Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 245 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Porkkanakakun makuisella puurolla päivä lähtee käyntiin kuin tanssi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakun makuinen kaurapuuro

Ainekset

1
dl
porkkanaraastetta
1
dl
kuivattuja aprikooseja
5
dl
vettä
2
tl
kanelia
1
tl
jauhettua inkivääriä
2
dl
kaurahiutaleita
½
dl
kookoshiutaleita
½
tl
suolaa
maitoa tai maustamatonta tuorejuustoa tarjoiluun

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Paloittele aprikoosit.
  2. Siirrä porkkana ja aprikoosi pieneen kattilaan. Lisää myös vesi ja mausteet. Keitä aineksia viisi minuuttia. Sekoita joukkoon kaura- ja kookoshiutaleet. Keitä viidestä kymmeneen minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla.
  3. Tarjoa puuro maidon kanssa tai tuikkaa lautaselle nokare maustamatonta tuorejuustoa.

Kommentit (1)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

? Oi, tulee pitkä ? odotella, että kauppa aukeaa ja saa porkkanoita ?

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä kauraleipäset ovat tosi rapeat ja helpot tehdä, ei vaivaamista ja nostatus uunissa, siksi kannattaa käyttää kuivahiivaa, koska se kestää paremmin lämpimässä (uunissa) nostatusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauraleipäset vaivaamatta (helppo nostatus)

Ainekset

2,5
dl
vesi
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria (taikina nousee paremmin, kun hiiva saa ravintoa)
1/2
pss
kuivahiivaa
1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
sämpyläjauhoja

Työvaiheet

Lämmitä taikinakulhossa neste mikrossa 40 s, sekoita siihen hiiva, sokeri ja suola, tai vatkaa, lisää sitten 1 dl kaurahiutaleita, sekoita ja lisää sämpyläjauhot sekoittaen.

Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kekoja n. 8 kpl ja laita jokaisen päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile leipäset pyöreiksi leipäsiksi, ei liian mataliksi. On helppo työvaihe.

Nostata uunissa 50 asteessa n. 10 - 15 min keskitasolla, sen jälkeen laita uunin lämpö 200 asteeseen ja paista n. 15 - 20 min. Tarkista pohjasta ovatko paistuneet kauniisti ja että leipäset ovat kevyitä.

Kun otat uunista pidä leivinliinan alla niitä, kun jäähtyvät, että kuori ei ole liian rapea : )

Jos ei tule kaikkia syötyä heti, pidä jääkaapissa ja lämmitä mikrossa n. 10 s, ovat kuin uusia, voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa n. 15 s.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 718 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvilatyyliset avokadoleivät onnistuvat myös kotioloissa. Tämän leivän päällä on sekä avokadoa, paahtopaistia että mozzarellaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
4
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
avokado
2
tomaattia
1
pallo
mozzarellaa (buffalo)
paahtopaistia viipaleina
basilikaa

Työvaiheet

  1. Paista leivät kummaltakin puolelta paistinpannussa öljyssä. Kuori valkosipulinkynsi ja rapsuta sillä leivän pintaa.
  2. Kuori avokado ja poista kivi. Viipaloi hedelmä sekä tomaatit. Lohko mozzarella.
  3. Kokoa leivät. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Vinkki! Vegeversiossa paahtopaistin voi jättää pois ja pilkkoa päälle reilummin avokadoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Herkullisin kaurapuuro valmistuu isoista kaurahiutaleista. Varsinkin, kun puuron joukkoon lisätään tuoretta inkivääriä ja se tarjotaan hunajavoissa paistettujen hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääripuuro ja hunajahedelmät

Ainekset

2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
rkl
voita
1
l
vettä
3
dl
isoja kaurahiutaleita
½
tl
suolaa
Hunajahedelmät
1
päärynä
1
banaani
2
rkl
voita
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Tee puuro. Hienonna inkivääri. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Kuullota inkivääriä voissa muutama minuutti. Lisää vesi ja kaurahiutaleet. Sekoita hiutaleita vedessä voimakkaasti niin, että veden väri muuttuu sameaksi. Jatka sekoittamista 5 minuuttia tai kunnes puuro paksuuntuu. Vähennä lämpöä. Anna puuron hautua kannen alla minimilämmöllä vähintään 10 minuuttia.

  2. Leikkaa päärynä pitkittäin siivuiksi. Poista siivuista siemenet. Leikkaa banaani ohuehkoiksi paloiksi.

  3. Lämmitä voita ja hunajaa pannussa miedolla lämmöllä. Laita hedelmät pannuun ja anna niiden karamellisoitua 5 minuuttia. Käännä ja anna myös toisen puolen karamellisoitua muutama minuutti. Tarjoa puuro hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Jalosta puurontähteet ihaniksi aamiaisvohveleiksi! Rapeapintaiset puurovohvelit ovat parhaimmillaan raikkaiden sitrusten ja paksun jogurtin seurassa.

Kaikki jotka keittävät puuronsa kattilassa tietävät, että sen menekkiä on vaikea arvioida. Aamiaiselta yli jäänyt puuro kätketään jääkaappiin odottamaan myöhempää käyttöä. Jos käy huonosti, sinne puuro myös unohtuu.

Ekstrapuuron voi kuitenkin hyödyntää helposti seuraavana aamuna.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8–10 kpl
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornialaiset puurovohvelit

Ainekset

Taikina
6
dl
kylmää kaurapuuroa (jyviä sisältävää)
2
kananmunaa
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
Lisäksi
4
mandariinia
2
appelsiinia
1
verigreippi
4
dl
turkkilaista jogurttia
(1
rkl
sokeria)
n. 1½
dl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää 1 tl suolaa, jos käyttämäsi puuro on suolatonta.

  2. Tee lisukkeet. Kuori ja viipaloi hedelmät. Halutessasi mausta jogurtti sokerilla.

  3. Paista taikina kauniin ruskeiksi vohveleiksi vohveliraudalla. Sipaise raudan paistopinnoille öljyä pullasudilla ennen kypsennystä ja myös paiston välissä, jos vohvelirauta on vähänkään kulunut.

  4. Lado vohveleille sitrushedelmiä ja lusikoi jogurttia päälle. Viimeistele annokset lorauksella hunajaa.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta myös lettuja. Käytä paistamisessa tavallista enemmän rasvaa, sillä taikina tarttuu helposti pannuun.

Kommentit (2)

Barbapapa

Ihana resepti teen varmasti uudestaan. Vinkkinä kaikille että tässä koostumukseltaan (ainakin omassa taikinassa) haetaan sellaista jämäkkää kaurapuuroa.

yx kotileipuri

No jopa on köyhäksi mennyt kommentit, kun ei julkaista muita? Miksi?