Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Syö puuro sellaisenaan tai kasaa pinnalle bowl-henkisesti esim. marjoja, hedelmiä ja manteleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-luumumanna

Ainekset

5
tummaa luumua
2
dl
puolukoita
7
dl
vettä
½
dl
sokeria
2
dl
spelttitäysjyvämannaryynejä (esim. Sunspelt)

Työvaiheet

  1. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmäliha muutamaan osaan kattilaan. Mittaa joukkoon puolukat, vesi ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia.

  2. Vispilöi mannaryynit joukkoon. Anna hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana.

  3. Anna puuron jäähtyä noin tunti ja vatkaa sitten kuohkeaksi vispipuuroksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Tarjoa uunissa hautunut omena-ruispuuro karpalokiisselin ja kerma- tai maitotilkan kanssa. Lisää annoksiin vielä hyviä rasvoja pähkinöistä ja siemenistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Omena-ruispuuro & karpalokiisseli

Ainekset

1
l
vettä
2
dl
omenasosetta
3
dl
karkeita ruisjauhoja
½–1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
2 + 4
rkl
voita
KARPALOKIISSELI
1
appelsiini
7
dl + 1 dl
vettä
1
pss (200 g)
karpaloita
1
dl + 1 rkl
sokeria
4
rkl
perunajauhoja
LISÄKSI
1
dl
kermaa tai maitoa
pähkinöitä tai siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kiehauta vesi ja omenasose kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot. Lisää sokeri ja suola.

  2. Kaada seos kattilasta isoon (n. 3 l) voideltuun uunivuokaan. Hauduta puuroa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

  3. Sekoita puuroa välillä ja laske uunin lämpö 130 asteeseen. Lisää puuron pinnalle voinokareita ja peitä leivinpaperilla. Jatka paistamista ainakin 3 tuntia. Mitä kauemmin puuro saa hautua, sen parempaa siitä tulee.

  4. Valmista puuron kypsyessä karpalokiisseli. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kuoren oranssi pinta raastimen pienellä terällä. Purista appelsiinin mehu.

  5. Kiehauta 7 dl vettä kattilassa. Lisää karpalot. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja anna sen liueta nesteeseen.

  6. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon appelsiinin kuori ja mehu.

  7. Sekoita perunajauhot kylmään veteen (1 dl). Kaada suurus kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittamatta, kunnes kiisseli pulpahtaa.

  8. Kaada kuuma kiisseli tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa huoneenlämpöisenä puuron kanssa.

  9. Koristele puuroannokset pähkinöillä, siemenillä ja kermatilkalla.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Munakas on maukas pikaruoka. Pakastettu lehtikaali tai pinaatti on helppo tapa lisätä annokseen hyvää tekeviä kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

1
prk (100 g)
maitorahkaa
1
kevätsipulinvarsi
3
munaa
3
rkl
vettä tai maitoa
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
1
dl
pakastepinaattia tai -lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Valuta raejuustosta neste siivilässä. Hienonna sipulinvarret.

  2. Riko munat kulhoon. Lisää neste, mausteet ja raejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

  3. Kuumenna pannulla öljy ja voi. Laita pakastetut pinaatit tai lehtikaalit ja sipulinvarret pannulle. Paista pari minuuttia niin, että pakasteet sulavat ja niistä irronnut neste haihtuu.

  4. Laske lieden lämpötilaa ja kaada munakasseos pannulle, peitä kannella ja hauduta munakasta 3–5 minuuttia. Käännä lastalla munakkaan reunat päällekkäin ja nauti munakas täysjyväleivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.