta tulee silti samettisen pehmeä. Toki kakun voi hyydyttää myös vaikkapa agar agarilla, jos et pidä liivatteesta:)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (1)

Vierailija

No ei kai desiä kerralla kaadeta vohveliraudalle????